ABD Vizesi

ABD Vizesi

ABD Vizesi
Vize Başvuru Formu
Başka bir ülkede vatandaşlığınız var mı? *
  • Başka bir ülkede vatandaşlığınız var mı? *
  • Evet
  • Hayır
Anneniz babanız şuan Amerika'da mı? *
  • Anneniz babanız şuan Amerika'da mı? *
  • Evet
  • Hayır
Çocuğunuz var mı? *
  • Çocuğunuz var mı? *
  • Çocuğum Yok
  • 1 Çocuk
  • 2 Çocuk
  • 3 Çocuk
  • 4 Çocuk
  • 5 Çocuk
  • 6 Çocuk
  • 7 Çocuk
  • 8 Çocuk
  • 9 Çocuk
  • 10 Çocuk
Posta adresiniz ev adresiniz mi?
  • Posta adresiniz ev adresiniz mi? *
  • Evet
  • Hayır
Seyahat Nedeni *
  • Seyahat Nedeni *
  • İş
  • Ziyaret
Daha önce ABD'de kaldınız mı?
  • Daha önce ABD'de kaldınız mı?
  • Evet
  • Hayır
Daha önce ABD'ye vize aldınız mı? ABD vizesi aldıysanız numarası
  • Daha önce ABD'ye vize aldınız mı? ABD vizesi aldıysanıznumarası
  • Evet
  • Hayır
ABD'de okumayı düşünüyor musunuz?
  • ABD'de okumayı düşünüyor musunuz?
  • Evet
  • Hayır
ABD'de çalışmayı düşünüyor musunuz?
  • ABD'de çalışmayı düşünüyor musunuz?
  • Evet
  • Hayır
ABD'de tanıdıklarınız var mı?
  • ABD'de tanıdıklarınız var mı?
  • Evet
  • Hayır
Daha önce pasaportunuz kayboldu mu veya çalındı mı?
  • Daha önce pasaportunuz kayboldu mu veya çalındı mı?
  • Evet
  • Hayır
Sizinle başka seyahat edecek kimse var mı?
  • Sizinle başka seyahat edecek kimse var mı?
  • Evet
  • Hayır
Askerliğinizi yaptınız mı?
  • Askerliğinizi yaptınız mı?
  • Evet
  • Hayır
Mesleki alanınızla ilgili her hangi bir kuruma üye misiniz?
  • Mesleki alanınızla ilgili her hangi bir kuruma üye misiniz?
  • Evet
  • Hayır
Bir aşirete üye misiniz?
  • Bir aşirete üye misiniz?
  • Evet
  • Hayır
30 Kasım 1996 dan sonra herhangi bir birleşik devletler kamu ilk okuluna öğrenci statüsü (F) ile veya orta okuluna ödeme yapmadan devam ettiniz mi?
  • 30 Kasım 1996 dan sonra herhangi bir birleşik devletler kamuilk okuluna öğrenci statüsü (F) ile veya orta okuluna ödemeyapmadan devam ettiniz mi?
  • Evet
  • Hayır
Vergi ödememek için ABD vatandaşlığından çıktınız mı?
  • Vergi ödememek için ABD vatandaşlığından çıktınız mı?
  • Evet
  • Hayır
ABD de sürücü ehliyetiniz var mı yada daha önceden sahip oldunuz mu?
  • ABD de sürücü ehliyetiniz var mı yada daha önceden sahip oldunuz mu?>
  • Evet
  • Hayır
İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar

    Çalışanlar için

  • Çalıştığınız şirketin antetli kağıdına konumunuzu, seyahat amacını ve tarihlerini anlatan dilekçe.
  • İşe giriş bildirgesi. 
  • Son 4 aylık sigorta hizmet dökümü.
  • Son 3 aylık maaş bordosu.
  • Banka hesap dökümü.
  • Üzerine var ise gayrimenkul tapusu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • İkametgah çıktısı.
  • Son 6 ay içerisinde beyaz fonda çekilmiş fotoğraf.
  • Pasaportun aslı.
  • Seyahat sağlık sigortası 30,000 Euro teminatlı.

     Ev Hanımları için

  • Amerika konsolosluğuna hitaben garanti dilekçesi.
  • Üzerine var ise gayrimenkul tapusu.
  • Banka hesap dökümleri.
  • Sponsoru çalışıyor ise gelir belgesi.
  • Sponsoru iş veren ise gelir belgesi ve iş yeri evrakları.
  • Son 6 ay içerisinde beyaz fonda çekilmiş fotoğraf.
  • Pasaportun aslı.
  • Seyahat sağlık sigortası 30,000 Euro teminatlı.
  • Sponsorun eski veya yeni alınmış vizesi var ise fotokopisi.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Başvuru formu.

    Emekliler için

  • Amerika Konsolosluğuna; seyahat amacını ve tarihlerini anlatan dilekçe.
  • Emekli olduğunu gösteren belge.
  • Başvuru sahibinin sağlık karnesi.
  • Üzerine var ise gayrimenkul tapusu.
  • Hangi banka ile çalışıyor ise hesap dökümü.
  • Son 6 ay içerisinde beyaz fonda çekilmiş fotoğraf.
  • Pasaportun aslı.
  • Seyahat sağlık sigortası 30,000 Euro teminatlı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Başvuru formu.

    İş veren için

  • Şirketinizin antetli kağıdına garanti dilekçesi.
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi.
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Güncel tarihli faaliyet belgesi.
  • Oda sicil kayıt sureti.
  • İkametgah belgesi.
  • şirketin girdilerini ve çıktılarını gösteren banka hesap dökümü.
  • Üzerine var ise gayrimenkul tapusu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Ticari davetiyenin 1 tanesi Amerika Konsolosluğunda 1 tanesi başvuru sahibinde kalmalıdır.
  • Son 6 ay içerisinde beyaz fonda çekilmiş fotoğraf.
  • Pasaportun aslı.
  • Seyahat sağlık sigortası 30,000 Euro teminatlı.
  • Bağ-kur hizmet dökümü.
  • Başvuru formu.

     Seyahatiniz ticari amaçlı ise aşağıdaki maddeleri de tamamlamanız gerekmektedir.

  • Şirketin imza sirküleri.
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Oda sicil kayıt sureti.
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi.
  • İkametgah belgesi.
  • Ticari davetiyenin 1 tanesi Amerika Konsolosluğunda 1 tanesi başvuru sahibinde kalmalıdır.
  • Başvuru formu.

    Öğrenciler için

  • Amerika konsolosluğuna hitaben garanti dilekçesi.
  • Öğrenci belgesi.
  • Başvuru sahibi reşit değil ise muvafakat name.
  • Sponsoru iş veren ise gelir belgesi ve iş yeri evrakları.
  • Sponsoru çalışıyor ise gelir belgesi.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Son 6 ay içerisinde beyaz fonda çekilmiş fotoğraf.
  • Pasaportun aslı.
  • Seyahat sağlık sigortası 30,000 Euro teminatlı.
  • Sponsorun geçerli yada eski Belçika vizesi varsa fotokopileri.
  • Üzerine var ise gayrimenkul tapusu.
  • Başvuru formu.