Polonya’ya ticari faaliyet, etkinlik, fuar katılımı, konferans, iş amaçlı ziyaret yapacak şirket sahipleri ve şirket çalışanları Polonya ticari vizesi başvurusu yaparak vize alabilmektedirler. Polonya ticari vizesi kısa süreli iş seyahatleri için alınmaktadır. Polonya ticari vize için gereken evraklar ve vize fiyatı ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi sayfanın devamında görebilirsiniz.
Şirket Davetiyesi: Polonya’da bir şirket tarafından sizin adınıza düzenlenmiş, ticari amaçlı (iş görüşmesi, toplantısı vb.) olarak birden fazla kez Polonya’yı ziyaret edeceğinizi belirten resmi yazı.
Pasaportun aslı (Herkes): Seyahatten dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmalıdır ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
2 adet vesikalık fotoğraf (Herkes): Son 3 ay içinde çekilmiş 35×45 mm boyutlarında, tüm yüzün görüldüğü 2 adet biyometrik fotoğraf çektirilmelidir.
Pasaport fotokopisi (Herkes): İlk sayfası ve vize işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi Polonya ticari vize için evrak dosyasına eklenmelidir.
Nüfus cüzdanı fotokopisi (Herkes): Ön ve arka yüzünün aynı sayfada olması gerekmektedir.
Öğrenci belgesi (Sadece öğrenciler): Öğrencilerin kayıtlı oldukları okullarından bir öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.
Hesap dökümü (Herkes): Son 3 aya ait bankadan ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü, son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı da sunulabilir. Eğer bir başkası sponsor olacaksa, sponsor kişinin hesap dökümü gerekmektedir.
İş yerinden izin belgesi (Sadece çalışanlar): Şirket antetli kağıdına işveren tarafından yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli izin/onay mektubu (Sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin adı, soyadı ve pozisyonu, çalışanın pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi bilgilerinin bu mektupta yer alması gerekmektedir.)
SGK giriş bildirgesi (Herkes): Çalışmakta olan başvuru sahipleri veya kendilerine birisi sponsor olacaksa bu kişi için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilebilir.
Son 3 aylık maaş bordrosu (Herkes): Başvuru sahibinin eğer resmi bir maaşı varsa bunu gösteren bankadan imzalı bir evrak sunmalıdır. Eğer sponsor desteğiyle seyahat ediliyorsa sponsor olan kişinin aynı evrak temin etmesi gerekir.
Şirket evrakları (Herkes): Çalışanlar, şirket sahipleri ya da sponsor olan kişiler için geçerlidir. Son 3 ay içerisinde alınan şirkete ait orijinal faaliyet belgesi ya da ito.gov.tr den son 1 ay içerisinde alınmış e-imzalı faaliyet belgesi gerekmektedir. Bunlar dışında ticaret sicil gazetesinin kopyası, imza sirküleri ve vergi levhası da sunulmalıdır.
Şahsi dilekçe (Herkes): Polonya vize başvurusu ile ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı, ayrıca iletilmek istenen durumların dile getirildiği, Türkçe ya da İngilizce olarak yazılan bir mektup başvuru sahibi ya da sponsor tarafından ıslak imzalı ve güncel tarihli şekilde yazılmalıdır.
Sponsor dilekçesi (Sadece sponsorlu başvurular): Başvuru sahibi eğer Polonya ticari vize başvurusunu bir sponsor desteğiyle yapacaksa, sponsor olacak bu kişinin başvuru sahibine seyahat giderlerini karşılamakta destek olacağına dair net bir yazı yazması gerekmektedir. Islak imzalı olması gereken bu evrakta sponsor olunan kişinin seyahat detayları ile ilgili bilgilere yer vermek olumlu sonuç alabilmek adına önemli olacaktır. Sponsor olan kişinin birinci derece akraba olması her zaman daha olumludur. Diğer sponsorluk bağlantılarında ret alma ihtimali birinci derece akrabalara göre oldukça yüksektir.
Vukuatlı nüfus kaydı ve ikametgâh (Herkes): Bu evraklar hem vize başvuru sahibi hem de varsa sponsor kişi için gereklidir. E-devlet sisteminden kolayca temin edilebilir.
Seyahat sağlık sigortası (Herkes): 30.000 Euro teminatlı ve Polonya’nın seyahat sigorta kurallarına uygun olması gerekmektedir.
Uçak ve otel rezervasyonları (Herkes): Seyahat tarihleri dikkate alınarak yapılacak rezervasyonlarda başvuru sahibinin adı, soyadı, tarihleri, uçuş parkuru, kalınacak otelin adresi ve iletişim bilgilerinin açık olarak görülmesi gerekmektedir.
Çiftçi belgesi (Çiftçiler): Çiftçiler için geçerlidir. Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş resmi evrak olmalıdır.
Polonya Ticari Vize Kaç Günde Hazırlanır?
Başvuru için randevu alındıktan sonra güncel evrak listesini tamamlayanlar, Polonya vizesi için gerekli olan evrakları vize merkezine kargo, kurye yolu ile veyahut elden ulaştırmalıdır. Polonya vizesi için çıkış süresi 7-15 iş günüdür. Ancak konsolosluğun yoğun olması gibi durumlarda değişiklik göstermektedir. Parmak izi ibrazı ve evrak teslimi yapılmasından itibaren vizeniz hazır olacaktır. Seyahat tarihinden 30 gün öncesinde vize işlemlerine başlanılması gerekiyor.
Başvuru Süreci Nasıl İşler?
Randevu alma sistemi kullanıldıktan sonra başvuru formunun eksiksiz ve düzgün bir şekilde doldurulması, evrakların tamamlanması durumunda vize erken çıkacaktır. Belirtilen resmi süre vize başvuru tarihinden itibaren 15 gündür. En erken vize ise turistlik amaçlı alınan vizelerde çıkar. 90 günü aşmayan kısa süreli vize çeşitlerinde vize alma süresi de kısalır. Ancak bu durum vize verme yetkisinde bulunan konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak da değişiklik göstermektedir.
Yabancı Vatandaşlar için Polonya Ticari Vize Nasıl Alınır?
T.C. vatandaşları ve Türkiye’de uzun süreli oturum izni sahibi yabancılar Polonya ticari vize için müracaatlarını Polonya vize başvuru merkezlerine gerçekleştirebilirler. Polonya’ya uzun süreli ( Polonya aile birleşimi vizesi, Polonya oturum vizesi, Polonya çalışma vizesi, Polonya uzun süreli eğitim vizesi vb.) amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye oturum izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları başvuruları için direkt olarak Yüzyıl turizm ile iletişime geçebilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
İstenen belgeler 3 aydan daha yeni, güncel olmalıdır. Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır. Polonya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumda başvuru sahibinden ek evrak talep edebilmektedir. Polonya ticari vize başvuru işlemlerinde istenilen evrakların doğru, tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması önem arz etmektedir. Yanlış, hatalı veya eksik evraklarla yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından reddedilmektedir. Yüzyıl turizm Polonya ticari vize başvuru işlemlerinde evrakların tam ve doğru bir şekilde hazırlanması için başvuru sahibine yardımcı olmaktadır.
Instagram’da Vize Çekilişleri!
Sosyal medya üzerinde dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz vize çekilişlerimizden anında haberdar olmak için, Yüzyıl Turizm Instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz.
Çerezler, ürün ve hizmetlerimizi sağlamamıza, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olur. Web sitemizi kullanarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz (Gizlilik politikası).