Sıkça Sorulan Sorular

Yüzyıl Turizm, bireysel ve kurumsal seyahat hizmetleri sunmaktadır.+Yüzyıl Turizm uçak bileti, vize ve konaklama hizmetleri sunmaktadır.+3 aylık tek girişli ticari Rusya vizeniz 17 günde hazır.+1 yıllık çok girişli ticari Rusya vizeniz 25 günde hazır.

Özbekistan'da uzun süre kalmak istiyorum, vize almam gerekir mi? Uzun süreli Özbekistan vizesini nasıl alabilirim? 10 Şubat'tan itibaren uygulanmaya başlanan 30 günlük vize muafiyeti sonrasında uzun süreli Özbekistan vizesi nasıl alabilirim sorusu sıkça sorulmaya başlandı. Özbekistan’da uzun süre kalmak isteyen yolcuların vize almaları gerekmektedir. Uzun süreli Özbekistan vizesi alabilmeniz için Özbekistan’da ticari ilişki içinde olduğunuz şirketin ve ya çalışacağınız şirketin Antetli kâğıdına şirket ile ilişkinizi belirten davet mektubu İngilizce hazırlatmanız yeterli. Hazırlanan davet mektubunun yanı sıra 2 vesikalık resim ile birlikte pasaportunuzu bize getirdiğiniz takdirde, uzun süreli Özbekistan vizenizi 10-12 günde hazırlamış oluruz. Turistik vize ile Rusya’ya kaç giriş hakkım var? Turistik Rusya vizeleri genelde bir girişli verilmektedir, sadece mecburi giriş çıkışlı seyahatlerde Rusya’ya iki girişli vize verilir. Turistik Rusya vizesinin süresini Rusya’da uzatabilir miyim? Turistik Rusya vizesi en fazla 30 günlük verilmekte ve Rusya’da bu vizenin uzatması kesinlikle yapılmamaktadır. 2018 Fifa dünya kupası için Rusya’ya vizesiz giriş yapabilir miyim? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan yasaya göre, 2018 FIFA Dünya Kupası maçlarını izlemek için taraftarların vize almadan Rusya’ya girebileceklerdir. 2018 Fifa dünya kupası için Rusya’ya vizesiz giriş ne tür evrak gerekmektedir? Yasaya göre, ‘taraftar kimliği’ adı verilen belgeye sahip olan kişiler Dünya Kupası’nın oynanacağı tarihler (14 Haziran-15 Temmuz) ve bu tarihlerin on gün öncesi ve sonrasını kapsayan süre boyunca Rusya’da vizesiz kalabilecek. Ülkeye giriş içinse taraftarların yanlarında ’taraftar kimliğinin’ yanı sıra pasaport ve maç biletlerini göstermesi gerekecek. 2018 Fifa dünya kupası için Rusya’ya vizesiz giriş yaptığımda Rusya’da ne kadar kalma hakkım olacaktır? Dünya Kupası’nın oynanacağı tarihler (14 Haziran-15 Temmuz) ve bu tarihlerin on gün öncesi ve sonrasını kapsayan süre boyunca Rusya’da vizesiz kalabilecek. 2018 Fifa dünya kupası için Rusya’ya vizesiz giriş yapabilmem için gerekli evrakları nasıl temin edebilirim? Taraftarlar ‘taraftar kimliği’ başvurusunu internet üzerinden yapabilecek. Taraftarların Rusya'ya giriş içinse taraftarların yanlarında 'taraftar kimliğinin' yanı sıra pasaport ve maç biletlerini göstermesi gerekecek. Taraftarlar pasaport ve kimliklerini ibraz ederek maç bileti satın alabilecekler. 2018 Rusya Federasyonu vize fiyatları değişti mi? 2018 Rusya Federasyonu konsolosluk ödemeleri belli oldu. 29.12.2017 tarihi itibari ile uygulanacak Rusya Federasyonu vize harçları belirlendi. Düzenlemeye göre belirlenen 2018 Rusya vize fiyatları 29.12.2017 tarihi itibari ile resmen geçerli olacak. Rusya Federasyonu yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize uyguluyor mu? Rusya Federasyonu yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize uyguluyor mu, sorusu son günlerde çok sık sorulmaya başlandı. Rusya yeşil pasaporta vize istiyor mu sorusunun cevabını sayfamızda paylaşmak faydalı olacak diye düşündüm. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya yeşil pasaporta vize istiyor. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren umuma mahsus pasaport sahibine yönelik başlatılan vize uygulaması, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları için de geçerlidir. Rusya’ya seyahat edecek olan yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına Rusya vize uygulaması başlattığı 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile olduğu gibi seyahatlerinden önce seyahat amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir. Turistik vize ile Rusya’ya 2 giriş hakkım var mı, 2 girişli turistik vize nasıl alabilirim? 2 girişli turistik vize kimler alabilir? Mecburi Rusya aktarmalı seyahatlerde 2 girişli transit vize uygulanmaktadır, fakat son politik olaylardan sonra Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentine ulaşmanın bir tek yolu var o da Rusya’nın Rostov kentinden kara yolu ile Donets’e geçmek. Son politik olaylardan sonra Donetsk kentine Ukrayna’dan ulaşılamıyor. Donets hava limanı faaliyette olmadığından tek bir yol kalıyor, Rusya’dan Donetsk’e kara yolu ile geçiş. Donetsk'ten Türkiye'ye dönüşte de aynı yol kullanıldığından Rusya transit vize değil, 2 girişli Rusya vizesine ihtiyaç duyulmaktadır. Rusya vizesi yeni fiyatları hangi tarihten geçerli olacak? Rusya Federasyonu vize fiyatları yeniden düzenlenmiştir, son düzenleme ile Rusya vize fiyatlarının düştüğü görünmekte. Yeni Rusya vize fiyatları 30.01.2017 tarihi itibari ile geçerli olacaktır. Rusya vizesi nasıl alabilirim? Almak istediğiniz vize turlerine göre Rusya Turistik Vize Fiyatı, Rusya Ticari Vize Fiyatı, Rusya Özel Ziyaret Vize Fiyatı, Rusya İşçi Vize Fiyatı, Rusya Öğrenci Vize Fiyatı, Davetiyesiz Rusya Vize Fiyatı olarak detaylı bir şekilde yuzyilturizm.com.tr kurumsal sayfamızda görebilirsiniz. Rusya vizesi almak için hangi evrakları vermem gerekir? Turistik Rusya vizesi için gerekli evraklar;
Pasaport, Rusya seyahat süresi artı en az altı ay geçerlilik süresi olmalı.
Fotoğraf, 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf 6 aydan daha eski olmaması tercih edilir.
Ev adresi, telefon, e posta adresi (resmi evrak olma şartı yok)
İş adresi, telefon (resmi evrak olma şartı yok)
Voucher (Yabancı turist kabul belgesi), acentemiz tarafından hazırlanır vize fiyatına dâhildir. Önemli: Konaklayacağı otelde seyahat süresini kapsayan tarih aralığında rezervasyon (acentemiz tarafından hazırlanır) ve en az bir gece konaklama bedelinin ek olarak ödenmiş olması gerekmekte. 3 Aylık Ticari Rusya vizesi için gerekli evraklar
Pasaport, Rusya seyahat süresi artı en az altı ay geçerlilik süresi olmalı.
Fotoğraf, 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf 6 aydan daha eski olmaması tercih edilir.
Ev adresi, telefon, e posta adresi (resmi evrak olma şartı yok)
İş adresi, telefon (resmi evrak olma şartı yok)
Orijinal Rusya davetiyesi ve/ya da Telex yolu ile gelen davetiyenin fotokopisi. Rusya Özel ziyaret vizesi için gerekli evraklar;
Pasaport, Rusya seyahat süresi artı en az altı ay geçerlilik süresi olmalı.
Fotoğraf, 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf 6 aydan daha eski olmaması tercih edilir.
Ev adresi, telefon, e posta adresi (resmi evrak olma şartı yok)
İş adresi, telefon (resmi evrak olma şartı yok)
Orijinal Rusya davetiyesi ve/ya da Telex yolu ile gelen davetiyenin fotokopisi.
Davet eden kişinin doğum tarihi. Rusya Çalışma vizesi için gerekli evraklar;
Pasaport, Rusya seyahat süresi artı en az altı ay geçerlilik süresi olmalı.
Fotoğraf, 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf 6 aydan daha eski olmaması tercih edilir.
Ev adresi, telefon, e posta adresi (resmi evrak olma şartı yok)
İş adresi, telefon (resmi evrak olma şartı ok)
Orijinal Rusya davetiyesi. Grup halindeki kişiler için evraklar sunabilir miyim? Grup vize başvurularında her bir kişi için evrak hazırlanır ve kişi başı ücret ödenir. Evraklarım eksiksiz sunulduğu halde vize verilmedi ise ödeme yapmam gerekir mi? Evet, vize başvurunuz Ret edilirse ödemiş olduğunuz vize ücreti iade edilmez. Aynı anda iki vize için evraklar sunabilir miyim? Hayır. Rusya kanunlarına göre bir pasaportta iki geçerli vize bulunamaz. Hatta pasaportunuzda geçerli Rusya vizesi bulunuyor ise 10 gün kala yeni vize almak için evraklarınızı sunmanızı tavsiye ederiz, aksi takdirde geçerli vizeniz konsolosluk tarafından iptal edilebilir ve ya da vize başvurunuz Ret edilir. İhtiyacım olan vize türü ile ilgili bilgiyi nereden alabilirim? Vize türü ile ilgili bilgiler;
Turistik Rusya vizesi, turistik vize ile Rusya Federasyonunda maksimum kalma süresi 30 gündür.
Turistik Rusya vizesi, tur operatörü faaliyeti gösteren yabancı turisti karşılayacağına dair Rusya teşkilatının kabul onay belgesine istinaden verilir.
Aynı zamanda kısa süreli iş görüşmelerine, sergilere, açılışlara, açık arttırmalara, aynı zamanda tıbbi konsültasyonlara iştirak etmek üzere ülkeye giriş imkânı verilir. Bu durumda “Seyahat amacı” / “amaçlı turistik gezi” olduğu belirtilir vize süresi yine maksimum 30 gün verilir. Turistik vize bir giriş ve/yada iki giriş hakkı sağlar. İki girişli vize Yabancı vatandaşa Rusya’da kaldığı süre içerisinde Rusya’ya komşu olan yakın ülkelerin ziyaretinde bulunarak dönüşte Rusya topraklarından geçmesi öngörülmüş ise iki girişli turistik vize verilir. İki girişli turistik vize başvurularında tur operatörünün turistik hizmet sunumunda değil, turistik belgede belirtilmelidir. Hangi durumlarda hiv virüsü bulunmadığına dair sağlık raporu ibrazı istenir? HIV virüsü taşımadığına dair olan sağlık raporu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii) davetiyelerine dayanarak (bir girişli, iki girişli veya çok girişli) çalışma veya eğitim vizesine başvuran kişilerden istenir, çünkü bu vizeler Rusya’da uzatılabilir. Belgenin süresi 3 aydır.
İstisnai olarak böyle bir rapor 12 yaşa kadar olan çocuklardan ve 3 yıllık çalışma vizesi için müracaat eden yüksek kalifiyedeki uzmanlardan, aynı zamanda ana vize ile geçerlilik süresi farklı olsa dahi, onlara eşlik eden ve yüksek kalifiye uzmanlara ait olan vizeler için başvuran kişilerden bu rapor istenmez. Hangi evraklar ve hangi durumlarda tamamen orijinal olmaları gerekir? Tamamen orijinal şu evraklar olmalıdır:
Federal Göç Şubesi (FMS Rossii) daveti ile düzenlenen her türlü özel, vizelerin düzenlenmesinde, aynı zamanda çok girişli çalışma, eğitim, hümaniter ve iş ilişkileri vizelerinin düzenlenmesinde evrak orijinallerinin sunulması şarttır.
Şu hususu dikkate alınız: Konsolosluk şubesi daha önce incelenmek üzere kopyaları sunulan evrakların orijinallerini de talep edebilir. Hangi ülke vatandaşları için Rusya Federasyonuna giriş vizesi istenmez? Rusya Federasyonuna giriş vizesi Rusya ile vize rejiminin kolaylaştırılması ve vize iptali ile ilgili karşılıklı sözleşme imzalayan ülke vatandaşları için gerekmemektedir.
Kaide olarak vizesiz yalnız kısa süreli seyahatler gerçekleştirilebilir ( yılda her 180 günde maksimum 90 gün). Rusya’da daha uzun süreli kalma gerektiğinde ilgili uzun süreli vizenin düzenlenmesi istenir.
Aynı zamanda “72 saat vizesiz” (feribotta) programına göre giriş çıkışların yapılmasında vize istenmez. Avustralya, ABD, İngiltere, kanada ve Gürcistan vatandaşları için hangi evraklar gereklidir? Yukarıda isimleri belirtilen ülke vatandaşları iki sayfadan oluşan vize anketi doldurmaları gerekir;
Avustralya vatandaşları için ayrıntılı özgeçmiş sunmaları gerekir (Rus diline olan çevirisi ile birlikte!).
Belirtilen ülke vatandaşlarının çok girişli vizelerinin düzenlenmesinde iki anket nüshası sunmaları istenir. Turistik vize ile seyahat kaç gün sürebilir? Turistik vize ile Rusya’da bir ay (30 güne kadar) kalınabilir.
Fakat bu seyahatin 15 günden daha fazla bir süre için planlanması durumunda, bu gezinin organizasyonunu yapan turistik firmadan alacağınız, Rusya’da kalacağınız süre içerisindeki program ile ilgili ek bilgiyi, aynı zamanda turistik hizmetlerin tümüyle ödendiğini tasdik eden belgeleri (sizin adınıza düzenlenen fatura, eğer siz hizmetleri banka kartı veya havale ile ödemişseniz, sizin banka hesabınızdan alınan dekont veya makbuzu) sunmalısınız. Ben Rusya havalimanlarında aktarma yapıyorum. Transit vize almam gerekir mi? Eğer aktarma 24 saat içerisinde transit bölgenin içerisinde veya terminal değiştirmeden yapılıyor ise vizeye ihtiyaç duyulmaz. Fakat bu durumda siz şehri ziyaret etmek amacı ile havalimanını terk edemezsiniz.
istfly.com sayfamızdan Aeroflot Rus Havayolları ile Aeroflot Comfort Class özel Çin fırsatlarını takip etmenizi tavsiye ederiz Beijing BJC, Changhai SHA, Guangzhou (Canton) CAN, Hong Kong HKG uçuşlarınızı Moskova aktarmalı çok daha ekonomik ve konforlu hale getirebilirsiniz.
Havalimanında aktarma yapılacak ise ve yolcunun transit bölgede 24 saatten daha fazla kalması veya transit bölgeyi terk etmesi gerektiğinde (örneğin uluslararası hatlardan ülke içi hatlara aktarma için terminal değiştirme ihtiyacı duyulduğunda), transit vize gereklidir. Zorunlu transit geçiş durumlarında, vize havalimanındaki konsolosluk merkezinde de düzenlenebilir. Ben araba ile Rusya’da seyahat etmeye hazırlanıyorum, ek olarak bana hangi evraklar gereklidir? Otomobil ile transit geçiş ve otomobil ile seyahat – bunlar iki ayrı manaya gelen şeylerdir.
Transit geçiş – en kısa güzergâh üzerinden Rusya topraklarından zorunlu geçiştir, örneğin başka bir şekilde varış ülkesine varmak mümkün değil veya bunun çok zaman alması söz konusu ise.
Transit için en kısa güzergâhta gerekli zaman 500 km/gün (24 saat) üzerinden tayin edilir. (örneğin kendinizi google.maps yardımı ile kontrol edebilirsiniz)
Herhangi başka bir güzergâh üzerinde otomobil ile seyahat normal veya oto turizm olarak değerlendirilir. Bu durumlarda vizenin düzenlenmesi için tur operatörlüğü faaliyeti ile uğraşan Rusya teşkilatının yabancı turisti kabul onay belgesi, tek federal tur operatör kayıtları içeriğinde detayları bulunacak belgedir; (sadece orijinal) yabancı turisti kabul ettiğine dair onay teyidi sunulmalıdır. Bu durumda seyahat amacı “oto turizm” olacaktır.
Vizenin düzenlenmesinde araç evraklarına ve araç sigortasına gerek duyulmaz. Fakat bunlar size sınır geçişlerinde ve seyahatiniz esnasından gerekecektir. Acil vize alabilir miyim? Vize hazırlanma süresi ne kadardır? Evraklarınızı acil vize işlemleri için (3 iş gününe kadar ) konsolosluk kurumlarında değerlendirilmesi için evraklarınızla Yüzyıl turizm vize bölümüne başvuruda bulunabilirsiniz.
Dikkatinize, acil vizenin verilmesi kararı Rusya Federasyonu Büyükelçisi veya Başkonsolosu tarafından verilir.
Servis ücreti vize düzenlenme süresine bakılmaksızın kabul edilmektedir. Rusya’da ikamet kaydımı nasıl yaptırabilirim? Kayıt işlemlerinin Rusya Federasyonu’na giriş yaptıktan sonra yedi iş günü içinde yaptırılması gerekir ve Sizin Rusya’ya gelişinizle ilgili bölgesel Federal Göç Şubesine bilgilerin verilmesini temsil eder. Bunun yanı sıra kayda alınma ve kayıt tan çıkarılma işlemlerini kabul eden taraf yaptırmalıdır.
Rusya Federasyonuna giriş yapıldığında doldurulmuş göç kartı ve pasaportu kabul eden tarafın ibraz etmesi gereklidir. Bunun yanı sıra pasaportun ve göç kartının alıkonulmasına kesinlikle izin verilmemelidir.
Sizin kaldığınız veya çalıştığınız, Rusya Federasyonu vatandaşı, Rusya Federasyonunda yasal ikamet eden oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaş veya vatandaşlığı olmayan oturma izni olan vatandaş veya tüzel kişiler, onların şubeleri ve temsilcilikleri Kabul eden taraf olarak kabul edilir.
Herhangi bir otele giriş yaptıktan sonra kabul eden taraf otel yönetimi sayılır. Ayrıca otel yönetimi bir gün içerisinde bölgesel Federal Göç Şubesine sizin gelişinizle ilgili bilgiyi verip, yabancı vatandaşlarla ilgili bütün gereken eylemleri gerçekleştirir, kayıt yaptırma ile ilgili tüm belirlenen kurallara uymakla sorumludur.
Kabul eden tarafın Sizin Rusya Federasyonu’ndan ayrıldığınız an itibari ile bir gün içerisinde bölgesel Federal Göç şubesini bilgilendirmeli ve bildirimi Sizin girişte yaptığınız ikamet kaydınızın ikinci nüshasını (kayıt iptal formu) göndererek (veya bizzat) yapmalıdır. Hangi ülkeye ne vizesi almam gerekir? Schengen vizesi ile hangi ülkelere giriş yapabilirim? Afganistan Vizesi Schengen Almanya Vizesi Amerika Vizesi Angola Vizesi Avustralya Vizesi Schengen Avusturya Vizesi Bangladeş Vizesi Schengen Belçika Vizesi Benin Vizesi Birleşik Arap Emirlikleri Vizesi Bulgaristan Vizesi (Schengen vizesi ile giriş yapılabilir) Burkina Faso Vizesi Burundi Vizesi Schengen Çek Vizesi Cezayir Vizesi Çin Vizesi Schengen Danimarka Vizesi Demokratik Kongo Vizesi Dubai Vizesi Schengen Estonya Vizesi Etiyopya Vizesi Fildişi Sahili Vizesi Schengen Finlandiya Vizesi Schengen Fransa Vizesi Gabon Vizesi Gambiya Vizesi Gana Vizesi Gine Vizesi Gine Bissau Vizesi Güney Afrika Vizesi Güney Sudan Vizesi Hindistan Vizesi Hırvatistan Vizesi Schengen Hollanda Vizesi İngiltere Vizesi Schengen İrlanda Vizesi Schengen İspanya Vizesi İsrail Vizesi Schengen İsveç Vizesi Schengen İsviçre Schengen Vizesi İtalya Vizesi Schengen İzlanda Vizesi Kamboçya Vizesi Kamerun Vizesi Kanada Vizesi Küba Vizesi Laos Vizesi Schengen Letonya Vizesi Liberya Cumhuriyeti Vizesi Schengen Litvanya Vizesi Schengen Lüksemburg Vizesi Schengen Macaristan Vizesi Madagaskar Vizesi Schengen Malta Vizesi Meksika Vizesi Mısır Vizesi Moğolistan Vizesi Moldova Vizesi Schengen Monako Vizesi Moritanya Vizesi Nepal Vizesi Nijer Vizesi Nijerya Vizesi Schengen Norveç Vizesi Orta Afrika Vizesi Özbekistan Vizesi Pakistan Vizesi Schengen Polonya Vizesi Portekiz Vizesi Romanya Vizesi Rusya Vizesi Senegal Vizesi Sierra Leone Vizesi Schengen Slovakya Vizesi Schengen Slovenya Vizesi Somali Vizesi Sudan Vizesi Suudi Arabistan Vizesi Tanzanya Vizesi Tayland Vizesi Tayvan Vizesi Türkmenistan Vizesi Ukrayna Vizesi Umman Vizesi Vietnam Vizesi Yemen Vizesi Yeni Zelanda Vizesi Schengen Yunanistan Vizesi Rusya Federasyonu’ndaki resmi tatiller ne zaman? 01-05 Ocak Yılbaşı Tatili
07-09 Ocak Noel Tatili
23 Şubat Vatan Muhafızları Bayramı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
1 Mayıs İlkbahar ve Çalışma Bayramı
9 Mayıs Zafer Bayramı
12 Haziran Rusya Ulusal Günü
4 Kasım Ulusal Birlik Bayramı