Nüfusu 1,316 milyon olan küçük ülke Estonya, ailecek gidilecek tatiller için birebir konuma sahip olan bir ülkedir. Başkenti Tallinn olan modern kent Estonya ziyaretçileri her dönem ağırlayabilen bir yapıya sahiptir. Yüzyıl Turizm ayrıcalıkları ile Estonya vizesi başvurusu yapabilmek artık çok kolay. Yapmanız gereken tek şey sayfanın altında bulunan vize başvuru formunu doldurmak ve en kısa sürede sizinle iletişime geçmemizi beklemek olacaktır. Alanında donanımlı ve tecrübeli vize danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecek ve ardından size Estonya vizesi evrakları ve vize ücreti hakkında detaylı bilgi verecektir. Bilgisini aldığınız vize evrakları ve vize fiyatı tarafımıza ulaştırıldığı takdirde vize başvurunuza hemen başlayabiliriz.
"*" gerekli alanları gösterir
Estonya vizesi işlemleriniz için ilk olarak sayfanın devamında görebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise formda belirttiğiniz vize türüne göre (Örn; Estonya turistik vize) gerekli olan belgelerinizin ve ödemenizin Yüzyıl Turizm’e gönderilmesi gerekmektedir. Aşağıda belge ve fiyat listelerini görebilirsiniz.
Estonya vizesini nasıl alacağınız hakkında sizinle hemen iletişime geçmemiz için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurmanız halinde en kısa zamanda Estonya vize danışmanımız sizi arayacaktır.
Estonya vize ücretini öğrenmek için öncelikle seyahat edeceğiniz vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. İşlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Seyahat türünü belirledikten sonra, aşağıda bulunan başvuru formumuzu doldurduğunuz takdirde alanında deneyimli ve donanımlı vize danışmanımız hızlı bir şekilde sizinle iletişime geçecek ve size Estonya vize ücreti ve vize evrakları ile ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi verecektir. Bu konu hakkında gerekli bilgiyi aldığınız zaman, bu evrakları bize istediğiniz zaman ulaştırabilirsiniz. Evraklarınız tarafımızca kontrol edildikten sonra eğer herhangi bir kusur görülmezse başvuru işlemlerinize hemen başlayabiliriz.
Estonya Devleti, bir Avrupa Birliği ülkesi ve Schengen grubu ülkesidir. Bu ülkeye seyahat edecek olan vatandaşlarımız muhtemel Estonya seyahatleri öncesi bu ülkenin vizesini almaları gerekecektir. Yeşil pasaportu bulunan vatandaşlarımızın ise; Estonya vizesi almalarına gerek yoktur. Yine aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti diplomatik ve hizmet pasaport sahibi vatandaşlarımız da Estonya vize işlemlerinden muaftır. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi vatandaşlarımız 6 ay içerisinde 90 günü geçmeme ön koşuluyla Estonya’ya vizesiz giriş yapabilirler. ABD, Schengen ülkeleri, İngiltere, İsviçre ve Kanada ikame izni olan vatandaşlarımız ise; seyahat kartları veya pasaportları ile vize almalarına gerek kalmadan bu ülkeye giriş yapabilirler.
Estonya seyahatinizde, ihtiyacınız olan vize ile ilgili tüm Estonya vize türlerini, fiyatlarını ve gerekli evrakların detaylarını seçerek inceleyebilirsiniz. Estonya turistik vize, Estonya ticari vize, Estonya aile ve arkadaş ziyaret vizesi fark etmeksizin dilediğiniz vize türü için tüm işlemlerinizde sizlere Yüzyıl Turizm olarak hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.
Estonya vizesi için gereken belgeler seyahat amacına göre değişiklik gösterebilir. Pasaport, nüfus cüzdanı, Estonya vize başvuru formu veya tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi evraklar her vize kategorisinde olmakla birlikte seçilen vize türüne özel evrakların hazırlanması da söz konusudur.
Estonya vizesi alan bir kişi aslında birçok ülke için bir vize sahibi olmuş olur. Çünkü Estonya aynı zamanda bir Schengen ülkesidir. Estonya’nın Schengen ülkesi olması, Estonya vizeniz ile diğer tüm Schengen ülkelerini gezebileceğiniz anlamına gelmektedir. Fakat elinizde bulundurduğunu vizenizin tek veya çok girişli olmasına dikkat etmenizde çok önem vardır, çünkü eğer vizeniz tek girişli olursa gideceğiniz ülkeye sadece bir kez giriş ve çıkış yapma hakkına sahip olursunuz. Eğer vizeniz çok girişli olarak verilirse vizeniz ile istediğiniz kadar Schengen ülkesine vize geçerlilik süreniz boyunca istediğiniz kadar gidebilme hakkını elinizde bulundurursunuz. Fakat maalesef bu konu tamamen konsolosluk çalışanlarının iyi niyetine kalan ve size sorulmadan karar verilen bir şeydir. Ayrı bir husus ise şudur ki; Örneğin size konsolosluk tarafından bir Estonya vizesi verilir ve siz vizeniz hazırlandıktan sonra gideceğiniz ülke hakkında fikrinizi değiştirirseniz vizeniz ile farklı bir Schengen ülkesine gidebilirsiniz. Aynı husus tek ve çok girişli vizelerin hepsinde geçerlidir
Estonya vize başvurunuz başladıktan en geç 10-12 gün sonra vizeniz hazırlanır ve sizin tarafınızdan belirlenmiş olan adrese tarafımızca gönderilir. Fakat 10-12 günlük bu süre yaz ve kış tatilleri gibi yoğun dönemlerde 15-20 günüde bulabilmektedir.
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
SWIFT Kodu : TGBATRISXXX
Rusya ve Letonya’ya komşu olan ve Avrupa kıtasında yer alan Estonya, bazı konularda dünyada ön sıralarda bulunmaktadır. Tam adı Estonya Cumhuriyeti olan bu ülke Çarlık Rusya’nın yıkılmasıyla bağımsızlığını kazanmıştır. Estonya hakkınca kısa bilgilerle biraz bu ülkeyi tanıyalım.
Nüfus
Estonya ülkesinin 2017 yılında yapılan son sayımlara göre güncel nüfusu 1,316 milyondur.
Etnik Yapı
Estonya’da %80 oranında Estonlar ve geriye kalan %20’lik kesimde de Ruslar, Ukraynalılar, Belaruslar ve Finler yaşamaktadır.
Yüzölçümü
Estonya ülkesinin güncel yüzölçümü 45.227 km²’dir.
Dil
Estonya ülkesinde kullanılan tek resmi dil Estoncadır
Din
Estonya ülkesi dünyadaki en fazla ateist nüfusu barındıran toplum olarak bilinmektedir. Halk nüfusunun sadece %16’sı tanrının varlığına inanmaktadır.
Yüzölçümü 45.100 km2 olan Estonya topraklarında geçmişteki buzulların tesiri yaygın olarak görülür. Güney kesimleri buzul tepelerle kaplıdır. Ülke topraklarının kuzeyinde ise buzullardan arta kalan tortulardan meydana gelmiş dar ve uzun yükseltiler yer alır Geniş kumluklar buzul sınırını tesbit eder. Ortalama yükseklik 50 m civarındadır. Ülkenin en yüksek noktası güneydoğuda bulunan Munamägi Tepesidir (318 m).
Ülke topraklarını sulayan akarsuların büyük kısmı kuzeye doğru akarak Finlandiya Körfezine dökülür. Göller ülke topraklarının % 5ini kaplar. En büyük gölü Peipus Gölüdür.
Estonya ekonomisi Finlandiya ve İsveç ekonomilerden fazlasıyla etkilenmiştir. Asgari ücretin 2019 başı itibari ile 540 EUR olan Estonya’da para birimi EUR’dur. Gayrisafi Yurtiçi Hasılası 25,92 milyar USD ve kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla ise 2017 yılı itibari ile 19.704,66 USD’dir.
Estonya’nın ekonomisi sanayiye dayalıdır. Tarım da ekonomiye önemli katkıda bulunur. Toprakları tarıma elverişli olmadığından bitki üretiminin yaklaşık yarısı hayvan için yetiştirilen otlardır. Hayvancılık gelişmiş olup, daha çok sığır ve domuz beslenir.
Ülke sanayiinde petrol ve petrol ürünleri önemli yer tutar. Şeyl petrolü işleme sanayii, sentetik gaz üretiminin yanı sıra sanayi için gerekli termal elektrik enerjisi üretimi açısından da önemlidir. Petrole dayalı kimya sanayii benzin, yapıştırıcı maddeler, sepileme maddeleri, reçine formaldehit ve deterjan gibi ürünleri içine alır. Yapı malzemeleri sanayii de gelişmiştir. Ağaç işleme geleneksel bir iş kolu olmasına rağmen bilinçsiz orman kesimi yüzünden sanayide kullanılan kerestenin % 20 si ithal edilir.
Başlıca orman ürünleri kontrplak, kibrit, kağıt, kağıt hamuru ve mobilyadır. Dokuma ürünleri arasında pamuklu kumaş önemli yer tutar. Diğer sanayi kuruluşları, petrol arıtma donanımı, tarımsal aletler, madencilik makinaları, boru eksvatör ve elektronik aletler imal eden fabrikalardır.
Alexander Nevsky Katedrali
Lossi Plats semtinde yükselen Alexander Nevsky Katedrali (Alexander Nevsky Cathedral), zengin dekorasyon işlemeleriyle 1894 yılından beri tarihi önemini korumaktadır. Ayrıca şehrin en büyük Ortodoks küp katedrallerinden olan görkemli yapıtın her noktasında Rus mimarisinin yansıtıldığına tanık oluruz. Vitray işlemeli pencereleri ve soğan kubbelerinde görülen yaldızlı demir haç sembolleri, tarihi yapıta otantik bir hava kazandırır. Mikhail Preobrazhensky tarafından inşa edilmiş olan katedrale, Tallinn gezilecek yerler içerisinde mutlaka yer vermelisiniz.
Toompea Tepesi
7 hektarlık alanı kaplayan Toompea Tepesi (Toompea Hill), şehrin merkezine yakın konumda bulunuyor. Yaklaşık 20 ile 30 metre arasında olan tepe, önceleri zengin ve soylu kesimin yaşadığı bir yönetim merkezi olarak kullanılmıştır.
Günümüzde şehrin siluetini ortaya koyan muazzam manzarasıyla kendini belli ediyor. Kale duvarları ile çevrelenmiş tepeye, sevdikleriniz eşliğinde gelebilir ve hoş sohbetler eşliğinde günün yorgunluğundan uzaklaşabilirsiniz. Dilerseniz at arabası şeklindeki tezgahlar üzerinde beğeniye sunulan badem şekerlerinden satın alabilirsiniz.
Kadriorg Sarayı
KUMU şube parkında görülen Kadriorg Sarayı (Kadriorg Palace), Petrine barok tarzında dizayn edilmiş turistik rotalardan birisi. Çar Deli Petro‘nun girişimiyle 1710‘da yılında yapımı tamamlanan göz alıcı yapıtın bir kısmı günümüzde resim galerisi olarak işlev görüyor. İçerisinde yer alan Kadriorg Sanat Müzesi‘nde ise 16 ve 17. yüzyıl dönemine özgü sanatsal eserler sergileniyor.
Viru Kapısı
Geçmişi 1300’lü dönemlere kadar dayanan Viru Kapısı (Viru Gate), Old Town bölgesine aşağı kısmında karşınıza çıkıyor. Kapıdan giriş yapıldığında renkli restoranlardan kafelere, dünyaca ünlü butikçilerden hediyelik eşya satan küçük dükkanlara kadar pek çok mekan göze çarpıyor.
Dekoratif dizaynı ile beğeni toplayan tarihi kapıyı, Tallinn gezi rotalarınız arasına ekleyebilirsiniz. Caddesi üzerinde bulunan çiçek pazarında, kısa bir gezinti yapabilir veya panoramik fotoğraflar çektirebilirsiniz.
İklimi ılımandır. Atlas Okyanusunun kuzeyinde esen siklonlar kışın sıcak, yazın serin hava kütleleri taşır. Ortalama sıcaklık yazın 17°C, kışın -5°C’dir. Yıllık yağış miktarı ortalama 610-710 mm arasında değişir.
Ilıman bir iklime sahip olan Estonya’nın kıyıları nemli ve serindir. İç kesimlerde ise karasal iklimin etkileri hissedilir. Kış aylarında ortalama sıcaklık değeri -6 derecedir. Öyle ki Hiiumaa ve Saaremaa adalarının etrafındaki sular ocak ayında buzlaşır ve üç ay boyunca böyle kalır. Ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman nisan ve mayıs aylarından eylül ayı başlangıcına kadar olan süredir. Temmuz ve ağustos ayları sıcak geçerken bazen hava sıcaklığı 30 dereceyi bile bulur. Ancak yaz sıcaklık ortalaması 16-17 derecedir.
Yoğun yağışların da gözlendiği yaz aylarında bir ayın neredeyse yarısı yağışlı geçer. Yılın en az yağış alan ayı ise nisan ayıdır. Estonya’ya seyahat edenlere senenin hangi döneminde gidiyor olursa olsun yağmura karşılıklı hazırlıklı olmaları tavsiye edilir. Yaz ayları hayli sıcak geçmesine rağmen ağustos ayı en yağışlı zamanıdır. Ülke iklimi bölgeden bölgeye farklılık gösterdiğinden, gideceğiniz rotanın iklim koşullarını göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir.
Tallinn’de şehir içi ulaşım gayet kolaydır. Öncelikle Tallinn toplu taşıma araçlarının saat 06:00-00:00 arasında hizmet verdiğini unutmamalısınız. Turistik toplu taşıma kartı da diyebileceğimiz Tallinn Card belli süre toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanıp, gezi otobüslerinden de bedavaya yararlanabileceğiniz ve 40’tan fazla turistik görülmesi gereken yere elinizi kolunuzu sallayarak girebileceğiniz bir karttır.
1 günlük Tallinn kart ücreti: 1 günlük kart 1 yetişkin 25 Euro, şehir turu da içersin derseniz 1 yetişkin 36 Euro. Normal 1 bilet: 1.80 Euro. Ayrıca bir de Smart Card var; akbile para yüklemek şeklinde çalışıyor.
Tramvay ile: Ücreti 1.60 Euro ve şehirde gitmeniz gereken her yere bir tramvay bulunuyor.
Otobüs ile: Biletinizi aldıktan sonra makinelerde işletmeniz gerekiyor, yoksa cezası var. 1, 5,7,40 numaralı otobüsler Tallinn Old Town’a gidiyor.
Taksi ile: Tallinn’de taksiler üç renkli; ucuzdan pahalıya gri, beyaz, sarı.
Yüzyıl Turizm, 1999 yılında TÜRSAB üyesi bir seyahat acentesi olarak İstanbul’da kurulmuştur. Bugün ise merkez ofisinin yanında İstanbul Havalimanı ve Moskova şubeleriyle onlarca şirkete kurumsal seyahatler alanında hizmet vermeye devam etmektedir.
24 yıl içerisinde 2250’den fazla şirkete kurumsal seyahatler konusunda hizmet vermiş olan Yüzyıl Turizm, bireysel seyahatlerle ilgili de ofislerinde bugüne kadar 1,6 milyondan fazla misafirini ağırlamıştır.
Aksaray Mahallesi İnkılap Caddesi Şenkaya İş Merkezi No 2 Kat 1 Fatih İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501
Ptesi – Ctesi 09:00 ~ 18:30
info@yuzyilturizm.com.tr
Tayakadın Mahallesi Terminal Caddesi No: 1 İstanbul Havalimanı Gidiş Katı 6. Ada İç Kapı No: 840295 – 34277 Arnavutköy İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501 | Dahili: 1023
+90 (542) 465 7413
Her Gün 09:00 ~ 23:00
havalimani@yuzyilturizm.com.tr