İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

İngiltere vize başvurunuz için aşağıdaki başvuru formunu doldurmanız halinde, Yüzyıl Turizm sizin adınıza gerekli başvuru ve randevu işlemlerini gerçekleştirmektedir. Size bildirilen randevu gününde ve saatinde bizzat İngiltere Konsolosluğu'nda bulunmanız gerekmektedir.
 
İngiltere için yapmış olduğunuz vize başvurusu türüne göre, randevu gününde vize başvurunuzu destekleyeceğine inandığınız tüm evrakları yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. İngiltere vizesi mülakatı sırasında seyahat edecek kişilere genellikle bu evraklar sorulmamaktadır. Fakat tedbir amaçlı bu evrakları yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Olası sorulara karşı cevabınızı evrak ispatıyla vermeniz, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için önemli etkenlerdir. 
 
Örneğin; mülakat sırasında ne işle meşgul olduğunuzun sorulduğu bir soru için işinizden bahsederken, burada çalıştığınızı ispatlayan evraklarınızı görmek isteyebilirler. Bu aşamada maaş bordrosu, sgk dökümü ya da şirket sahibiyseniz, resmi gazete gibi şirket sahibi olduğunuzu ispatlayan evraklar işinizi kolaylaştıracaktır. Her zaman sorulan; geri dönmeyi düşünüyor musun gibi bir soru geldiğinde, örneğin bedelli askerlik belgenizin yanınızda bulunması, geri döneceğinizin ispatı için güçlü bir belge olarak gösterilebilir.
 

Başvurunuzu desteklemesi için yanınızda götürebileceğiniz bazı önemli evraklar;

Maaş bordrosu, Sgk dökümü, Ticaret sicili gazetesi, Vergi ödemeleri, Ev & araba tapuları, Kira geliri, Öğrenci belgesi, Evlilik belgeleri, Varsa diğer pasaportlar (Eski pasaportlar veya diğer vatandaşlıklar), Gelecekte Türkiye'de olmanızı gerektiren durumları ispatlayan belgeler (Bedelli askerlik başvurusu, sınav kaydı gibi), İngiltere ziyaretiniz için planlarınızı ispatlayan evraklar (Okul kayıt evrakları, iş görüşmenizi destekleyen evraklar gibi)
 

İngiltere Vize Fiyatları

 Vize Türü  Vize Süresi  Giriş Sayısı  Toplam Fiyat
 Turistik  6 Ay  Tek veya Çok  $ 174
 Turistik
 2 Yıl  Çok  $ 519
 Turistik
 5 Yıl  Çok  $ 903
 Turistik
 10 Yıl  Çok  $ 1122
 
İngiltere Vizesi
Vize Başvuru Formu
Seyahat Nedeni *
  • Seyahat Nedeni *
  • İş
  • Ziyaret
Eşiniz sizinle aynı adreste yasıyor mu? *
  • Eşiniz sizinle aynı adreste yasıyor mu? *
  • Evet
  • Hayır
Eşiniz sizinle seyahat edecek mi? *
  • Eşiniz sizinle seyahat edecek mi? *
  • Evet
  • Hayır
Çocuğunuz var mı? *
  • Çocuğunuz var mı? *
  • Çocuğum Yok
  • 1 Çocuk
  • 2 Çocuk
  • 3 Çocuk
  • 4 Çocuk
  • 5 Çocuk
  • 6 Çocuk
  • 7 Çocuk
  • 8 Çocuk
  • 9 Çocuk
  • 10 Çocuk
Çocuklarınız sizinle aynı adreste mi yaşıyor?
  • Çocuklarınız sizinle aynı adreste mi yaşıyor?
  • Evet
  • Hayır
Size seyahatta eşlik edecek çocuğunuz var mı?
  • Size seyahatta eşlik edecek çocuğunuz varsa ad ve soyadları nedir?
  • Evet
  • Hayır
Başka çocuklar da sizinle seyahat edecek mi?
  • Başka çocuklar da sizinle seyahat edecek mi?
  • Evet
  • Hayır
Resmi olarak ordu, hükümet, yargı, medya, sivil kuruluşlar ve polis ya da özel güvenlik şirketine ait bir yerlerde calışıyor musunuz ya da çalıştınız mı? *
  • Resmi olarak ordu, hükümet, yargı, medya, sivil kuruluşlar ve polis ya da özel güvenlik şirketine ait bir yerlerde calışıyor musunuz ya da çalıştınız mı? *
  • Evet
  • Hayır
Arkadaş ve aile dahil olmak üzere başka bir yerden geliriniz var mı? *
  • Arkadaş ve aile dahil olmak üzere başka bir yerden geliriniz var mı? *
  • Evet
  • Hayır
Yatırımlarınız, tapularınız, araba ruhsatlarınız, banka hesaplarınız vs. var mı? *
  • Yatırımlarınız, tapularınız, araba ruhsatlarınız, banka hesaplarınız vs. var mı? *
  • Evet
  • Hayır
Aile bireylerine para veriyor musunuz? *
  • Aile bireylerine para veriyor musunuz? *
  • Evet
  • Hayır
Son 10 yıl içinde İngiltere’ye seyahat ettiniz mi?
  • Son 10 yıl içinde İngiltere’ye seyahat ettiniz mi?
  • Evet
  • Hayır
İngiltere Vizesi
Eğitim Vizesi
  • Bağlı bulunduğu eğitim kurumundan, antetli kağıda öğrenci kabul yazısı.
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, doğum sertifikası veya tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Seyahat etmesine hiçbir sebep olmadığını, izin verdiklerine dair ebeveynlerin ikisi tarafından imzalanmış, noter tasdikli orijinal muvafakat name.
  • Nüfus cüzdanı ya da pasaport kimlik bilgisi ve imzalarının olduğu sayfaların fotokopileri ile birlikte.
  • Seyahat ettiği 3. kişinin tanımı ve konaklama yapacağı yer hakkında detaylı bilgi.
Ticari Vize
  • İngiltere’ye davet eden kurum/kişi veya kuruluş tarafından “Davetiye Mektubu” hazırlanmalıdır.
    • İngiltere’ye davet edilen kişinin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, seyahatin nedeni, seyahat süresi, seyahatin sponsoru ve İngiltere’yi ne zaman terk edeceği gibi bilgileri içermelidir.
    • Davet eden kişinin kimlik bilgileri, iletişim bilgisi, şirket pozisyonu, vatandaşlık statüsü ve ayrıca davetiye orijinal ve antetli kağıda, imza ve kaşeli şekilde hazırlanmalıdır.
    • Davet eden kişinin vatandaşlık belgelerinin fotokopileri de ekte bulunmalıdır. Bir ticari organizasyon veya fuara katılım nedeniyle İngiltere’ye ziyaretin gerçekleşecek olması halinde; organizasyon davetiyesi, giriş bileti, giriş kartı ya da ticari organizasyona katılımını gerektiren tüm bilgileri içeren dokümanlar sunulmalı.
  • İngiltere vize başvuru sahibinin bağlı bulunduğu işyerine ait beyan edeceği şirketin faaliyet belgesi İngilizce olarak hazırlanmış ve güncel tarihli orijinal belge olarak beyan edilmelidir.
  • Mesleği ile ilgili oda kaydı ya da meslek kimlik kartı.
  • Kişi şirket sahibi ise; Ticaret sicil kaydı: işyerinin sahibi adına düzenlenmiş, şirketin faaliyet bilgileri içermeli.
  • İngilizce faaliyet belgesi, şirketin kayıtlı olduğu ticaret odasından alınır.
  • Kişi emekli ise; emekli maaş hesap cüzdanı ve emeklilik kartı fotokopisi ile birlikte.
  • Kişi çiftçi ise; bağlı bulunduğu ziraat odasından çiftçi belgesi alınmalı.
Turistik Vize
  • Pasaport ve varsa eski pasaport asılları ile kopyaları (Geçerli pasaportun en az 6 ay geçerliliği ve 2 adet boş vize sayfası olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi
  • Uçak bileti & otel rezervasyonu
  • Maddi durumu gösteren evraklar; son 3 aylık banka hesapları dökümü (Orjinal, bakiyeli, güncel ve imzalı olmalı, ekinde imza sirküleri bulunmalıdır.)
  • Tapu ve ruhsat fotokopileri
İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar

    İngiltere Eğitim Vizesi

  • Bağlı bulunduğu eğitim kurumundan, antetli kağıda öğrenci kabul yazısı.
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, doğum sertifikası veya tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Seyahat etmesine hiçbir sebep olmadığını, izin verdiklerine dair ebeveynlerin ikisi tarafından imzalanmış, noter tasdikli orijinal muvafakat name.
  • Nüfus cüzdanı ya da pasaport kimlik bilgisi ve imzalarının olduğu sayfaların fotokopileri ile birlikte.
  • Seyahat ettiği 3. kişinin tanımı ve konaklama yapacağı yer hakkında detaylı bilgi.

    Ticari İngiltere Vizesi

  • İngiltere’ye davet eden kurum/kişi veya kuruluş tarafından “Davetiye Mektubu” hazırlanmalıdır.
  • İngiltere’ye davet edilen kişinin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, seyahatin nedeni, seyahat süresi, seyahatin sponsoru ve İngiltere’yi ne zaman terk edeceği gibi bilgileri içermelidir.
  • Davet eden kişinin kimlik bilgileri, iletişim bilgisi, şirket pozisyonu, vatandaşlık statüsü ve ayrıca davetiye orijinal ve antetli kağıda, imza ve kaşeli şekilde hazırlanmalıdır.
  • Davet eden kişinin vatandaşlık belgelerinin fotokopileri de ekte bulunmalıdır. Bir ticari organizasyon veya fuara katılım nedeniyle İngiltere’ye ziyaretin gerçekleşecek olması halinde; organizasyon davetiyesi, giriş bileti, giriş kartı ya da ticari organizasyona katılımını gerektiren tüm bilgileri içeren dokümanlar sunulmalı.
  • İngiltere vize başvuru sahibinin bağlı bulunduğu işyerine ait beyan edeceği şirketin faaliyet belgesi İngilizce olarak hazırlanmış ve güncel tarihli orijinal belge olarak beyan edilmelidir.
  • Mesleği ile ilgili oda kaydı ya da meslek kimlik kartı.
  • Kişi şirket sahibi ise; Ticaret sicil kaydı: işyerinin sahibi adına düzenlenmiş, şirketin faaliyet bilgileri içermeli.
  • İngilizce faaliyet belgesi, şirketin kayıtlı olduğu ticaret odasından alınır.
  • Kişi emekli ise; emekli maaş hesap cüzdanı ve emeklilik kartı fotokopisi ile birlikte.
  • Kişi çiftçi ise; bağlı bulunduğu ziraat odasından çiftçi belgesi alınmalı.

    Başvuru sahibi işveren ise;

  • Firma imza sirküleri, faaliyet belgesi (Son tarihli ve İngilizce), şirket vergi levhası, ticaret sicil gazetesi (Kuruluş bölümü İngilizce olmalıdır)
  • Bağkur dökümü

    Turistik İngiltere Vizesi

  • Pasaport ve varsa eski pasaport asılları ile kopyaları (Geçerli pasaportun en az 6 ay geçerliliği ve 2 adet
  • boş vize sayfası olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi
  • Uçak bileti & otel rezervasyonu
  • Maddi durumu gösteren evraklar; son 3 aylık banka hesapları dökümü (Orjinal, bakiyeli, güncel ve imzalı olmalı, ekinde imza sirküleri bulunmalıdır.)
  • Tapu ve ruhsat fotokopileri