Avusturya gelişmiş ekonomisi ile ilk 15 ülkede yer almaktadır. Gerek ülkemizden gerekse yabancı ülkelerden bolca iş adamının odak noktası olan Avusturya’ya gidebilmek için Avusturya vizesi sahibi olmanız gerekmektedir. Avusturya vize başvurunuz için sayfanın altında bulunan vize başvuru formunu doldurmanız halinde alanında donanımlı ve tecrübeli vize danışmanımız sizinle en kısa sürede iletişim kuracak, daha sonrasında ise size ticari vize için gereken evraklar vize fiyatı ile ilgili ayrıntılı bir bilgi verecektir.
Şirket Davetiyesi: Avusturya’da bir şirket tarafından sizin adınıza düzenlenmiş, ticari amaçlı (iş görüşmesi, toplantısı vb.) olarak birden fazla kez Avusturya’yı ziyaret edeceğinizi belirten resmi yazı.
Pasaportun aslı (Herkes): Seyahatten dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmalıdır ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
2 adet vesikalık fotoğraf (Herkes): Son 3 ay içinde çekilmiş 35×45 mm boyutlarında, tüm yüzün görüldüğü 2 adet biyometrik fotoğraf çektirilmelidir.
Pasaport fotokopisi (Herkes): İlk sayfası ve vize işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi Avusturya ticari vize için evrak dosyasına eklenmelidir.
Nüfus cüzdanı fotokopisi (Herkes): Ön ve arka yüzünün aynı sayfada olması gerekmektedir.
Öğrenci belgesi (Sadece öğrenciler): Öğrencilerin kayıtlı oldukları okullarından bir öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.
Hesap dökümü (Herkes): Son 3 aya ait bankadan ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü, son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı da sunulabilir. Eğer bir başkası sponsor olacaksa, sponsor kişinin hesap dökümü gerekmektedir.
İş yerinden izin belgesi (Sadece çalışanlar): Şirket antetli kağıdına işveren tarafından yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli izin/onay mektubu (Sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin adı, soyadı ve pozisyonu, çalışanın pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi bilgilerinin bu mektupta yer alması gerekmektedir.)
SGK giriş bildirgesi (Herkes): Çalışmakta olan başvuru sahipleri veya kendilerine birisi sponsor olacaksa bu kişi için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilebilir.
Son 3 aylık maaş bordrosu (Herkes): Başvuru sahibinin eğer resmi bir maaşı varsa bunu gösteren bankadan imzalı bir evrak sunmalıdır. Eğer sponsor desteğiyle seyahat ediliyorsa sponsor olan kişinin aynı evrak temin etmesi gerekir.
Şirket evrakları (Herkes): Çalışanlar, şirket sahipleri ya da sponsor olan kişiler için geçerlidir. Son 3 ay içerisinde alınan şirkete ait orijinal faaliyet belgesi ya da ito.gov.tr den son 1 ay içerisinde alınmış e-imzalı faaliyet belgesi gerekmektedir. Bunlar dışında ticaret sicil gazetesinin kopyası, imza sirküleri ve vergi levhası da sunulmalıdır.
Şahsi dilekçe (Herkes): Avusturya vize başvurusu ile ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı, ayrıca iletilmek istenen durumların dile getirildiği, Türkçe ya da İngilizce olarak yazılan bir mektup başvuru sahibi ya da sponsor tarafından ıslak imzalı ve güncel tarihli şekilde yazılmalıdır.
Sponsor dilekçesi (Sadece sponsorlu başvurular): Başvuru sahibi eğer Avusturya ticari vize başvurusunu bir sponsor desteğiyle yapacaksa, sponsor olacak bu kişinin başvuru sahibine seyahat giderlerini karşılamakta destek olacağına dair net bir yazı yazması gerekmektedir. Islak imzalı olması gereken bu evrakta sponsor olunan kişinin seyahat detayları ile ilgili bilgilere yer vermek olumlu sonuç alabilmek adına önemli olacaktır. Sponsor olan kişinin birinci derece akraba olması her zaman daha olumludur. Diğer sponsorluk bağlantılarında ret alma ihtimali birinci derece akrabalara göre oldukça yüksektir.
Vukuatlı nüfus kaydı ve ikametgâh (Herkes): Bu evraklar hem vize başvuru sahibi hem de varsa sponsor kişi için gereklidir. E-devlet sisteminden kolayca temin edilebilir.
Seyahat sağlık sigortası (Herkes): 30.000 Euro teminatlı ve Avusturya’nın seyahat sigorta kurallarına uygun olması gerekmektedir.
Uçak ve otel rezervasyonları (Herkes): Seyahat tarihleri dikkate alınarak yapılacak rezervasyonlarda başvuru sahibinin adı, soyadı, tarihleri, uçuş parkuru, kalınacak otelin adresi ve iletişim bilgilerinin açık olarak görülmesi gerekmektedir.
Çiftçi belgesi (Çiftçiler): Çiftçiler için geçerlidir. Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş resmi evrak olmalıdır.
Avusturya Ticari Vize Kaç Günde Hazırlanır?
Avusturya ticari vizenizi tarafımızdan yaptırdığınız takdirde vize danışmanlarımız daima sizin istekleriniz dahilinde ve vizenizin en sağlıklı şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır. Ticari vize başvurularınız genellikle 10-12 günde sonuçlanabilmektedir. Bu süre örneğin yaz ve kış tatilleri gibi yoğun dönemlerde 15-20 günü bile bulabilmektedir. Fakat Yüzyıl Turizm’de yapılan Avusturya ticari vize başvurularınız en kısa sürede yapılamaya çalışılmaktadır. Daima hizmetinizde olan bizler, sizlere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.
Başvuru Süreci Nasıl İşler?
Ticari vize başvuru süreciniz öncelikle adınıza gideceğiniz ülkedeki resmi bir kurum veya şirket tarafından hazırlanmış davetiyeyi Aksaray/İstanbul’daki şirketimize ulaştırmanızla başlar. Size bilgisi verilen Avusturya ticari vize için gereken evraklar tarafımıza ulaştırılıp, vize fiyatı ödendiği takdirde vize başvurunuz başlamış olur.
Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra vizeniz hazırlanmaya başlar ve en geç 10-12 gün içinde sonuçlanır. Başvuru süreciniz içinde yetkili kuruma randevu için gelmenizi gerektirecek bir durum olursa eğer vize danışmanımız sizi kurum önünde karşılayacak ve size yapılacak işlemler hakkında yardımcı olacak. Yüzyıl Turizm olarak sizlere daima en uygun vize fiyatları sunuyor olacağız.
Yabancı Vatandaşlar için Avusturya Ticari Vize Nasıl Alınır?
Yabancı bir vatandaş ülkemizden ticari vize başvurusu yapabilmek için ülkemizde ki çalışma iznini ve çalıştığı işi ile ilgili bir takım belgeleri tarafımıza sunmalıdır. Kendi ülkesinde Avusturya Konsolosluğu bulunmayan bir yabancı vatandaş ülkesinde çalıştığı işi ile ilgili çalışma evraklarını dilimize tercüme ederek ve neden ülkemizden ticari vize başvurusu yaptığının Türkçe dilinde yazılı kaynak belgesini şirketimize ulaştırarak başvuru yapabilirler.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Avusturya Konsolosluğu’na Avusturya Ticari Vize müracaatında bulunacak kişinin, Avusturya seyahatinin devamında diğer Schengen ülkelerine seyahatinin sürmesi halinde, bu seyahate dair tarih ve seyahat planının (rezervasyon bilgileri) detayları hakkında konsolosluk yetkililerinin yazılı bilgilendirilmesi zorunludur.
Avusturya Ticari Vizesi için ilk başvurunun yarılması durumunda; Avusturya Ticari Vize için gerekli evrakların tümünün hem orijinal hem de fotokopisi birlikte sunulması gerekir.
Avusturya Büyükelçiliği veya Avusturya Konsolosluğu her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir
Instagram’da Vize Çekilişleri!
Her yıl içinde belli dönemlerde instagram üzerinden düzenlediğimiz vize çekilişlerimize katılarak, bir yıl geçerli ücretsiz bir Avusturya ticari vize kazanma şansını anında yakalayabilirsiniz.
Çerezler, ürün ve hizmetlerimizi sağlamamıza, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olur. Web sitemizi kullanarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz (Gizlilik politikası).