Rusya vizesi başvurunuz için tüm başvuru süreçleriyle ilgili vize departmanımızdan destek alabilirsiniz. 140$‘dan başlayan Rusya vize ücreti ile uygun fiyata tüm başvuru sürecinizle sizin yerinize biz ilgileniyoruz. Rusya vizesi için gerekli evraklar olarak sadece pasaportunuzu ve bir adet arka fonu beyaz fotoğrafınızı bize ulaştırmanız yeterli olacaktır. Aşağıda bulunan Rusya vizesi başvuru formunu doldurmanız halinde, Rusya vize başvurusu konusunda en tecrübeli vize danışmanımız sizinle hemen iletişime geçecektir.
Yüzyıl Turizm ile yapacağınız vize başvurusu sayesinde hem zamandan tasarruf eder, hem de sorun yaşamadan işlemlerinizi hızlı ve uygun fiyata yaptırabilirsiniz. Vize başvuru süreciniz için aklınıza takılan tüm sorularla ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.
DİKKAT!
Rusya vize başvurularında randevulu sisteme geçildiği için başvuru işlemleriniz hemen ertesi gün yapılamayabilir. Lütfen sayfamızda belirtilen işlem sürelerinin, pasaportunuz işleme verildikten sonraki süreci kapsadığını unutmayınız. Pasaportunuzun en yakın ne zaman işleme gireceğiyle ilgili detaylı bilgi için ofisimizi aramanızı rica ederiz.
"*" gerekli alanları gösterir
Rusya vizesi nasıl alınır hakkında sizinle hemen iletişime geçmemiz için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurmanız halinde en kısa zamanda Rusya vize danışmanımız sizi arayacaktır. Kısaca açıklamak gerekirse Rusya vize başvurusu için sadece pasaportunuzu ve 1 adet fotoğrafınızı bize ulaştırmanız yeterlidir. Geriye kalan tüm süreçlerle ilgili işlemler bizim tarafımızdan yapılmaktadır. Vizeniz hazırlandığında pasaportunuz kargo ile tarafınıza iletilebileceği gibi Aksaray’da bulunan merkez ofisimizden kendinizde teslim alabilirsiniz.
Rusya vizesi işlemleriniz için ilk olarak sayfanın devamında görebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise formda belirttiğiniz vize türüne göre (Örn; Rusya turistik vizesi) gerekli olan evraklarınız ve Rusya vizesi ücreti Yüzyıl Turizm’e gönderilmesi gerekmektedir. Aşağıda belge ve fiyat listelerini görebilirsiniz. Rusya vizesi fiyatı ödemenizi Türk Lirası ile yapmak isterseniz, tutar için ödeme gününün merkez bankası Dolar kuru baz alınacaktır.
Rusya vize ücreti genellikle her yıl değişmekle birlikte, Rusya vize ücreti başvuru sahibinin başvurduğu vizenin türüne, giriş sayısına, vizenin işlem süresine ve başvuru sahibinin vatandaşlığına göre değişmektedir. Vize başvurularının işleme alınabilmesi ve değerlendirilmesi için işlemler başlamadan önce Rusya vizesi ücreti ödenmesi gerekmektedir. Daha sonrasında eğer başvurunuz red ile sonuçlanırsa konsolosluk ve acentemiz tarafından Rusya vizesi ücreti iade edilememektedir.
Rusya vize fiyatı için en hızlı ve en uygun seçenek olarak 1 aylık Rusya turistik vize tavsiye edebiliriz. 30 günlük Rusya vize ücreti 140$’dır ve 7 iş gününde hazırlanmaktadır. Bu vize tek girişli olarak kullanılabilmektedir. En pahalı Rusya vizesi olarak 1 yıllık Rusya ticari vize başvurusu yapmanız halinde ise davetiye ve tüm diğer bedeller dahil 595$’lık bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Ticari davetiye ve konsolosluk işlemleri dahil vize başvurunuzun sonuçlanması 35 gün kadar sürmektedir. Bu vize 1 yıl boyunca çok girişli olarak kullanılabilmektedir.
Detaylı fiyatlandırmaları görmek için bu sayfaları ziyaret edebilirsiniz; Turistik Vize, Ticari Vize, Özel Ziyaret Vizesi, Öğrenci Vizesi, İşçi Vizesi
Vize işlem sürecinde Yüzyıl Turizm yetkililerince sizin adınıza yapılan uçak bileti rezervasyonu sayesinde fiyat opsiyonu alınmış olur ve olası fiyat yükselmelerinden korunmuş olursunuz. Vizeniz sorunsuz bir şekilde hazır olduğunda ise artık opsiyonlu uçak biletinizi kestirebilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 1 Ocak 2016 tarihinde, 10 mayıs 2010 tarihi öncesinde olduğu gibi, seyahat amaçlarına uygun vizeyi almaları şart koşulmuştur. Aşağıdaki pasaportlardan birine sahipseniz, Rusya’ya seyahat etmek için vize almanız gerekmektedir.
Rusya Federasyonu seyahatinizde, ihtiyacınız olan vize ile ilgili tüm Rusya vize türleri, Rusya vizesi ücreti ve Rusya vizesi için gerekli evraklar hakkında detaylara sayfamızın devamında seçerek inceleyebilirsiniz. Rusya turistik vize, Rusya ticari vize, Rusya özel ziyaret vizesi, Rusya öğrenci vizesi ya da Rusya işçi vizesi fark etmeksizin dilediğiniz Rusya vizesi için tüm işlemlerinizde sizlere Yüzyıl Turizm olarak hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.
Rusya vizesi için gerekli evraklar başvuru için eksiksiz olarak tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir. Rusya vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir.
1- Rusya vize başvuru formu*
2- Voucher belgesi*
3- Pasaport (Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olmalıdır.)
4- Kimlik fotokopisi (Sadece çift vatandaşlığı olan vatandaşlar için geçerlidir.)
4- 1 adet fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, son 6 ay içerisinde çekilmiş, beyaz arka fonlu.)
5- T.C. oturum izni (Sadece yabancı uyruklu kişiler için geçerlidir.)
6- Davetiye*
*: Yüzyıl Turizm tarafından hazırlanmaktadır.
Rusya vizesi pasaportunuza işlenen bir vize türüdür. Bu sebeple Turist kartı veya ülkeye giriş kağıdı gibi bir formatta değildir. Rusya vize işlemleri için geçerli pasaportunuzun Rusya vizesi için gerekli evraklar arasında olması gerekmektedir. Rusya’ya seyahat edecek olan kişinin vizesinde mutlaka şunlar yer almalıdır;
7 Ağustos 2019 itibari ile hizmet pasaportu (gri) ve hususi pasaport (yeşil) sahibi olan T.C. vatandaşları için Rusya vizesi alma zorunluluğu kaldırılmıştır. Umumi pasaport (bordo) sahibi vatandaşlar için ise Rusya’ya giderken Rusya turistik vize alma zorunluluğu devam etmektedir. Diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 günlük süreyi aşmamak kaydı ile yapacakları seyahatler için Rusya vizesi almalarına gerek yoktur.
Rusya vizesi için gerekli evraklar ve Rusya vize ücreti tam olarak ödenmesi halinde ve işlemlerinizin eksiksiz ve başarılı bir şekilde yürütülmesi halinde, Rusya vizesinin çıkış süresi genelde 7 iş günü olarak belirlenmiştir. Ekspres işlemlerin tamamlanma süresi ise 4 iş günüdür. Ancak kimi vize türleri sundukları kalış sürelerinin uzunluğundan dolayı daha uzun sürede çıkabilmektedir. Bununla birlikte, Rus Konsolosluğun randevu tarihlerinin yoğunluğu ve ek evrak talebi gibi farklı durumlar olması halinde de vizenin çıkış süresi uzayabilmektedir. Sonuç olarak, Rusya vizesi başvuru işlemi, planladığınız Rusya’ya gidiş tarihinden yetişebilmesi için seyahat tarihinizden en az 2 hafta önce başvuruda bulunmanız uygun olacaktır.
DİKKAT!
Rusya vize başvurularında randevulu sisteme geçildiği için başvuru işlemleriniz hemen ertesi gün yapılamayabilir. Lütfen sayfamızda belirtilen işlem sürelerinin, pasaportunuz işleme verildikten sonraki süreci kapsadığını unutmayınız. Pasaportunuzun en yakın ne zaman işleme gireceğiyle ilgili detaylı bilgi için ofisimizi aramanızı rica ederiz.
Sosyal medya üzerinde dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz vize çekilişlerimizden anında haberdar olmak için, Yüzyıl Turizm Instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz. Vize çekilişlerimiz sayesinde sadece Rusya vizesi için gerekli evraklar bize ulaştırılarak ve herhangi bir Rusya vize ücreti ödemeden vize alma hakkı kazanabilirsiniz. Çekilişler için geçerli olan Rusya vize ücreti turistik vize olarak hesaplanacaktır. Ticari bir başvuru için ücret farkını ödemeniz talep edilecektir.
Instagram hesabımız için; Buraya tıklayabilirsiniz.
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
SWIFT Kodu : TGBATRISXXX
Rusya Federasyonu Doğu Avrupa ve Kuzey Asya kıtalarına yayılan 17,075,400 km²’lik topraklarına yayılan dünyanın en geniş ülkesidir. Başkenti Moskova olan Rusya Federasyonu’nun yüz ölçümü 17.075.400 kilometrekaredir.
Nüfusu 145.300.000 olan Rusya Federasyonu dünya sıralamasında sekizinci sıradadır. Nüfusun %73 kentte yaşarken, %27 si ise kırsalda yaşamaktadır.
Eğitim seviyesi oldukça yüksek olan Rusya’da okuma yazma oranı %98 oranındadır. Ülkenin resmi dili Rusça’dır ve Kiril alfabesi kullanılmaktadır. Rusya sınırları içerisinde 160 farklı etnik grubun konuştuğu 100 farklı dil vardır. Rusça’dan sonra ise en çok kullanılan dillerin en başında İngilizce, sonrasında Tatarca ve Ukraynaca gelmektedir.
Para birimi ruble olan Rusya’nın yönetim şekli yarı başkanlık tipi federasyondur.
Ülkede yoğunlukta olan dinler Hristiyanlık (Ortodoks ve Katolik) ve İslam dinidir.
Rusya Federasyonu toprakları 11 zaman dilimine uzanır. Bu kadar farklı zaman dilimine yayılabilmiş tek ülkedir. Bunun nedeni ise ülkenin diğer ülkelere göre toprak yüz ölçümünün fazla olmasıdır. Bu yüzden zaman dilimleri uzantısı 11 dilimdir. Rusya, dünyanın en geniş topraklarına sahip ülkesi olmasına rağmen topraklarının %72’si boştur.
Avrupa ve Kafkasların en yüksek noktası olan Elbrus Dağı, 5.642 metre yüksekliğiyle Rusya topraklarının en yüksek noktasıdır. Avrupa’nın en uzun nehri olan 3.530 km uzunluğundaki Volga Nehri ise Rusya’nın ana caddesi gibidir. Kaynağı Valkay Tepesi olan Volga Nehri kıyılarında Volgograd, Kazan, Tataristan, Saratov, Nijy Novgorod, Astrakhan şehirleri bulunmaktadır.
Fince ‘valkea’ beyaz anlamına gelmektedir. Volga Nehri ismini kaynağı olan Valkea Tepesi’nden adını almıştır. Rusya Federasyonu’nun bir diğer nehri de Don Nehri’dir. Nehrin eski adı ‘Tın’ olarak geçmektedir ve bu adını ise Moskova’nın Güney batısında bulunan Tula bölgesinden almıştır.
16. yüzyılda Osmanlı devleti, Karadeniz’e dökülen Ten (Don) Nehri ile, Hazar Denizi’ne dökülen İdil (Volga) nehirlerini bir kanal ile birleştirerek, Rusların Kafkaslar ve Karadeniz’e inmelerini engellemek ve bu bölgede Türk hakimiyetini devamlı kılmayı amaçlamıştır. Böylece, hem Karadeniz bölgesi, hem de Kafkaslar bölgesi ve öte yandan Türkistan’ın güvenliği ve Türk hanlıkları ile işbirliği içerisinde, Türk hakimiyeti temelli gerçekleşmiş olacaktı.
1.950 km uzunluğunda olan Don Nehri, en doğu noktasında İdil Nehri’ne yaklaşır. Volga-Don Kanalında, Volga Nehri ile Don Nehri’ni en kısa mesafe ile bağlayan kanalda, 101 km uzunluğunda su yolunda 45 kilometrelik Çaylar ve Sunî Göller içermektedir.
Dünyanın 2. büyük kömür üreticisi olan Rusya’da çıkarılan yer altı zenginlikleri olarak; petrol ve doğal gaz yataklarının yanı sıra, demir, altın, mika, kurşun, çinko, bakır, grafit, alüminyum ve elmas önemli madenlerdir. Dünya demir rezervinin yaklaşık %40’ı Rusya topraklarındadır.
Petrol ve yan ürünleri, doğal gaz, ağaç ürünleri, metaller, kimyasal maddeler ve çeşitli endüstri ürünleri Rusya’nın önde gelen ihraç ürünleridir.
Çeşitli tüketim ürünleri, makine ve parçaları, şeker, ilaç, tahıl Rusya’nın başlıca ithal ettiği ürünlerdir.
GSYH (trilyon $): 1,641 | Enflasyon Oranı (%): 4,3 |
Reel GSYH Büyüme Oranı (%): 2,3 | Büyüme Oranı (2018 tahmini %): 2,3 |
Nüfus (milyon): 142,9 (2010 Nüfus sayımı) | İhracat (milyar $): 449,9 |
Kişi Başına GSYH ($):11.229 | İthalat (milyar $): 238,1 |
İşsizlik Oranı ($): 4,5 | Döviz Rezervi (milyar $): 468 |
Başlıca ticaret ortakları: Çin, Almanya, Hollanda, ABD, Belarus, İtalya
Başlıca ihracat kalemleri: Petrol, doğalgaz, yakıt; metaller; kimyasal ürünler
Başlıca ithalat kalemleri: İlaç, telefon ve telgraf için elektrikli cihazlar, makine ve ekipman, kimyasal ürünler otomobil, gıda ve tarım ürünleri
İkili İlişkiler
YILLAR | İHRACAT | İTHALAT | HACİM | DENGE | |
2017
2018 |
2,735
3,401 |
19,514
22,306 |
22,249
25,708 |
-16,779
-18,904 |
|
Kaynak: TÜİK (milyon Dolar)
31 Aralık: Yeni Yıl / Resmî tatil
Yılbaşı Rusya’da en değerli tatillerden birisidir. Bu bayramda Rusya’da herkes eğlenir, Noel ağacını süsler, lezzetli yemekler pişirir ve tatilin tadını çıkartır. Bu bayramda değişmeyen karakterler ormanın babası ve kızı; “Snegurochka” kar kızdır. Herkes bu bayramda sunmuş olduğu saadet ve mutluluk için Tanrıya şükranlarını sunar.
Bu bayram ilk kez 20 Ocak 700 yılında Aziz Peter tarafından başlatılmıştı. Bu günlerde Rusya’da yeni yıl karşılanırken, yılbaşı sofralarının olağandan zengin bir şekilde hazırlanmasına ve insanların sevdikleriyle birlikte aynı masanın etrafında toplanmasına özen gösterilir. Sofrada mutlak suretle; Rus Olivye Salatası, butter brod adı verilen dilimlenmiş ekmeğe sürülmüş tereyağının üzerine kırmızı havyar ve şampanya yer almalıdır. İnsanlar, yeni yıla nasıl girerlerse tüm yılın da öyle geçeceğine inanmaktadırlar. Rusların yeni yıl kutlamaları ile ilgili çok net prensipleri vardır. Yılbaşında her evde süslenmiş bir çam ağacı bulunur ve ayrıca şehrin tüm sokakları süslenir, merkezi noktalarına büyük çam ağaçları dikilir ve hemen yanına ise buz pateni pistleri kurulur.
Rusya’da yeni yılın ilk dakikalarında televizyonlardan Devlet Başkanı Vladimir Putin’in halka seslenişi yayınlanır ve milli marşın ardından kutlamalara devam edilir. Yılbaşı geceleri Rusya’da alkol tüketiminin rekor kırdığı gecelerdir. Marketlerin içki reyonları tamamen boşalır. Yıl başlarının en sevilen tarafı ise ülkenin tamamında tüm resmî kurumların ve birçok ticari organizasyonun da yaklaşık on günlük bir tatile girmesidir. Çünkü Yeni Yıl ve Kristmas (Noel) tatilleri birleştirilerek uzun bir tatil süresi oluşturulur.
7 Ocak: Kristmas Bayramı / Resmî tatil
Bu bayram Peygamber İsa’nın doğum günü olarak Ortodoks Hristiyanlar tarafından kutlanır. Ruslar büyük bir çoğunlukla kandillerinin ‘Pravaslavyan’ adını verdikleri, bizlerin ise ‘Ortodoks’ olarak adlandırdığı bir Hristiyanlık mezhebine bağlıdırlar. Bu mezhebin inancına göre Hz. İsa 6 Ocak’ı 7 Ocak’a bağlayan gece Dünya’ya gelmiş ve o gece vaftiz olmuştur. Ortodoks Ruslar, 7 Ocak günü İsa için dua eder ve aynı zamanda ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret ederler.
14 Ocak: Eski Yeni Yıl / Resmî tatil değil
Ruslar henüz Juliyen takvimi kullandıkları dönemde yeni yıl, şimdi kullanılmakta olan Miladi takvime göre 14 Ocak gecesinde kutlanıyordu. Juliyen takvim ile Miladi takvim arasında 14 günlük bir farklılık bulunuyordu. Fakat Ekim Devrimi sonrasında miladi takvime geçilince, bu tarih değişti. Yani Eski yeni yıl resmi bir bayram değildir. Sadece özel bir gün olarak kutlanır.
14 Şubat: Sevgililer Günü / Resmî tatil değil
Hristiyanlık şehidi Valentine, Roman Pagan tarafından çok ağır hüküm almıştı ve bu kötü koşullar altında bile sevgilisi olan zindancının kızına olan aşkından vazgeçmemiş, ona sevgi ve şefkat dolu bir mesaj göndermişti. Bu tatil Rusya’ya Batı kültüründen intikal etti ancak şu anda Rusya’da çok ünlü bir bayramdır.
23 Şubat: Ana vatan Savunucuları Günü (Erkekler Bayramı) / Resmî tatil
23 Şubat, Rusya’da resmi bayram olarak kutlanır. 2. Dünya Savaşı sırasında Kızıl Ordu’nun Hitler Almanya’sını kuşatma altına alması anısına ve Rus erkeklerinin kahramanlığını göstermesi münasebetiyle 23 Şubat, resmi bayram olarak ilan edilmiştir. Ayrıca bu günde, Ana vatan Savunucuları günü Rusya’da askerlik yapmış ve yapmakta olan erkeklere hediyeler verilir.
8 Mart: Dünya Emekçi Kadınlar Günü / Resmî tatil
Rusya, 8 Mart’ın resmi bayram olarak kutlanıldığı ender ülkelerden biridir. Bunun sebebi ise; bir dönem Rusya’nın Sosyalist bir sistem ile yönetilmiş olması ile birlikte kadınlara verilen değerle ilgilidir. Çünkü Rus kadınları gerek Sovyet döneminde, gerekse günümüz Rusya’sında hayatın her aşamasında yer almaktadır. 7’den 70’e her kız çocuğu ve kadınlar, 8 Mart tarihinde tebrik edilir ve onlara mutlak suretle hediyeler verilir.
1 Nisan: Şaka Günü / Resmî tatil değil
Dünyanın her yerinde olduğu gibi 1 Nisan, insanların birbirleriyle şakalaştığı gündür.
12 Nisan: Kozmonotlar Günü / Resmî tatil değil
Sovyetler Birliği döneminde Sovyet kozmonot Yuriy Gagarin’in ilk uzay uçuşunu gerçekleştirmesi anısına, 12 Nisan Kozmonotlar Günü olarak ilan edilmiştir. Bu gün, resmi bayram olmamakla birlikte özel bir gün olarak kutlanır.
1 Mayıs: İşçi Bayramı / Resmî tatil
Tüm dünyada olduğu gibi 1 Mayıs Rusya’da da işçi bayramı olarak kutlanır. Kimi ülkelerde ise bu tarihte eylemler ve çatışmalar yaşansa da Rusya’da durum tam tersidir. İnsanlar pikniğe giderler ve eğlenirler.
9 Mayıs: Zafer Bayramı / Resmî tatil
1941-1945 yılları arasında yaşanan İkinci Dünya Savaşı’nda, Sovyet Kızıl Ordusunun, Nazi Almanya’sını dünya tarihinden sildiğinin resmi olarak açıklandığı gün olan 9 Mayıs 1945, Zafer Bayramı olarak ilan edilmiştir. O günden beri 9 Mayıs, Rusya’da önemli bir bayram olarak büyük coşkuyla kutlanır.
12 Haziran: Rus Günü / Resmî tatil
Sovyetler Birliğinin resmi olarak dağıtılmasını öngören deklarasyonun imzalandığı tarih olan 12 Haziran, resmî tatil olarak 1992’den bu yana kutlanmaktadır. Halkın kutlama yapmadığı tek resmi gündür.
2 Ağustos: Hava İndirmeci Askerler Günü / Resmî tatil değil
2 Ağustos Hava İndirmeci Askerler Günü, amacı dışında kutlanılan bayramlardan biridir. Askerliğini hava indirmeci (paraşütçü) olarak yapanların kutladığı özel bir gündür. O gün birçok insan üzerine hava indirmeci kıyafeti giyer ve grup halinde gezip, sokaklarda içki içerler. Hem kendilerine hem de çevreye zarar verirler. Geçtiğimiz yıllardaki 2 Ağustos günlerinde de ülkede fazlasıyla suç işlendiği görülmüştür. Rusya seyahatiniz 2 Ağustos’a denk gelirse dikkatli olmaya çalışın.
1 Eylül: Eğitim ve Öğretim Günü / Resmî tatil
1984 yılından bu yana her yıl kutlanır.
4 Kasım: Halkın Birliği Günü / Resmî tatil
Bugün Çarlık Rusya zamanında, 1612 yılında Moskova’nın, Polonyalı işgalcilerden kurtarılması anısına 4 Kasım 2005 tarihinde Halkların Birliği Günü adı ile resmî tatil ilan edilmiştir. Birçok kişi 7 Kasım Ekim Devriminin yıl dönümünün manipüle edilmesi maksadıyla bugünün resmi bayram ilan edildiğini düşünmektedir.
7 Kasım: Ekim Devriminin Yıl Dönümü / Resmî tatil değil
7 Kasım, Rusya ve Dünya sol hareketleri tarafından Lenin önderliğindeki Bolşeviklerin Çarlık Rusya’sını yenilgiye uğratarak resmi olarak ilk işçi ve köylü devletini kurduğu tarihtir. Resmi bayram olmamakla birlikte ekseriyetle eski kuşak Ruslar tarafından anmalar yapılır.
12 Aralık: Anayasa Günü / Resmî tatil
12 Aralık, Rusya Federasyonu’nun en demokrat bünyesi olarak kabul edilen Anayasası adına resmî tatil olarak kabul edilmiştir.
Kilometrekare genişliğiyle dünyanın en geniş topraklarına sahip Rusya, kaleleri, sarayları, müzeleri, katedralleri ve doğal manzaraları ile seyahat edilebilecek en iyi yerlerden birisi ve tarihi ve turistik ülkelerin en önemlilerindendir.
Rusya Federasyonu’nun en büyük şehirleri sırası ile şu şekildedir; Moskova, Saint Petersburg, Nijni Novgorod, Novosibirsk, Yekatinburg, Samara, Omsk, Kazan, Çelyabinsk, Rostov-on-Don, Ufa, Volgograd, Perm, Krasnoyarsk, Voronej, Tolyatti, Krasnodar, Ulyanovsk, İjevsk.
Rusya vizesi aldıktan sonra, Rusya’ya adım attığınız andan itibaren de size yardımcı olabilmek için Rusya’da gezip görmeniz gereken başlıca yerleri sizin için sıraladık. Merak etmeyin Yüzyıl Turizm olarak biz her daim yanınızdayız. 🙂
“Rusya vizesi alıp, sonrasında Rusya’ya gidip, orada ilk adım atacağım yer müze mi olacak?” demeyin. Sonuçta bir şehri gezmeden önce anlayacağınız kültürel alt yapısı size gezip, gördüğünüz yerlerden daha çok keyif almanızı sağlayacaktır. Ermitaj müzesi de öyle bir yer. Rusya’nın geçmişini buram buram koklayacağınız, daha binasından adım atmadan bile fevkalade bir görsellikle karşılaşacağınız tipte bir bina. Burası St. Petersburg merkezinde bulunan önemli bir kültür sanat müzesidir. 1764’te kurulan ve yaklaşık 88 yılın sonra halka açılan kurumun hamisi Çariçe II. Katherina olmuştur. 3 milyona yakın sanat eserinin sergilendiği müze, dünyadaki en geniş çizim sergilerini barındırdığı için bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmıştır.
Çok geniş koleksiyonları barındırmasına rağmen bu eserlerin cüzi bir bölümü sergilenilebiliyor. Özellikle 13. ve 20. yüzyıllar arası heykel, çizim gibi uygulamalı sanat eserleri içeren müze eski Mısır, Asur, Mezopotamya bölgesi kabartmalarına da sahiptir. Ayrıca 19. yüzyıl Yunan tarzına ait eserlerle birlikte yüz binlerce kalıcı eserin sunulduğu kurumda dönem dönem geçici koleksiyonlar da sergilenmektedir. Gidip görmenizde yarar var.
ST. PETERSBURG / PETERHOF SARAYI
Peterhof Sarayı yeşilliklerle, yapay bir tatil cenneti gibidir adeta. Mimar Jean Baptiste Le Blond tarafından 1714-1721 yılları arasında yapılmış olan bu sarayın resmi açılış tarihi 1723’tür. Muhteşem mimarisi ve büyüleyici bahçesi sayesinde bazı kesimlerce Fransa’daki Versay Sarayı’na atıfta bulunarak ‘Rus Versayı’ olarak adlandırılmaktadır. Saray, aynı anda Rusya’nın Baltık Denizi’ne çıkmasını sağlamak için yapılan Büyük Kuzey Savaşı’nda kazandığı zaferin sembolü niteliğini taşıyor. 607 hektarlık arazi içine konumlanan sarayda, havuzlar, heykeller, çardaklar, çeşmeler ve yazlık evler yer alıyor. Peterhof Sarayı’nın, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer aldığını da söylemeden geçemeyeceğiz.
MOSKOVA / KIZIL MEYDAN
Moskova’nın kalbi olan bu meydanın isminin neden böyle olduğunu gittiğinizde anlayacaksınız. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Kızıl Meydan Moskova’nın tarihi ve turistik noktalarının adeta kesişim noktasında yer alır. Kremlin’in doğusunda, Moskova Nehrinin ise kuzeyindeki Kızıl Meydan’ın kuzey ucunda da Devlet Tarih Müzesi bulunmaktadır. Alanda 1554-1660 arasında yapılmış Vasili Blajenni Katedrali de yer alıyor. 15. yüzyılda Kremlin’in duvarları tamamlandıktan hemen sonra yapılan Kızıl Meydan, tarih boyunca idamlara, gösterilere, geçit törenlerine ve mitinglere sahne olmuştur. Yani filmlerde izlediğiniz o sahneleri gerçekçi bir şekilde hissetmek istiyorsanız buraya adım atmalısınız. Hele ki yazıyorsanız, tarihi tekerrür ettirebilmeniz için devasa bir ilham kaynağı olur!
Rusya’nın her bölgesi renklerle kolayca yakıştırma yapabileceğiniz güzellikle bir yapıya sahip. Gökkuşağının her bir renginin ayrı bölgelere dağılmış olduğu Rusya’da Rusya’nın Vladimir şehri var, ki bu şehir ‘altın halka’ denilen ringde yer alıyor. Burası Moskova’dan yaklaşık 200 km uzaklıkta bulunuyor. Moskova’nın doğusunda, Rusya’nın batısında yer alıyor. Klyazma Nehri kıyısında bulunan bu şehir, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri, en azından vişneli krep için ? Ilıman bir iklime sahip olan şehir bir sanayi merkezidir. Moskova’dan gelen demir yolu Nijni Novgorod ve Volga’ya kadar uzanır. Yukarıda görmüş olduğunuz foto Uspenski Sobor, yani katedral.
Bütün Rusya’da orta karasal iklim hakimdir. 4 mevsim; yaz, kış, ilkbahar ve sonbahar olarak görülür. Her mevsim ortalama 3 ay sürmektedir. Rusya’da yazları ortalama +25 derece sonbahar, ortalama +10 +15 derece olan hava ise kışları -15′e kadar düşebilmektedir.
Moskova hava sıcaklığı nisan ve eylül ayları arasında iyileşiyor; özellikle yaz mevsiminde Moskova, gezginler için tam bir seyahat cennetine dönüşüyor. Rus festivalleri bu dönemde yapılıyor, Kızıl Meydan rengârenk bir şekle bürünüyor ve şehir en çok bu mevsimde rağbet görüyor.
Yıllık ortalama yağış miktarının 679 mm olduğu Moskova’da soğuk sevmiyorsanız kış aylarını unutun, sıcak sevmiyorsanız da Moskova sizin için her zaman mükemmel bir seçim. Yaz aylarında ortalama 18°C hissedilen Moskova hava sıcaklığı; bahar aylarında ortalama 8°C, kış mevsiminde ise ortalama -7°C civarında oluyor.
Rusya vizesi alıp, Moskova’da ucuz tatil planlıyorsanız; Rusya turistik vizesi almanız gerekmektedir. Yılbaşı zamanları hariç kış mevsiminde, ilkbaharın başlangıç zamanlarında ve sonbaharın son ayında hem Moskova uçak bileti fiyatları hem de Moskova otellerinin ücretleri minimuma iniyor. Ucuz Moskova bileti için istfly kampanyalarına göz gezdirebilir, ekonomik bir uçuşun mutluluğunu yaşarken Moskova şehir rehberinizi inceleyerek tatil masrafınızı minimuma çekebilirsiniz.
Rusya, ulaşım imkânları bakımından çok gelişmiştir. Karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu ve metro ağıyla örülmüş, ülkenin bir ucundan diğer ucuna rahatlıkla ulaşılabilmektedir.Şehir içi ulaşımda gelişmiş bir altyapısı olan başkent Moskova ev St. Petersburg gibi büyük metropollerde tramvay, otobüs, tarleybus, metro ve taksi ile ulaşım son derece pratik ve rahattır. Özellikle Moskova metrosu dünyanın en uzun ve en derin metro ağına sahiptir. Şehirlerarasında ise en uygun ve ekonomik olan sistem trenle yapılmaktadır,ancak zaman itibarıyla seyahat uzun sürmektedir.
Yüzyıl Turizm, 1999 yılında TÜRSAB üyesi bir seyahat acentesi olarak İstanbul’da kurulmuştur. Bugün ise merkez ofisinin yanında İstanbul Havalimanı ve Moskova şubeleriyle onlarca şirkete kurumsal seyahatler alanında hizmet vermeye devam etmektedir.
24 yıl içerisinde 2250’den fazla şirkete kurumsal seyahatler konusunda hizmet vermiş olan Yüzyıl Turizm, bireysel seyahatlerle ilgili de ofislerinde bugüne kadar 1,6 milyondan fazla misafirini ağırlamıştır.
Aksaray Mahallesi İnkılap Caddesi Şenkaya İş Merkezi No 2 Kat 1 Fatih İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501
Ptesi – Ctesi 09:00 ~ 18:30
info@yuzyilturizm.com.tr
Tayakadın Mahallesi Terminal Caddesi No: 1 İstanbul Havalimanı Gidiş Katı 6. Ada İç Kapı No: 840295 – 34277 Arnavutköy İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501 | Dahili: 1023
+90 (542) 465 7413
Her Gün 09:00 ~ 23:00
havalimani@yuzyilturizm.com.tr
Seyahat sağlık sigortası ücreti nedir?
Rusya turistik vizesi çıkmadan önce otel rezervasyonu ve uçak biletlerini almak gerekir mi
Rusya’ya gideceğim otelde kalmayacağım arkadaşımda kalacağım bu yüzden Voucher belgesinde arkadaşımın adresini yazmam gerekir mi?
Voucher belgesini Rusya da bulunan otelden alınabilir mi? Voucher belgesi ve vize ücreti dahil mi
vize almak için gerekli yerlere gitmeden sadece pasaport ve biyometrik fotoğraf gönderilmesi yeterli midir ?
Turistik vize yaptırdigimzda bizim konsolosluga gitmenize gerek varmı yoksa herşeyi sizmi hallediyorsunuz
Rusya turistik vize almak istiyorum.watsup numaranizi alabilirmiyim.mailim sorunlu .evrak gondermek istiyorum .
Burada adresinizi göremedim. Onumuzdeki hafta ofisinize gelecegim. Adresinizi ginderirmisiniz.
Merhabalar Rusya için davetiye ve vizeyi kaç aylık çıkarabiliyorsunuz
Merhaba,e vize başladı mı?moskova için e vize başvurusu yapabiliyormuyuz?
Merhaba, Rusyaya iş için gideceğim. Pandemi döneminde süreç nasıl işliyor? Vize almak için davet mektubu yeterli mi? Sevgiler
Merhaba rusyaya iş için gidip geliyorum yanlız vizelerim 1 aylık oluyor 1 senelik vize almam mümkün mü siz yardımcı oluyormusunuz davetiye gerekiyor sanırım
Kolay gelsin 12 gunluk rus vizesi almak istiyorum ucret ne kadar
Merhaba, sürekli rusyaya iş amaçlı gidip geliyorum. daha önce 3 kere turistik vize aldım ama süreleri 1 aylık oluyor. 1 yıllık ticari nasıl alabilirim? davetiye gerekiyor sanırım ama davetiye gönderecek birisi yok siz yardımcı olabiliyormusunuz?