Slovakya Vizesi

Slovakya Vizesi

Slovakya bir Schengen ülkesidir. Bu yüzden Slovakya için gerçekleştireceğiniz vize başvurusu sonucunda alacağınız vize bir Schengen vizesidir. Slovakya için almış olduğunuz bu vize ile geçerlilik süresi boyunca Slovakya ve diğer tüm Schengen ülkelerine giriş yapabilme hakkına sahip olursunuz. Yine de size verilen Schengen vizesinin tek ya da çok girişli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tek girişli olması halinde 1’den fazla kez giriş çıkış yapmanıza müsaade edilmez. Slovakya Schengen vizesi başvurunuz için gereken evraklara aşağıda ulaşabilirsiniz. Meslek grubunuza göre Slovakya vize başvurusu için istenen belgelerde değişiklik olabileceğine dikkat ediniz.

Slovakya Vizesi
Vize Başvuru Formu
İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar
  • Türkiye’ye dönüsünden İtibaren en az 6 aylık geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş vesikalık fotoğraf.
  • A4 Kağıdına seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini, tüm masrafların kendi tarafından karşılanacağını, adres ve telefonunu belirten dilekçe.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli içinde bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Boş kağıda mesleğini, emekli olduğu kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe.
  • Slovakya’dan faks yada mail olarak davetiye.
  • Davetiyeyi gönderen kişinin oturumu yada geçerli vizesinin fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • Öğrenci belgesi fotokopisi.

Ailesi İşveren veya Çalışan İse,

  • Şirket Antetli kağıdına görevini, çocuğunun seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten kaseli imzalı dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.

Ailesi Emekliler İse;

  • A4 kağıdına çocuğunun adını soyadını, hangi tarihler arasında seyahat edeceğini ve tüm masraflarının kendi tarafından karşılanacağını, adres, telefon ve cep telefonunun belirtildiği dilekçe
  • Emeklilik cüzdanı ve maaş kartının ön yüzünün fotokopisi.
  • Emekli olunan kurumun kimlik fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıdına mesleğini, emekli olduğu kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat deileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
  • Emeklilik cüzdanı ve maaş kartının ön yüzünün fotokopisi.
  • Emekli olunan kurumun kimlik fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf
  • Şirket antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe.
  • Karşı taraftan faks yada mail olarak davetiye.
  • Slovakya ile ticari faaliyette bulunduğunuza dair belgeler.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda .ekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini,seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe.
  • Karşı taraftan fax yada mail olarak davetiye.
  • Slovakya ile ticari faaliyette bulunduğunuza dair belgeler.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.