Litvanya vizesi başvurunuz için gereken tüm işlemleri sizin yerinize yapmamızı ister misiniz? Litvanya vizesi başvurunuz için aşağıdaki formu doldurmanız halinde, alanında donanımlı ve tecrübeli Yüzyıl Turizm vize yetkililerimiz sizinle hızlı bir şekilde irtibata geçerek gerekli bilgileri paylaşır. Vize başvurunuz ile Yüzyıl Turizm olarak size her zaman yardımcı olacağız. Gönderilmesi gereken evraklarınız yetkililerimize ulaşana kadar onayınız halinde, vize başvurunuz için yapılması gereken ön hazırlıklar başlatılır. Ancak unutmamalısınız ki öncelikle Litvanya vize evrakları vize yetkilimize ulaştırılmış olmalıdır.
"*" gerekli alanları gösterir
Litvanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Litvanya vizesi için belirtilen hususlarda vize başvurusunda bulunabilirler. Litvanya vizesi için gerekli evrakları tamamladıktan sonra Litvanya Konsolosluğuna iletmeniz gerekmektedir. Litvanya Cumhuriyeti, turistik ve ticari açılardan pek çok kişi için seyahat planın yapıldığı bir ülkedir. Seyahat öncesinde vize için başvuruda bulunacak olan kişilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde gereken belgeleri tamamlamaları beklenilmektedir. Litvanya vizesi işlemleriniz için ilk olarak sayfanın devamında görebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.
Vizenizi nasıl alacağınız hakkında sizinle hemen iletişime geçmemiz için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurmanız halinde en kısa zamanda vize danışmanımız sizi arayacaktır.
Litvanya vize ücretini öğrenmek için öncelikle seyahat edeceğiniz vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. İşlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Seyahat türünü belirledikten sonra, aşağıda bulunan başvuru formumuzu doldurduğunuz takdirde alanında deneyimli ve donanımlı vize danışmanımız hızlı bir şekilde sizinle iletişime geçecek ve size Litvanya vize ücreti ve vize evrakları ile ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi verecektir. Bu konu hakkında gerekli bilgiyi aldığınız zaman, bu evrakları bize istediğiniz zaman ulaştırabilirsiniz. Evraklarınız tarafımızca kontrol edildikten sonra eğer herhangi bir kusur görülmezse başvuru işlemlerinize hemen başlayabiliriz.
Ankara’da bulunan Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosluk Birimi tarafından verilen Litvanya Vizesi mevzuatında, Hususi Pasaport Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 60 ay içinde 90 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. Ayrıca Umumi pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının Litvanya seyahatleri için vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Schengen Birliği’ne dahil olan Litvanya’ya gerçekleştirilecek 90 gün ve daha az konaklamalı seyahatler, Schengen Vizesi kapsamında değerlendirilmektedir.
Litvanya vizesi için seyahat amacının belirlenmesi gerekmektedir. Litvanya’ya yapılacak vize başvurularında bu kurala uymak esastır. İstenilen evraklar, seyahat amacı ve kişisel verilerin doğru ve eksiksiz olması vize sonucuna etki etmektedir. İş, gezi, eğitim amacıyla Litvanya’ya gidecek kişi vize türünün uyguluğuna göre başvuru yapabilecektir. Litvanya Vize başvurusunda bulunacak olan kişiler Litvanya Ticari Ziyaret Vizesi, Litvanya Turistik Vizesi, Litvanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi gibi amaca göre vize türlerinden faydalanabileceklerdir.
Litvanya vizesinde başvuracak olan kişilerin bazı belgeleri tamamlaması gerekmektedir. Bu evraklardan bazıları aşağıdaki gibidir.
Özel durumlarda istenen ek evraklar;
Litvanya vizesi başvurusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen Bölgesinde yer alan ülkelere seyahat edecekleri zaman, biyometrik verilerin paylaşımı zorunludur. Biyometrik sistem sayesinde kimlik hırsızlığı ve belge sahteciliğini önlenmesi hedeflenmektedir. Daha önce parmak izi vermeyenlerin şahsi olarak bu işleme katılması gerekmektedir.
12 yaşın altındaki çocuklar ve resmi bir davet ile Litvanya’ya gidenler bu işlemden muaf olmaktadırlar. Aynı zamanda, Litvanya vize başvuru sürecinde Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) ile alınan şahısların parmak izleri beş yıl geçerliliğini korumaktadır.
Litvanya’ da bulunan eğitim kurumlarını kapsayan Erasmus programlarında, vize başvurusunda bulunan öğrencilerden vize ücreti alınmamaktadır.
Erasmus programı kapsamında Litvanya’da staj yapacak olan başvuru sahiplerinden, gidiş – dönüş uçak rezervasyonu da istenmektedir.
Litvanya’ya gitmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin mutlaka bir randevu alması gerekmektedir. Konsolosluk, bu konuda değişmeyen şartlara sahiptir. Randevusu olmayan bir kişi vize başvurusu yapamamaktadır. Yüzyıl turizm aracılığıyla vize randevunuz sorunsuz bir şekilde alınarak, vize başvuru süreciniz yürütülür. Randevusuz vize başvurusu ise söz konusu değildir.
Sosyal medya üzerinde dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz vize çekilişlerimizden anında haberdar olmak için, Yüzyıl Turizm Instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz.
Hesabımız için; Buraya tıklayabilirsiniz.
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
SWIFT Kodu : TGBATRISXXX
Avrupa’daki Baltık Devletleri’nden biri olan Litvanya, kültürü ve yaşamıyla turistler arasında ilgi çekmekte ve odak noktası olmaya devam etmektedir. Litvanya’ya gitme kararı verdiyseniz, muazzam bir deneyim sizi bekliyor. Çünkü Litvanya, iklimi, gezilecek yerleri, gece hayatı, sahilleri, arnavut kaldırımlı barok kentleri, eğitimi ve yemekleriyle, yaşanılması gereken ideal bir ülke özelliğine sahiptir.
Nüfus
2,864,459
Etnik Yapı
Litvanyalı % 86,9;Polonyalı % 5,6; Rus % 4,6; Beyaz Rus %1,2; Ukraynalı % 0,6; Alman, Leton, Roman ve Tatar (her biri % 0,1’er olmak üzere toplam) % 0,4; Karaylar dâhil diğerleri % 0,5, Bilinmeyen % 0,1.
Yüzölçümü
65.300 km2
Dil
Resmi dili: Litvanca
Diğer: Rusça ve Lehçe
Önemli Siyasi Partiler
İktidar Koalisyonu Ortakları: Köylü ve Yeşiller Birliği, Litvan Sosyal Demokratik İşçi Partisi
Muhalefet Partiler: Sosyal Demokrat Parti, Anavatan Birliği-Litvanyalı Hıristiyan Demokratlar Partisi, İşçi Partisi, Adalet ve Düzen Partisi, Cumhuriyet Liberal Hareketi, Litvanya’daki Polonyalılar Seçim Hareketi Partisi, Cesaret Yolu Partisi
Litvanya’nın Coğrafi Özellikleri
Yüzölçümü 65.200 km2 olan Litvanya topraklarında, geçmişteki buzulların tesiri yaygın olarak görülür. Genelde ülke toprakları düzdür. Kıyı düzlüklerinin ardından kum, çakıl ve çakıl taşlarından meydana gelen Ziezmariai Ovası yer alır. Ovadaki kum tepeleri sık çam ormanları ile kaplıdır. Ülke topraklarını sulayan akarsular Menderes meydana getirerek Baltık Denizine dökülür. Beyaz Rusya sınırında irili ufaklı göller vardır.
Litvanya ülke ekonomisi tarım ve sanayiye dayalıdır. Ayrıca ülkede hayvancılık gelişmiş olup genelde mandıracılığa ve domuz besiciliğine dayanır. Başlıca tarım ürünleri keten, şekerkamışı, patates ve yem bitkileridir.
Ülke genel olarak dört ekonomik bölgeye ayrılmıştır. Doğu Litvanya’da metal işleme, ahşap işleme, genel imalat ve hafif sanayiden meydana gelen bir sanayi sektörü vardır. Güney Litvanya’da metal işleme, imalat ve gıda işleme sanayiinden meydana gelen bir sanayisi vardır. Hayvan yetiştiriciliği ve şekerkamışına dayalı tarım yapılır. Ülkenin elektrik üretimini karşılayan hidroelektrik santralleri bu bölgededir. Kuzey Litvanya tarım bölgesidir. Batı Litvanya ekonomisi ise gemi yapımı ve tamiratı ile balık işlemeciliğine dayanır.
Vilnius Old Town
Vilnius Old Town isminin de getirdiği etkiyle Kuzey Avrupa’nın ayakta kalan en eski Ortaçağ şehirlerinden biridir. Tam 887 dönümlük dev bir alanı içine alan Vilnius Old Town, yüzyıllar boyunca gelişen ve değişen bir bölge olmuştur. Rönesans, Barok, Gotik ve Neo-Klasik binalarla dolu olan bölge, belki de Avrupa’nın en fazla mimari çeşidini bir arada bulunduran alanıdır. Bölgenin içerisinde Katedral Meydanı ve Belediye Sarayı Meydanı da bulunuyor. Litvanya gezi rehberinizde muhakkak yer alması gereken Vilnius Old Town, 1994 senesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmiştir.
Trakai Kalesi
Galve Gölü içerisinde bir adada bulunan Trakai, tarihi şehrinin muazzam kalesidir. Bölge aynı zamanda Trakai Tarihi Ulusal Parkı adıyla ülkenin 5 ulusal parkından biri olarak 1992’de düzenlenmiştir. Burada bulunan mükemmel taş kalenin yapımına Ortaçağ’da bölge hükümdarlarından Kestutis’in emriyle 14. yüzyılda başlandı. Litvanya’nın tarihi yerlerinden biri olan kale, stratejik açıdan ülkenin en önemli noktalarından birine çevrilmiştir. Trakai Kalesi’nin yanlarındaki kuleler ise tamamen kırmızı Gotik tuğladan inşa edilmiştir. Başkent Vilnius’a 15-20 dakikalık mesafede bulunan 82 kilometrekarelik Trakai Milli Parkı kalesi, gölü, ormanlık alanlarıyla büyüleyici bir kombinasyon oluşturuyor.
Aziz Anna Kilisesi
Vilnius Old Town içerisinde Vilnia Nehri kıyısında bulunan özel bir Roma Katolik kilisesidir. 1500 yılında tamamlanarak faaliyete başlayan manevi yapı, mimarlar Michael Enkinger ve Benedikt Rejt tarafından tasarlanmıştır. Gotik ve Geç Gotik mimari stilleriyle oluşturulan kilise, kil tuğlasından inşa edilmiştir ve görünüş itibarıyla diğer kiliselerden daha ilginç bir mimariye sahiptir. Günümüze gelene kadar birçok restorasyon süreci geçiren Aziz Anna Kilisesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de kendisine yer bulmayı başarmış bir yapıdır. Litvanya’nın turistik yerlerinden birine çevrilen kutsal bina, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı misafirini ağırlamaktadır.
Litvanya’ya hangi mevsimde gideceğinize karar veremiyorsanız bu bilgileri kulak ardı etmemenizde fayda vardır. Litvanya Baltık Denizi kıyısında yer almaktadır ve bu faktör büyük ölçüde devletin iklim koşullarının oluşumunu etkilemektedir. Litvanya’nın iklimi ılıman ve oransal olarak hafif karasal iklim arasındadır. Ocak ayında başkent Vilnius’un ortalama sıcaklığı -6 derece iken, Temmuz ayında bu sıcaklık 16 dereceye yükselir. Litvanya’nın kışı ise çok serttir. Ortalama değer -20 dereceye kadar düşer. Ülkede en düşük sıcaklık -43 derece olarak ölçülmüştür.
Litvanya oldukça ılıman hava ile karakterizedir. Kıyı bölgelerinde, deniz iklimi prevalansı vardır. Ancak merkezde ve doğu kesiminde karasal bir iklim egemendir. Bununla birlikte, turizm mevsimi bu ülkede neredeyse tüm yıl boyunca devam eder. En yüksek turist girişi mevsimi, mayıs ortasından eylül ortasına kadar olan en sıcak mevsimde görülür. Baltık Denizi’nden toprağa gelen deniz siklonları nedeniyle yaz mevsiminde bile yorucu bir ısı bulunmadığını belirtmek gerekir. Turistlerin çoğunu çeken şey budur. Ancak bu dönemde, tüm standart hizmetler için fiyatlar yaklaşık dörtte bir oranında artmaktadır.
Ağustos ayının başında plaj turizminde bir artış görülüyor. Yüzme mevsimi, su sıcaklığının 17 derecenin altına düşmesiyle Ağustos ayının ortalarında biter. Ayrıca, Yeni Yıl ve Noel’i kutlamak için her yıl Litvanya’ya oldukça fazla turist geliyor. Bunların büyük kısmı elbette, Vilnius’a gidiyor ve keyifli Yeni Yıl atmosferinin tadını çıkarmaktadır.
Litvanya’da hem şahsi arabalarını hem de toplu taşıma araçlarını kullananlar için ulaşım rahat ve kolaydır. Otobüs, elektrikli otobüs ve minibüsler oldukça fazla sayıda ve ilk kez binmiş olmanıza rağmen ineceğiniz durağı rahatlıkla bulmanızı sağlayan sistemlere sahiptir. Otobüse biner, paranızı verir ve fişinizi alırsınız.
Litvanyadan çıkıp başka bir ülkeye gitmek isterseniz de önünüzde iki seçenek oluyor; Uçak ve otobüs. Ucuz hava yolu şirketleri mevcut Avrupa’da. Hele bir de promosyonlu bilet kaparsanız demeyin keyfinize. Aynı zamanda belli başlı otobüs firmaları ile de uygun fiyatlarla Londra’ya bile gidebilirsiniz.
Yüzyıl Turizm, 1999 yılında TÜRSAB üyesi bir seyahat acentesi olarak İstanbul’da kurulmuştur. Bugün ise merkez ofisinin yanında İstanbul Havalimanı ve Moskova şubeleriyle onlarca şirkete kurumsal seyahatler alanında hizmet vermeye devam etmektedir.
24 yıl içerisinde 2250’den fazla şirkete kurumsal seyahatler konusunda hizmet vermiş olan Yüzyıl Turizm, bireysel seyahatlerle ilgili de ofislerinde bugüne kadar 1,6 milyondan fazla misafirini ağırlamıştır.
Aksaray Mahallesi İnkılap Caddesi Şenkaya İş Merkezi No 2 Kat 1 Fatih İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501
Ptesi – Ctesi 09:00 ~ 18:30
info@yuzyilturizm.com.tr
Tayakadın Mahallesi Terminal Caddesi No: 1 İstanbul Havalimanı Gidiş Katı 6. Ada İç Kapı No: 840295 – 34277 Arnavutköy İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501 | Dahili: 1023
+90 (542) 465 7413
Her Gün 09:00 ~ 23:00
havalimani@yuzyilturizm.com.tr