Bulgaristan vizesi başvurunuz için gereken tüm işlemleri sizin yerinize Yüzyıl Turizm olarak yapmaktayız. Bulgaristan vize başvurusu için aşağıdaki formu doldurmanız halinde, alanında donanımlı ve tecrübeli Yüzyıl Turizm vize yetkililerimiz sizinle hızlı bir şekilde irtibata geçerek gerekli bilgileri paylaşacaktır. Bulgaristan vize ücreti ve Bulgaristan vize evrakları hakkında detaylı bilgiye sayfanın devamında ulaşabileceğiniz gibi ofisimizi arayarak Bulgaristan vize başvurusu hakkında sorularınızı sorabilirsiniz.
Gönderilmesi gereken Bulgaristan vizesi evrakları yetkililerimize ulaştığında başvuru süreciniz başlatılacaktır. Bulgaristan vize fiyatı ile ilgili güncel bilgileri aşağıdaki tablolarda görebilirsiniz.
"*" indicates required fields
Bulgaristan vizesi işlemleriniz için ilk olarak sayfanın devamında görebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise formda belirttiğiniz vize türüne göre (Örn; Bulgaristan turistik vize) gerekli olan belgelerinizin ve ödemenizin Yüzyıl Turizm’e gönderilmesi gerekmektedir. Aşağıda belge ve fiyat listelerini görebilirsiniz. Bulgaristan vizesi ödemenizi Türk Lirası ile yapmak isterseniz, tutar için ödeme gününün merkez bankası Dolar kuru baz alınacaktır.
Bulgaristan vizesini nasıl alacağınız hakkında sizinle hemen iletişime geçmemiz için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurmanız halinde en kısa zamanda Bulgaristan vize danışmanımız sizi arayacaktır.
Bulgaristan vize ücretini öğrenmek için öncelikle seyahat edeceğiniz vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. İşlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Seyahat türünü belirledikten sonra, aşağıda bulunan başvuru formumuzu doldurduğunuz takdirde alanında deneyimli ve donanımlı vize danışmanımız hızlı bir şekilde sizinle iletişime geçecek ve size Bulgaristan vize ücreti ve vize evrakları ile ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi verecektir. Bu konu hakkında gerekli bilgiyi aldığınız zaman, bu evrakları bize istediğiniz zaman ulaştırabilirsiniz. Evraklarınız tarafımızca kontrol edildikten sonra eğer herhangi bir kusur görülmezse başvuru işlemlerinize hemen başlayabiliriz.
Bulgaristan’ın, Türkiye’nin komşusu olması, gelişen ekonomik yapısı ve ülkede yaşayan yoğun Türk nüfusu nedeniyle sıkça yaz ve kış tatili, yatırım amaçlı veya aile ziyareti için seyahat için tercih edilen bir ülke konumundadır. Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerden olan Bulgaristan, sınırları içerisine girmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan vizesi almaları gerekir.
Tarihi kent Bulgaristan, aynı zamanda bir Schengen ülkesidir. Alacağınız bu vize ile birlikte diğer tüm Schengen- yani Avrupa ülkelerini ziyaret edebilme hakkına sahip olursunuz. Bu önemli ayrıcalığı Yüzyıl Turizm olarak bizler, sizlere en güvenli ve en uygun fiyata vize olanaklarını sağlıyoruz. Vizeniz Yüzyıl Turizm aracılığı ile elinize ulaştığı zaman, vizenizin geçerlilik süresi boyunca istediğiniz Schengen (Avrupa) ülkesini ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan seyahatinizde, ihtiyacınız olan vize ile ilgili tüm Bulgaristan vize türleri, Bulgaristan vize fiyatı ve Bulgaristan vizesi gerekli evraklar detaylarını seçerek inceleyebilirsiniz. Bulgaristan turistik vize, Bulgaristan ticari vize, Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret vizesi, Bulgaristan transit vize ya da Bulgaristan kültürel ve sportif amaçlı etkinlik vizesi fark etmeksizin dilediğiniz Bulgaristan vizesi için tüm işlemlerinizde sizlere Yüzyıl Turizm olarak hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.
Bulgaristan vize evrakları olarak Schengen vizeleri için istenmekte olan evraklarla hemen hemen aynı belgeleri istenmektedir. İşte bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Bunlara ek olarak güncel banka dokümanlarınızın olması gerekmektedir. Aynı zamanda vize alabilmeniz için banka hesaplarınızda, son üç ayın dökümü ve Bulgaristan’da kaldığınız süre boyunca size yeterli olacak paranın da olması gerekiyor.
Bulgaristan vizesi için gereken evraklar sayı ve çeşitlilik olarak vizenin türüne bağlı değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple evraklarınızı kontrol etmeniz önemli. Ancak Bulgaristan konsolosluğu değil de bizleri tercih edecekseniz, bu konu hakkında endişelenmenize gerek yok. Çünkü Yüzyıl turizm olarak biz, sizin yerinize vize işlemlerinin her detayı ile uğraşıyoruz.
Yüzyıl Turizm olarak tüm işlemlerinizde size yardımcı olabilir ve başvuru işlemlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde yapabiliriz. Biz Yüzyıl Turizm olarak sadece siz değerli müşterilerimize en uygun Bulgaristan vizesi fiyatlarını sunuyoruz.
Bulgaristan Vizesi başvurunuzun tamamlanabilmesi için Yüzyıl Turizm’e gönderilmesi gereken evrakların listesini, aşağıdaki “İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar” alanında bulabilirsiniz veya iletişim adreslerimizden bizlerle hemen iletişim kurabilirsiniz.
Sosyal medya üzerinde dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz vize çekilişlerimizden anında haberdar olmak için, Yüzyıl Turizm Instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz.
Hesabımız için; Buraya tıklayabilirsiniz.
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
SWIFT Kodu : TGBATRISXXX
Bulgaristan, resmî adıyla Bulgaristan Cumhuriyeti, Balkanlar’da yer alan ülkedir. Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 110 bin 994 kilometrekarelik yüz ölçümüyle Avrupa’nın en büyük 16. ülkesi olan Bulgaristan turizm açısından da gezilecek yerleri ve renkli manzarasıyla birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır.
Nüfus
Bulgaristan ülkesinin 2017 yılı güncel nüfusu tam 7,102 milyondur.
Etnik Yapı
Günümüzde Bulgaristan ülkesinde Bulgar nüfus dışında etnik olarak Türkler, Pomaklar, Kırım Tatarları, Romanlar, Aşkenazlar, Makedonlar, Çerkesler, Ruslar, Ermeniler ve birçok farklı kültür yaşamaktadır.
Yüzölçümü
Bulgaristan ülkesinin yapılan son ölçümlere göre yüz ölçümü 110.994 km²’dir.
Bulgaristan’ın kendi resmi dili Bulgarcadır fakat eski dönemlerde biz Türklerin balkan topraklarında hüküm sürmesinden dolayı yoğun bir Türkçe konuşan kesim bulunmaktadır. Türkçeden sonra en çok konuşulan dil ise Bulgarcaya uzaktan yakından benzeyen Rusça’dır.
Bulgaristan halkı tıpkı diğer balkan ülkeleri gibi Ortodoks Kilisesi’ne bağlıdır. Yani halkın büyük çoğunluğu Hristiyandır. Fakat Bulgar halkının diğer bir çoğunluğunu da Müslüman kesim oluşturmaktadır. Müslüman halkın çoğu ise Pomak olarak bilinen Bulgar Müslüman halktır.
Bulgaristan, doğudan batıya uzanan Balkan Dağları ve Rodopların ayırdığı dört bölgeden meydana gelir. Bunlardan birincisi Tuna Nehri ile sıra dağları arasındaki ovalardır. Tuna Nehri kıyıları ülkenin en münbit yeridir. Burada buğday, mısır, ayçiçeği, şekerpancarı ve tütün üretilir.
İkinci bölge, ülkeyi baştan başa kesen Balkan Sıradağlarıdır. Her ne kadar bazı bölgeleri oldukça yüksekse de, geçilmek için gerçek bir engel teşkil etmezler. En önemli geçidi Şıpka Geçididir. Dağlar orman ve ot yetişmesi bakımından zengindir. Buralarda kömür yanında bakır, kurşun ve çinkoya da rastlanır. Bu bölgede tarihi Gabrovo, Kotel ve Tryavna şehirleri vardır.Sıradağlar arasında Bulgaristan’ın gül endüstrisinin merkezi olan ova mevcuttur.
Dördüncü bölge, Rila ve Pirin ve esas olarak Rodopları içine alır. Bu bölgede yalnızca Bulgaristan’ın değil, Balkanların en yüksek tepesi bulunur. Kurşun, çinko, krom, manganez ve altın gibi madenler bakımından bölge zengindir.
En yüksek tepe, daha sonra Stalin olarak bilinen Musula 2925 metredir. Başşehir Sofya, Vitoşa isimli bir büyük dağın eteğindedir. Bu şehir yeri icabı Meriç Vadisine ve Tuna Ovalarına kolayca ulaşabilmesi yönünden merkezidir. Tuna ve Meriç nehirleri ekonomik yönden bölgedeki ülkeler arasında en önemli bağlantıyı teşkil ederler. Tuna özellikle sulama ve balıkçılık yönünden gelişmiştir. Bulgaristan’ın üçte birini havza olarak alan Meriç Nehri, komşu ovaların sulamasında önemli rol oynar. Karadeniz kıyıları ve ülke içindeki kaplıcalarıyla turistleri çeker.
Düşük vergi oranları ve bürokratik kolaylıklar ile iş dünyasının dikkatini çeken Bulgaristan Balkanların yükselen yıldızı olma yolunda hızlıca ilerliyor. Ekonomisi hızla büyüyen ülke, yabancı sermayeyi kendine çekerken, Bulgar firmalar da dünya pazarına açılıyor.
Bulgaristan vizesi almadan önce bilmeniz gereken şey para birimidir. Bulgarlar para birimi olarak Bulgar Levası‘nı kullanmaktadır ve geçim kaynakları ise büyük kesim için tarımdır. Bulgaristan’da asgari ücret tam 286,33 euro’dur. İşsizlik oranı ise %4,7’dir. Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) ise 2017 yılı itibari ile 56,83 milyar USD’dir. Kişi başına düşen GSYİH ise 2017 yılı itibari ile 20.500 SAGP dolarıdır.
20019 verilerine göre ise; Bulgaristan halkı Avrupa’da kişi başına düşen yıllık GSYH’ya göre son sırada yer alıyor – AB için bu oran ortalama 15 000 avro olurken, Bulgaristan’da 7 300 avro olarak gösterilmektedir.
Bulgaristan; el değmemiş ve keşfedilmemiş bakir doğası, Roma’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehirleri, masmavi denizi ve kilometrelerce uzunluktaki plajları, kesintisiz kayak pistleri, ülkemize göre oldukça ucuz olmasıyla, yaklaşık bir milyonluk Türk nüfusu ve daha onlarca güzelliğiyle adeta turistlerin gözde mekanı olarak nüfusu kendine çekiyor.
Balkanlarda yer alan Bulgaristan’ın Sofya şehri, Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri ve tarihi M.Ö 5. yüzyıla dayanan bir Başkent aslında. 2500 yıl öncesinde bile, insanların neden burayı tercih ettikleri aslında aşikar; etrafı ulu dağlarla çevrili olan şehir büyük bir vadinin içinden geçen İskar Nehri’nin yanına kurulmuş. Masmavi gökyüzüyle birleşen eşşiz dağlarıyla, nehriyle, yeşil doğasıyla bugün de, geçmişte de insanoğlunu cezbetmeyi başarıyor.
Sofya’da ilk gezmeniz gereken yer, Vitosha Caddesi. İstanbul için İstiklal Caddesi neyse, Sofyalılar için de Vitosha Caddesi öyle. Gününüzü bir lokal gibi yaşamak istiyorsanız; alışverişinizi yapabileceğiniz, yemeğinizi yiyip, akşam ise eğlenebileceğiniz bir adres Vitosha… Aynı zamanda şehrin simgelerinden olan Vitosha Dağı’nı da en iyi izleyeceğiniz yer, Vitosha Cadesi…
Serdika metrosundan çıktığınız gibi karşınıza çıkan bu küçük Ortodoks kilisesi, 11. yüzyılda Aziz Petka anısına yapılmış. Osmanlı zamanında boyanan bu küçük kilisede, Bulgaristan’ın ulusal kahramanı Vasil Levski’nin mezarı bulunuyor.
Oraya kadar gitmişken Büyük üstad Mimar Sinan’ın eseri olan Banyabaşı Cami’yi görmeden yapamam diyorsanız burası doğru bir adres. Avrupa’nın en eski camilerinden biri olan Banyabaşı caminin en dikkat çeken özelliği ise eşsiz kubbesi ve minaresinin yüksekliğidir. Zamanında camiyi Kadı Seyfullah Efendi yaptırdığı için halk arasında Seyfullah Efendi Cami olarak da bilinir.
Sofya’da görülmesi gereken en önemli yeri sorarsanız, Alexander Nevsky Katedrali. Sadece şehrin değil, Bulgaristan’ın da simgesi olan katedral, şehrin en ihtişamlı yapısı olan bu katedralin yapımında 200.000 kişinin çalıştığı ve tam 30 yılda tamamladığı katedral, 1877-1878 yıllarında Osmanlı-Rus Savaşı’nda ölen Rus askerleri anısına yapılmıştır.
Plovdiv nam-ı değer Filibe, tam 8000 yıllık bir tarihe sahip olan bu harika şehir; Makedonya Krallığı’ndan, Roma İmparatorluğu’na, Bizans’a, Osmanlı’ya kadar onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, bir Bulgaristan şehri. 340 bin nüfusuyla Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri olan Plovdiv, “2019 Avrupa Kültür Başkenti”.
Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki incilerinden biri de Varna… Bulgaristan’ın en büyük limanına sahip olan bu şehir, adeta yazın Avrupalı turistlerin akınına uğruyor.
Bulgaristan, yılın herhangi bir zamanında turistlere çeşitli ilginç yerleriyle müthiş bir atmosfer sunabilir. Plaj tatili Bulgaristan’da en popüler olanıdır. Ülkenin Karadeniz kıyıları, Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Bu nedenle Bulgaristan vizesi alıp gitmeyi düşünüyorsanız bilmelisiniz ki orada Temmuz ayının ortasında bile, hava yüksek sıcaklık göstergeleri ile karakterize edilmez. Plaj mevsimi, Mayıs ayı sonunda, su sıcaklığının 19 ° C’ye kadar ılımasıyla başlar. Haziran ayının başlaması ile birlikte denizdeki su sıcaklığı yaklaşık 20-22 ° C’ye yükselir. Öte yandan, hava sıcaklığı 25-27 ° C’ye, Temmuz ayı ortasında ise plaj mevsimi doruğa ulaşır. Bulgaristan’da Ağustos ayında şiddetli yağışlı ve yağışlı günler mümkündür.
Bulgaristan vizesi alıp buraya seyahat etmek, bir gezi turu rezervasyonu yaptırmak ve şahsen filmlerden tanık olduğumuz Spartacus gladyatörünün vatanını ve Orpheus kahramanını tanımak ve ayrıca antik mimarinin tadını çıkarmak istiyorsanız, ilkbaharın sıcak aylarında ülkeyi ziyaret etmek en iyisidir. Geziler için en iyi zaman Nisan ayının ortasında ve Mayıs ayı boyuncadır. Bu dönemde hava çok sıcak değildir ve plaj mevsimi henüz açık olmadığı için büyük şehirlerde fazla turist yoktur.
Ayrıca Bulgaristan’ı sonbaharda da ziyaret edebilirsiniz, ancak bu süre zarfında uzun süreli yağışlar vardır. Bulgaristan’ın geleneklerini onurlandıran bir Ortodoks ülkesi olarak kabul edildiğini ve çok sayıda tatil ve festival düzenlediğini hatırlamakta fayda var. Ülkenin zihniyetini tanımak istiyorsanız, ziyaretinizi bu tarihlerden herhangi biriyle çakışacak şekilde düzenleyebilirsiniz; Babyn günü, 14 Şubat (Sevgililer Günü), 1 Mart (Baba Marta), 1 Mayıs (Mayıs Günü) veya 24 Haziran’da (gündönümü günü) 8 Ocak. Ülkede ayrıca farklı zamanlarda uluslararası festivaller düzenlenmektedir.
Eylül ayının başlarında ise Bulgaristan sözde sonbahar mevsimine sahiptir. Bu dönemde, hava hafif kalırken, hava açık ve deniz ılıktır. Bir kayak meraklısıysanız bu demek oluyor ki Aralık ayı başlarında Bulgaristan’da mutlu olacağınız bir gezi deneyimi yaşayacaksınız. Ancak unutmamalısınız ki belirli bir kayak merkezine bağlı olarak, sezonun açılışı farklı zamanlarda gerçekleşir. Bununla birlikte, kayak mevsimi Mart ayında sona ermektedir, hava sıcaklığı giderek daha uygun hale gelir ve kar yavaş yavaş pistlerde erimeye başlar. Bulgaristan’a ayrıca Yeni Yıl tatillerini ve Noel’i kutlamak için çok sayıda turist geliyor. Yeni Yıl tatillerinde, büyük şehirlerin yanı sıra illerin ve uzak yerlerin de inanılmaz ciddi bir atmosferde sarıldığını belirtmekte fayda var. Bu deneyim şüphesiz ki size ileride torunlarınıza anlatacağınız büyülü bir hatıra kitabı bırakacak.
Sofya’ya indikten sonra şehir merkezine ulaşmak için 84 numaralı otobüs hattını kullanabilirsiniz. Bu hattın havalimanı ile merkez arasındaki mesafesi yaklaşık 40 dakikadır. 384 numaralı ekspres hattı kullanırsanız daha hızlı varırsınız şehir merkezine. Biletler otobüs şoförlerinden ya da durakların yanlarındaki küçük kulübelerden alabilirsiniz. Aldığınız bileti zımbalatmayı unutmayın, yoksa görevliler ceza yazabilir, tüm Avrupa şehirlerinde olduğu gibi.
Şehirde metro, tramvay, troylebüs ve otobüs hatları mevcut. Toplu taşıma araçlarını gün boyu kullanabilirsiniz ve biletleri otobüs şoförlerinden alabilirsiniz. Biz şehir içinde toplu taşımaya binme ihtiyacı hissetmedik. Sadece bir iki defa uzak noktalardaki müzelere gitmek için kullandık, o kadar. O da vaktimiz sınırlı olduğu için, yoksa yürüyerek de gidilebilecek yerlerdi.
Toplu taşıma sabah 05:00’ten 00:00’a kadar devam ediyor. Tek kullanımlık bilet ya da çoklu bilet fiyatları için kendi siteleri olan Metro Sofia‘dan bilgi alabilirsiniz. Sofya’nın ulaşım ağı haritasına da buradan ulaşabilirsiniz.
Sofya’da taksi ile ulaşım imkanı da var, ancak dikkat etmeniz gereken bir husus var. Sofya’da, özellikle turistlerin yoğun olduğu bölgelerde, alışveriş mağazalarında Fake taksiler yer alıyor. Bu taksilerin ücretleri daha pahalı. Fake taksiler dahil tüm taksiler arka koltuk penceresine, tarife tablolarını asmakla yükümlüdür. Eğer tablo görünmüyorsa binmeyin.
Bindiğiniz taksinin taksimetresinin olduğuna emin olun. Eğer sabit bir ücrete anlaşırsanız bilin ki, taksimetrenin göstereceği ücretten daha yüksek bir fiyata anlaşmışsınız demektir. Rastgele değil de bilinen taksi firmalarını kullanarak taksiye binmeniz sizin için en karlı yolculuk olur. Çoğu taksi firmasında tarifeler hemen hemen aynıdır.
Yuzyil Turizm, which was established in 1999, has served more than 2200 companies in business trips for more than 20 years. In addition, it organized hundreds of charter flights on the Istanbul-Moscow line for 12 years until 2015.
Yüzyıl Turizm meets the travel needs of companies, especially in matters such as flight tickets, visas, hotel reservations and transfers. Until today, it hosted more than 1.5 million guests at its head office in Aksaray, Istanbul and branches in Laleli, Istanbul Airport and Moscow.
Aksaray Mahallesi İnkılap Caddesi Şenkaya İş Merkezi No 2 Floor 1 Fatih İstanbul – TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501
Monday – Saturday 09:00 ~ 18:30
info@yuzyilturizm.com.tr
Tayakadın Mahallesi Terminal Caddesi No: 1 İstanbul Havalimanı Gidiş Katı 6. Ada İç Kapı No: 840295 – 34277 Arnavutköy İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501 | Internal: 1023
+90 (542) 465 7413
Everyday 09:00 ~ 23:00
havalimani@yuzyilturizm.com.tr