Yürüyerek olmasa da bisiklet ile eğlenerek gezilecek bir ülke olan Malta’ya gidebilmeniz için Malta vizesi almanız gerekmektedir. Dört tarafı denizlerle çevrili olan Malta ülkesi aynı zamanda bir adadır. Gezilecek yerler arasında aynı zamanda çoğu çocuğu eğlendiren Temel Reis’in film çekim mekanı bulunmaktadır. Malta vizesini Yüzyıl Turizm ayrıcalığı ile en hızlı ve en ekonomik yoldan alabilirsiniz. Bu ayrıcalığı sağlamak için sayfanın altında bulunan vize başvuru formunu doldurup sizinle iletişime geçmemizi beklemeniz yeterlidir. En kısa sürede alanında tecrübeli ve donanımlı vize danışmanımız sizinle iletişime geçecek ve ardından size Malta vizesi için gereken evraklar ve vize fiyatı hakkında en ince ayrıntıya kadar bilgi verecektir.
"*" gerekli alanları gösterir
Malta vizesi işlemleriniz için ilk olarak sayfanın devamında görebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise formda belirttiğiniz vize türüne göre (Örn; Malta turistik vize) gerekli olan belgelerinizin ve ödemenizin Yüzyıl Turizm’e gönderilmesi gerekmektedir. Aşağıda belge ve fiyat listelerini görebilirsiniz. Malta vizesi ödemenizi Türk Lirası ile yapmak isterseniz, tutar için ödeme gününün merkez bankası Dolar kuru baz alınacaktır.
Malta vizesini nasıl alacağınız hakkında sizinle hemen iletişime geçmemiz için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurmanız halinde en kısa zamanda Malta vize danışmanımız sizi arayacaktır.
Malta vize ücretini öğrenmek için öncelikle seyahat edeceğiniz vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. İşlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Seyahat türünü belirledikten sonra, aşağıda bulunan başvuru formumuzu doldurduğunuz takdirde alanında deneyimli ve donanımlı vize danışmanımız hızlı bir şekilde sizinle iletişime geçecek ve size Malta vize ücreti ve vize evrakları ile ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi verecektir. Bu konu hakkında gerekli bilgiyi aldığınız zaman, bu evrakları bize istediğiniz zaman ulaştırabilirsiniz. Evraklarınız tarafımızca kontrol edildikten sonra eğer herhangi bir kusur görülmezse başvuru işlemlerinize hemen başlayabiliriz.
Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport, Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve sahipleri Malta’ya yapacakları 180 günde 90 gün Malta’da ve Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahip olup vizeden muaftırlar. Ancak Umuma Mahsus Bordo pasaport sahipleri Malta’ya yapacakları seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.
Malta, Schengen Bölgesi Üye Devletlerinden biri olduğundan Malta vizesine sahip olanlar Schengen üyesi olan ülkeler arasında serbest dolaşım hakkına sahip olurlar.
Malta seyahatinizde, ihtiyacınız olan vize ile ilgili tüm Maltan vize türlerini, fiyatlarını ve gerekli evrakların detaylarını seçerek inceleyebilirsiniz. Malta turistik vize, Malta ticari vize, Malta aile ve arkadaş ziyaret vizesi, fark etmeksizin dilediğiniz vize türleri için tüm işlemlerinizde sizlere Yüzyıl Turizm olarak hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.
Schengen vizesi için genellikle hemen hemen her ülke aynı belgeleri istemektedir. Bunların dışında ek olarak seyahat etme amacınız ve bulunduğunuz konuma göre ek evraklar gerekmektedir. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Bildiğiniz üzere Malta bir Schengen ülkesidir. Yani bu demek oluyor ki Malta vizesi ile istediğiniz Schengen ülkesine gidebilirsiniz. Malta vize sahibi olduğunuzda istediğiniz Schengen ülkesini vize geçerlilik süreniz boyunca ziyaret edebilirsiniz. Fakat vizenizin çok yada tek girişli olmasına dikkat etmenizde önem vardır. Eğer vizeniz tek girişli ise gideceğiniz ülkeye sadece bir kez giriş ve çıkış yapma hakkına sahip olursunuz. Fakat eğer vizeniz çok girişli ise vize geçerlilik süreniz doluncaya kadar vizeniz ile istediğiniz kadar Schengen ülkesine giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Eğer vizeniz tek girişli ise ve vizeniz tamamlandıktan sonra gideceğiniz ülkeyi değiştirmeye karar verirseniz tek girişli vizeniz ile tek seferlik belirlenen ülke yerine başka bir ülkeye gidebilirsiniz. Fakat biz Yüzyıl Turizm olarak ilk olarak belirlenen ülkeye gitmenizi tavsiye ederiz.
Malta vize için gereken evraklar elimize ulaştırıldığında vize başvuru süreciniz hemen başlatılabilir.
Malta Schengen vize başvuru formunun Malta vize başvurularından önce eksiksiz olarak doğru bilgilerle doldurulması gerekmektedir. Başvuru işlemlerinizin ilk adımı bu Schengen vize başvuru formunun Malta vize başvurusu için gerekli olan diğer evraklardaki bilgilerle tutarlı şekilde doldurulması olacaktır. Malta Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkındaki detaylı bilgiye Schengen vize başvuru formu aracılığı ile ulaşır. Malta Schengen vize başvurunun yanlış doldurularak teslim edildikten sonra yanlışlığı gidermek bir geri dönüş söz konusu olmayıp, eksik ve hatalı bilgilerle doldurulmuş bir form vize reddiyle sonuçlanır.
Sosyal medya üzerinde dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz vize çekilişlerimizden anında haberdar olmak için, Yüzyıl Turizm Instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz.
Hesabımız için; Buraya tıklayabilirsiniz.
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
SWIFT Kodu : TGBATRISXXX
Akdeniz’in kalbinde yer alan Malta, yüzölçümü olarak dünyanın en küçük ülkelerden birisi olma özelliğine sahiptir. Malta, Gozo ve Comino adlı 3 adanın üzerine yerleşmiş bir ülkedir. Ayrıca 7 bin yıllık tarihi mirası ile büyüklüğünden beklenmeyen tarihi zenginliğiyle dünya üzerinde kilometrekare başına en yüksek tarihi ve kültürel mirasa sahip ülke olarak başı çeker.
Nüfus
Malta ülkesinin 2017 yılında yapılan sayımlara göre nüfusu tam 460.297’dir.
Etnik Yapı
Malta’daki ilk yaşamlar M.Ö. 4000 yılındaki Neolitik Döneme dayanmaktadır. Yani Malta ilk olarak Yeni Taş Devri insanlarına aittir. Bundan sonraki dönemlerde de Osmanlı, Bizans gibi farklı kültürlerde Malta’da hüküm sürmüşlerdir.
Yüzölçümü
Malta adasının yüzölçümü yapılan son ölçümlere göre tam 316 km²’dir.
Dil
Malta ülkesinin resmi dili Maltaca’dır fakat ayrıca en çok konuşulan dilde bir dünya dili olan İngilizce’dir.
Din
Malta ülkesinin resmi dili Roma Katolik Hıristiyanlığı’dır ve nüfusun %98’i Roma Katolik Hıristiyanlığı’dır.
Malta’da hiç dağ ya da akarsu bulunmamaktadır ve adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil eder. 137 kilometre uzunluğundaki kıyılarında ise güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları vardır.
Malta adalarının en yüksek noktası güneybatı kıyısında bulunan Ta Zuza platosudur. Yüksekliği ile göz dolduran bu plato, yüksek uçurumlar ile çevrelenmiştir. Ülkenin güney ve doğu bölgelerinde inişli çıkışlı ovalar yer almaktadır. Malta’nın kuzeybatı taraflarında ise geniş vadiler bulunur. Toprak yapısı ince ve kayalık olan Malta’da ormanlık alan azdır. Bu durumun tek istisnası yüksek Dingli kıyıları tarafından korunan çam ve portakal ağaçlarıyla süslenmiş korunaklı alandır.
İkliminden dolayı oldukça kurak olan ülkede içme suyu elde etmek için deniz suyunu başarıyla arıtan özel sistemlerden yararlanılır.
Malta ekonomisi Dünya Ekonomik Forumu tarafından inovasyon odaklı bir ekonomi olarak kabul edilmiştir. Para birimi EUR olan Malta’da asgari ücret 757,64 EUR’dur. Gayrisafi Yurtiçi Hasılası 2017 itibari ile 12,54 milyar USD’dir. Kişi başına düşen Gayrisafi Yurtiçi Hasılası 2017 itibariyle 26.945,98 USD ‘dir. İşsizlik oranı ise Şubat 2019 itibari ile %3,5’tur.
Malta Avrupa’ nın en önemli finans merkezlerinden biridir. Avrupa’ nın yanında Türkiye’ nin de önemli finans kurumlarının ve bankalarının Malta’ da birer şubesi bulunur. Malta’ nın en önemli gelir kaynağı ise hiç şüphesiz turizmdir. Yılda yaklaşık 2.5 milyon turist Malta’ yı ziyaret eder. Yaz sezonunun uzun sürmesi, turizm tesislerinin kalitesi ve Avrupa kentlerinden avantajlı saatlerde yapılan, süresi 1.5 saati geçmeyen uçuşların yanı sıra ülkenin kültürel zenginlikleri ve profesyonel organizasyonlar için sunulan imkanlar da bu gelişmede önemli rol oynarlar.
Küçük sanayi, montaj endüstrisi, inşaat, enerji diğer faliyet alanları olarak sayılabilir. Küçük bir ada ülkesi olması nedeni ile Malta birçok ürünü yurtdışından ithal etmek durumundadır ve Türkiye en önemli ticaret partnerlerinden biridir. İşlenmiş ve işlenmemiş tarım ürünleri ve tekstil ürünleri Malta’nın Türkiye’den almayı tercih ettiği ürünlerdir.
2004 yılında Avrupa Topluluğu’ na katılan Malta’ da 200 ün üzerinde yabancı firmanın temsilcilikleri bulunur. Bu firmaların faliyet gösterdiği alanlar mühendislik, elektronik, otomotiv, iletişim, software, plastik, tıp ve ilaç sektörleridir.
Malta vizesi aldıktan sonra nereye gitmeliyim diye çok fazla düşünmeyin. Biz sizin yerinize gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerin bir listesini yaptık. Arkanıza yaslanıp listenin keyfini rahatça çıkarabilirsiniz. 🙂
Öncelikle Malta, Games of Thrones dizisiyle ünlenen ve oldukça fazla turist çeken Malta’da gezilecek yerler arasında Saint John Manastır ve Katedrali, Malta Milli Kütüphanesi, Arkeoloji Müzesi ve Kraliçe Victoria Heykeli yer alıyor. Çok iyi korunmuş harika bir Ortaçağ şehri olan Mdina için de vakit ayırın.imdi Şimdi kısaca bahsettikten sonra listeye geçebiliriz.
Valletta
Burası Avrupa’nın en küçük başkentlerinden ve aynı zamanda Malta’da gezilecek yerler listenizin garanti noktalarından. Malta Adası konumu itibarıyla Avrupa’ya açılan bir kapı olarak görüldüğü için Osmanlı zamanında buraya göz koymuş ve Valleta da ismini ülkeyi Osmanlı işgalinden kurtaran kişi olan Jean Parisot de la Vallette’den alıyor. Zaten bu kuşatmaya kadar başkent Mdina-imiş. Başkent deyince öyle kocaman bir yer beklemeyin bu arada, gayet kolay bir şekilde yürüyerek gezebileceğiniz, bir günde çok büyük bir kısmını keşfedebileceğiniz bir yerden bahsediyoruz. Şayet aşağıda söz ettiğimiz müzelere girecekseniz biraz daha vaktinizi alabilir tabii. Valletta’nın, hatta komple Malta’nın en dikkat çekici yönlerinden biri evler ve mimari. O fotoğraflarda gördüğünüz sarıya yakın renkteki binalar ve cumbalı, rengarenk kapılı evlerin dikkatinizi çekmemesi mümkün değil.
Sliema
Valletta’yı Old Town bölgesi olarak kabul edersek, Sliema’da Valletta’ya feribot ile 5-6 dakika mesafede olan ve yerleşimin, alışverişin, otellerin, kafelerin, restoranların olduğu aktif bir bölge. Söylentilere göre yaşamak için popüler bir nokta olacak ki bu civarda ev fiyatları bir milyon Euro’lara kadar çıkabiliyormuş.
San Giljan
St. Julian adıyla da karşılaşabileceğiniz bu bölge Malta gece hayatının göbeği Paceville’i de (Paçevil diye okunuyor) içinde barındıran oldukça aktif bir bölge. Restoranlar, oteller, barlar ve dil okulları bu bölgeye adeta yığılmış durumda. Özellikle akşam saatlerinde hareketlilik peşindeyseniz burada vakit geçirmek iyi bir fikir olabilir.
Three Cities (Cottonera)
Birgu (Vittoriosa), Bormla (Cospicua) ve D’Isla (Senglea). Burası çok büyük bir bölge değil. Dolayısıyla bölge keşfine Birgu’nun marinasından başlayıp diğer bölgelere doğru yürüyerek girişebilirsiniz. Zaten civarda bol bol oturacak şirin kafe ve güzel sokaklarla da karşılaşacaksınız.
Mdina ve Rabat
Mdina duvarlarla çevrili olan hisar diyebileceğimiz bölge. Rabat ise Mdina’yı çevreleyen kasabanın adı. Bizce özellikle Mdina Malta’da gezilecek yerler listenizin olmazsa olmazlarından biri. Mdina, ülke Arap hakimiyeti altındayken bölgeyi düşmanlardan korumak için duvarlarla çevrelenmiş ve uzun yıllar başkent olarak kalmış tam bir Orta Çağ şehri. Burayı aynı zamanda Game of Thrones’daki “King’s Landing” olarak da tanıyabilirsiniz. Bize kalırsa adanın en etkileyici yerlerinden biri olan Mdina’nın sokaklarını bir bir gezmeden dönmek olmaz! Rabat ise Arap etkilerini pek de taşımayan bir bölge olarak aslında Malta’nın karmaşık yapısını son derece iyi şekilde yansıtıyor. İkisi bölge birbiriyle iç içe olduğu için her ikisini bir arada yürüyerek kolaylıkla gezebilirsiniz.
Saint John’s Co –Cathedral
Valletta’da 1 tane dini yapı gezme hakkınız olacaksa onu da bu katedrali gezerek kullanmalısınız. Dışı Avrupa’da gördüğünüz diğer katedraller kadar ihtişamlı olmasa da içi bayağı şatafatlı olan bu katedralin bir diğer özelliği de içinde Caravaggio’nun iki tane önemli eserinin bulunması. (The Behading of St. John The Baptiste ve St. Jerome Writing)
Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Bu sebeple tatil için gidilmesi uygun bir yerdir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta’da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.
Sıcaklık kış aylarında (Kasım – Nisan) ortalama 14.3°C, yaz aylarında (Mayıs- Ekim) ise ortalama olarak 32.6°C civarındadır. Malta adaları, sıcak yaz günleri ve gecelerinde denizden esen serin meltemlerle, Temmuz ayı ortalarından Eylül ayı ortalarına kadar devam eden sıcaklığın yüksek olduğu dönemlerde bile, nadiren aşırı sıcaklara maruz kalır.
Adada hiç akarsu ve dağ bulunmuyor. Tarlaların çoğunluğu küçük ve az eğimlidir. Fakat yağış eksikliği ve ters arazi koşullarına rağmen tarım gelişmiştir.
Malta yılın 300 günü güneşlidir. Sıcak yazlar ve ılık kışlar yılda ortalama 19 derecelik bir sıcaklık sağlar. Malta’da ortalama su sıcaklığı 22 derecedir ve dünyanın en önde gelen dalış noktalarından biridir. Olağanüstü plajlar ve gelişmiş bir yat kültürü de mevcuttur. Doğal olarak yazları fazlasıyla turist çeker.
Malta ulaşım konusunda oldukça rahat edeceğiniz bir şehir olduğundan şüphe duymayın. Ülkeye geldiğinizde ilk olarak havalimanından şehre ulaşım için birkaç farklı seçeneğiniz oluyor.
Taksi ile ulaşım
Malta Luqa Havalimanı oldukça ufak kompakt bir havalimanı. Buradan şehir merkezine ulaşmanın en kolay yolu taksi. 20-25 dk gibi bir sürede 15-20 Euro gibi bir rakama istediğiniz yere ulaşıyorsunuz. Euro almış başını gitmiş ben o parayı vermem diyenlerdenseniz tabiki de daha ekonomik alternatifler var.
Valetta’ya gidecekler için ise çok daha sıklıkla otobüs havalimanına geliyor. Benim önerim St Julians tarafına da gidecekseniz X2 için çok vakit varsa direk X4 nolu otobüs ile Valetta’ya gidip buradan da yarım saatlik bir yolculukla 13-14-16 nolu otobüslerle St Julian’a (San Giljan) ulaşabilirsiniz.
Yüzyıl Turizm, 1999 yılında TÜRSAB üyesi bir seyahat acentesi olarak İstanbul’da kurulmuştur. Bugün ise merkez ofisinin yanında İstanbul Havalimanı ve Moskova şubeleriyle onlarca şirkete kurumsal seyahatler alanında hizmet vermeye devam etmektedir.
24 yıl içerisinde 2250’den fazla şirkete kurumsal seyahatler konusunda hizmet vermiş olan Yüzyıl Turizm, bireysel seyahatlerle ilgili de ofislerinde bugüne kadar 1,6 milyondan fazla misafirini ağırlamıştır.
Aksaray Mahallesi İnkılap Caddesi Şenkaya İş Merkezi No 2 Kat 1 Fatih İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501
Ptesi – Ctesi 09:00 ~ 18:30
info@yuzyilturizm.com.tr
Tayakadın Mahallesi Terminal Caddesi No: 1 İstanbul Havalimanı Gidiş Katı 6. Ada İç Kapı No: 840295 – 34277 Arnavutköy İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501 | Dahili: 1023
+90 (542) 465 7413
Her Gün 09:00 ~ 23:00
havalimani@yuzyilturizm.com.tr