Çek Cumhuriyeti gelişmiş ekonomisi ve içinde bulundurduğu tarihi kent Prag sayesinde iş adamları ve çalışanlar için göz bebeği haline gelmiştir. Yüzyıl Turizm ayrıcalığı ile Çek Cumhuriyeti ticari vizesi sürecinizi sağlıklı bir şekilde yürütebilmeniz ve vizenizi kısa sürede alabilmeniz için tek yapmanız gereken sayfanın alt kısmında bulunan vize başvuru formunu doldurmak olacaktır. Başvuru formunu doldurmanız halinde alanında donanımlı ve tecrübeli vize danışmanımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecek ardından size Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru evrakları ve vize ücreti hakkında ayrıntılı bilgi verecektir. Vize başvurunuz için gereken başvuru evrakları ve vize ücreti tarafımıza ulaştırıldığında ise başvurunuz hemen başlatılabilir.
Şirket Davetiyesi: Çek Cumhuriyeti’nde bir şirket tarafından sizin adınıza düzenlenmiş, ticari amaçlı (iş görüşmesi, toplantısı vb.) olarak birden fazla kez Çek Cumhuriyeti’ni ziyaret edeceğinizi belirten resmi yazı.
Pasaportun aslı (Herkes): Seyahatten dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmalıdır ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
2 adet vesikalık fotoğraf (Herkes): Son 3 ay içinde çekilmiş 35×45 mm boyutlarında, tüm yüzün görüldüğü 2 adet biyometrik fotoğraf çektirilmelidir.
Pasaport fotokopisi (Herkes): İlk sayfası ve vize işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi Çek Cumhuriyeti ticari vizesi için evrak dosyasına eklenmelidir.
Nüfus cüzdanı fotokopisi (Herkes): Ön ve arka yüzünün aynı sayfada olması gerekmektedir.
Öğrenci belgesi (Sadece öğrenciler): Öğrencilerin kayıtlı oldukları okullarından bir öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.
Hesap dökümü (Herkes): Son 3 aya ait bankadan ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü, son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı da sunulabilir. Eğer bir başkası sponsor olacaksa, sponsor kişinin hesap dökümü gerekmektedir.
İş yerinden izin belgesi (Sadece çalışanlar): Şirket antetli kağıdına işveren tarafından yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli izin/onay mektubu (Sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin adı, soyadı ve pozisyonu, çalışanın pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi bilgilerinin bu mektupta yer alması gerekmektedir.)
SGK giriş bildirgesi (Herkes): Çalışmakta olan başvuru sahipleri veya kendilerine birisi sponsor olacaksa bu kişi için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilebilir.
Son 3 aylık maaş bordrosu (Herkes): Başvuru sahibinin eğer resmi bir maaşı varsa bunu gösteren bankadan imzalı bir evrak sunmalıdır. Eğer sponsor desteğiyle seyahat ediliyorsa sponsor olan kişinin aynı evrak temin etmesi gerekir.
Şirket evrakları (Herkes): Çalışanlar, şirket sahipleri ya da sponsor olan kişiler için geçerlidir. Son 3 ay içerisinde alınan şirkete ait orijinal faaliyet belgesi ya da ito.gov.tr den son 1 ay içerisinde alınmış e-imzalı faaliyet belgesi gerekmektedir. Bunlar dışında ticaret sicil gazetesinin kopyası, imza sirküleri ve vergi levhası da sunulmalıdır.
Şahsi dilekçe (Herkes):Çek Cumhuriyeti vizesi başvurusu ile ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı, ayrıca iletilmek istenen durumların dile getirildiği, Türkçe ya da İngilizce olarak yazılan bir mektup başvuru sahibi ya da sponsor tarafından ıslak imzalı ve güncel tarihli şekilde yazılmalıdır.
Sponsor dilekçesi (Sadece sponsorlu başvurular): Başvuru sahibi eğer Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusunu bir sponsor desteğiyle yapacaksa, sponsor olacak bu kişinin başvuru sahibine seyahat giderlerini karşılamakta destek olacağına dair net bir yazı yazması gerekmektedir. Islak imzalı olması gereken bu evrakta sponsor olunan kişinin seyahat detayları ile ilgili bilgilere yer vermek olumlu sonuç alabilmek adına önemli olacaktır. Sponsor olan kişinin birinci derece akraba olması her zaman daha olumludur. Diğer sponsorluk bağlantılarında red alma ihtimali birinci derece akrabalara göre oldukça yüksektir.
Vukuatlı nüfus kaydı ve ikametgâh (Herkes): Bu evraklar hem vize başvuru sahibi hem de varsa sponsor kişi için gereklidir. E-devlet sisteminden kolayca temin edilebilir.
Seyahat sağlık sigortası (Herkes): 30.000 Euro teminatlı ve Çek Cumhuriyeti’nin seyahat sigorta kurallarına uygun olması gerekmektedir.
Uçak ve otel rezervasyonları (Herkes): Seyahat tarihleri dikkate alınarak yapılacak rezervasyonlarda başvuru sahibinin adı, soyadı, tarihleri, uçuş parkuru, kalınacak otelin adresi ve iletişim bilgilerinin açık olarak görülmesi gerekmektedir.
Çiftçi belgesi (Çiftçiler): Çiftçiler için geçerlidir. Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş resmi evrak olmalıdır.
Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Kaç Günde Hazırlanır?
Çekya ticari vizesi Yüzyıl Turizm farkı ile en hızlı şekilde yapılmaya çalışılmaktadır. Siz de bu ayrıcalığı yakalamak için sadece sayfanın alt kısmında bulunan vize başvuru formunu doldurmalısınız. Bu sayede alanında donanımlı ve tecrübeli vize danışmanımız sizinle en kısa sürede iletişime geçecek sonra size Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru evrakları ve vize fiyatı hakkında ayrıntılı şekilde bilgi verecektir. Başvurunuz için gerekli olan bu evraklar ve vize fiyatı tarafımıza ulaştırıldığında vize başvurunuza başlayabiliriz. Vize başvurunuza başladıktan ortalama 10-12 gün içinde vizeniz hazırlanır ve gönül rahatlığıyla seyahatinize başlayabilirsiniz. Fakat yaz ve kış tatilleri gibi yoğun dönemlerde vize almaya kalkarsanız vizenizin hazırlanması 15-20 günü bile bulabilir.
Başvuru Süreci Nasıl İşler?
Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurunuz için gideceğiniz ülkede, resmi bir kurum tarafından adınıza bir davetiye gönderilmesi gerekmektedir. Bu davetiye ve başvuru evrakları İstanbul/Aksaray’da bulunan şirketimize ulaştırıldığında başvurunuza başlanabilir. Fakat her şey başlamadan önce vize başvurunuz için ödenmesi gereken ücretlerin adınıza ödenmesi gereklidir. Eğer herhangi bir durumda randevu için yetkili kuruma gelmeniz gerekirse vize danışmanı arkadaşımız sizi kurum önünde karşılayacak ve yapılacak işlemler adına size yardımcı olacaktır. Bu işlemler yapıldıktan ortalama 10-12 gün sonra ise vizeniz hazırlanacaktır.
Yabancı Vatandaşlar için Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi Nasıl Alınır?
Yabancı bir vatandaşın Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusu yapabilmesi için Türkiye’de çalışma iznine sahip olması gerekmektedir. Fakat sadece bununa kalmayıp, ülkemizde bir işte çalıştığını kanıtlaması gereklidir. Kendi ülkesinde Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu bulunmadığı için ülkemizden başvuru yapan yabancı vatandaşlar, kendi ülkesindeki işi ile ilgili bir takım belgeler ve neden ülkemizden başvuru yaptığının dilimize çevrilmiş halini başvuru evrakları içinde getirmelidir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çek Cumhuriyeti vizesi başvurunuzu eksiksiz ve güncel evraklarla yapmak başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Eksik evraklarla yapılan başvurular, formlar doldurulurken gözden kaçan detaylar vize reddine neden olabilmektedir. Eksik veya güncel olmayan evrakın temin süresi zaman kaybına yol açabilmektedir. Bu sebeple evrakların, seyahat planınıza uyumu vize danışmanlarımız tarafından kontrol edilmekte, gerekli uyarılar önceden yapılmakta ve evraklar buna göre yeniden organize edilmektedir.
Instagram’da Vize Çekilişleri!
Her yıl düzenli olarak Instagram sitelerimizden düzenlediğimiz vize çekilişleri ile sadece şartlara uyarak ücretsiz Çek Cumhuriyeti ticari vize alabilme şansını yakalarsınız. Tam bir yıl geçerli olan bu vize ile hiçbir sıkıntı çekmeden yurt dışı ziyaretlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Çerezler, ürün ve hizmetlerimizi sağlamamıza, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olur. Web sitemizi kullanarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz (Gizlilik politikası).