İspanya Vizesi

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi
Vize Başvuru Formu
İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar
  • Asıl gideceği ülkenin vizesi veya oturma izni.
  • Uçak bileti veya hava yolu şirketinin rezervasyon teyidi.
  • Uçak bileti veya hava yolu şirketinin rezervasyon teyidi.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf arka fonu beyaz.
  • İş evraklarınız ve şahsi evraklarınız tapu ,araç ruhsatı.
  • Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • İspanya başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi.
  • Pasaport en az 1 yıl geçerlilik süresi olmalı.
  • Öğrenci belgesi ya da türkiye’de son mezun olduğunuz okul diplomanız.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Aylık 910 euro teminat.
  • Gidilecek eğitim kurumundan kabul mektubu.
  • Kurs veya okul masraflarının ödendiğine dair dekont.
  • Okulun veya kursun başlangıç ve bitiş tarihi.
  • Konaklama detayları ve haftada kaç saat eğitim görülecek.
  • Ailenizden tüm masrafları karşılayacaklarına dair belge.
  • Ailenizin geçim kaynakları ile ilgili belgeler.
  • Anne ve baba ya ait banka cüzdan fotokopisi,tapu fotokopisi.
  • Eğer 18 yaşından küçük ise anne ve babadan noter tasdikli muvafakat name.
  • Bütün tedavi masraflarını karşılayabilecek seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Vize başvuru formu – başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Şirketin antetli kağıdına İspanya başkonsolosluğuna hitaben orijinal vize talep dilekçesi ve gidiş amacını belirten kaşeli ve yetkilisi tarafından imzalanmış.
  • Şirketin imza sirküleri aslı ve fotokopisi süresi geçmemiş.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından son 3 ayın.
  • Davetiye – İspanya’daki görüşmeye gidilecek firmadan İngilizce yada İspanyolca yazılmış davetiye ve davetiyenin içeriğinde İspanya’daki firmanın adresi- telefon numarası vb bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. ayrıca başvuru sahibinin İspanya da kaç gün kalacağı ve ne sıklıkla gitmesi gerektiği ziyaretin sebebinin belirtilmesi gerekmektedir.
  • Ticaret sicil gazetesi aslı ve fotokopisi.
  • Yeni çekilmiş 2 adet resim arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi ve dairesinden alınmış orjinal ve yeni tarihli Nüfus
  • Kayıt örneği
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Pasaport – sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • SSK işe giriş bildirgesi yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı
  • işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.
  • Son 3 ayın maaş bordrosu.
  • SSK’lı hizmet dökümü.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve İspanya Konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
  • Davetiyenin orijinali ve fotokopisi – İspanya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesia
  • Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından son 3 ayın.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Vize talep formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Ebeveynler tarafından yazılmış orijinal vize talep dilekçesi İspanya Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tapu fotokopileri.
  • Araç ruhsatı fotokopisi.
  • Öğrenci belgesi
  • Muvafakat name; konsolosluk tek başına yada anne – babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı orijinal muvafakat name istemektedir.
  • Ebeveyn’lere ait iş evrakları
  • Vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını belirten İspanya Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış orijinal dilekçe.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tapu fotokopileri.
  • Araç ruhsatı fotokopisi.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • İspanya konsolosluğuna hitaben İspanyolca veya İngilizce olarak yazılmış orijinal vize talep dilekçesi.
    Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Pasaport – sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tapu fotokopileri.
  • Araç ruhsatı fotokopisi.
  • Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi.
  • Emeklilik maaşı aldığı banka kartı veya banka cüzdanının fotokopisi aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • İspanya konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış ve gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • Orijinal görev yazısı bağlı olduğu makama İngilizce veya İspanyolca olarak yazılmış.
  • Resmi kurum görev kimlik fotokopisi önlü arkalı.
  • Maaş bordrosu son 3 ay.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfaların fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tapu fotokopileri.
  • Araç ruhsatı fotokopisi.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Şirketin antetli kağıdına İspanya başkonsolosluğuna hitaben orijinal vize talep dilekçesi ve gidiş amacını belirten kaşeli ve yetkilisi tarafından imzalanmış.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi aslı ve fotokopisi.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopileri.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tapu fotokopileri
  • Araç ruhsatı fotokopisi
  • Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi bağlı bulunduğu meslek odasından.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Firmanın antetli kağıdına İspanya konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış ve gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
  • Firma sahibinin imza beyannamesi fotokopisi.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası var ise fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından son 3 ayın.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Pasaport –sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tapu fotokopileri.
  • Araç ruhsatı fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Vize başvuru formu – başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Şirketin antetli kağıdına İspanya başkonsolosluğuna hitaben orijinal vize talep dilekçesi ve gidiş amacını belirten kaşeli ve yetkilisi tarafından imzalanmış.
  • Şirketin imza sirküleri aslı ve fotokopisi süresi geçmemiş.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 3 ayın faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından.
  • Ticaret sicil gazetesi aslı ve fotokopisi.
  • Yeni çekilmiş 2 adet resim arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri güncel tarihli ve hesap hareketli ve bakiyesi bulunan.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Sahibi tarafından imzalanmış pasaport, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • SSK işe giriş bildirgesi yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.
  • Son 3 ayın maaş bordrosu.
  • SSK’lı hizmet dökümü.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve İspanya konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
  • Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
  • Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
  • Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Varsa tapu fotokopisi ve araç ruhsatı fotokopisi.
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.