Aile/arkadaş ziyareti amaçlı vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Sovenya’yı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, aile ferdini, yada arkadaşını ziyaret etmek amacıyla İtalya’ya seyahat etmek isteyen kişiler içindir. Slovenya Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için gerekli olan evraklar kişisel, finansal ve mesleki evraklardan oluşmaktadır. Yüzyıl Turizm Slovenya Aile Ve Arkadaş Ziyareti vizesi başvurularında profesyonel olarak hizmet veren bir vize danışmanlık firması olarak, Türkiye’nin her şehrinden yapılacak başvurular için doğru evrakları toparlama, form doldurma, dilekçe hazırlama ve randevu alma desteği verir. Aşağıdaki başvuru formunu doldurmanız halinde vize yetkililerimiz sizinle hemen iletişime geçecektir.
Slovenya Aile Ve Arkadaş Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Pasaport: Seyahatiniz için kullanacağınız pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekir. Lütfen daha eski tarihli olan pasaportunuzu Slovenya vize işlemlerinizi başlatmadan önce yenileyiniz. Pasaporta vize işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa olmalı ve seyahat dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportun yanında varsa daha önce seyahat ettiğiniz ülkelerin vizelerini gösteren sayfalarının fotokopisini çekerek başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
Slovenya Vize Başvuru Formu: Slovenya seyahatiniz için Schengen vize başvuru formu doldurmalısınız. Schengen vize başvuru formunu doğru bilgilerle doldurmalısınız. Slovenya Konsolosluğu gerekli görürse başvuru sahiplerinden ek belgeler talep edebilir. Böyle bir durum söz konusu olursa verdiğiniz iletişim adreslerinden size (mail adresi ya da telefon numaraları) ulaşacaktır. Slovenya Konsolosluğu tarafından size ulaşılması durumunda lütfen Yüzyıl turizm ofis yetkililerimize haber veriniz.
Eğer kişi 18 yaşından küçük ise imzasını anne ve babası ya da yasal temsilcisi mutlaka atmalıdır. Form imzalı bir şekilde teslim edilmelidir. Kişi 18 yaşından küçük olsa bile ayrıca Slovenya Schenegen vize talep formu doldurulması gerektiği unutulmamalıdır.
Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Seyahatinizin tamamını kapsayacak, boşta gün kalmayacak şekilde konaklama rezervasyonları yapılmalıdır. Almış olduğunuz gidiş ve dönüş ulaşım belgelerinizin tarihleri ile konaklama rezervasyonlarınızın tarihi birbiriyle uyum içerisinde olmalıdır. Ek hizmetlerimiz kapsamında konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı talebiniz ile birlikte sizin adınıza yapmaktayız.
Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sürenizi kapsayacak bir şekilde Schengen ülkeleri için geçerli olan en az 30.000 Euro teminatlı zorunlu seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Sigorta, seyahatiniz boyunca her türlü acil durumları kapsamalıdır.
Biometrik Fotoğraf: Slovenya vize başvurunuz için son 3 ay içinde çekilmiş 1 tane biometrik fotoğrafa ihtiyacınız vardır. Schengen fotoğraf ölçülerini görmek için tıklayınız. Schengen vize başvuru formunun sağ en üst köşesine fotoğrafınızı yapıştırmalısınız.
Başvuru Sahibinin Finansal Durumunu Gösteren Evraklar: Slovenya vize başvuru sahibinin finansal durumunu gösteren kanıtlayıcı evraklar sunması gerekir. Bu evraklar son 3 aylık maaş bordrosu ve son 3 aylık banka hesap dökümleridir. Başvuru dosyanıza ek gelir sağlanan durumları gösteren belgeleriniz de ekleyebilirsiniz.
Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Aile bilgilerinizin yer aldığı Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneğini barkodlu bir şekilde e-devletten temin edebilirsiniz.
Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise yalnız ya da anne ve babasından biri ile seyahat etmesi durumunda noterden onaylı belge alınmalıdır. Muvafakatname anne ve baba tarafında imzalanmalı ve güncel tarihli olmalıdır.
Davetiye veya Garanti Mektubu: Slovenya’dan yakınınız tarafından size gönderilmiş onaylı davetiyeniz olmalıdır. Davet eden kişinin başvuru sahibine sponsor olduğuna dair ve kalınacak yer ile ilgili bilgi içeren evrak sunulmalıdır.
Mesleki Evraklar
İşverenler İçin;
4B Hizmet Dökümü: e devletten, SGK dan barkodlu olarak temin edilebilir.
Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına İngilizce yazılmalı, imzalı ve kaşeli olmalı.
Şirket Evrakları: Vergi levhası, ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri
Varsa Ek Gelir Belgeleri: Tapu ruhsatları, ek gelir sağlanan durumları gösteren belgeler vb. (kira gelirleri gibi)
Çalışanlar İçin;
Maaş bordrosu: Son 3 ay içinde alınmalı.
SGK İşe Giriş Bildirgesi : (barkodlu) işverenden alınmalı.
4A hizmet dökümü: (barkodlu), SGK Müdürlüklerinden alınmalı.
Şirket İzin Yazısı:Çalışanın o tarihlerde izinli olduğunu gösteren, şirketin antetli kağıdına yazılan imzalı ve kaşeli belge.
Öğrenciler İçin;
Öğrenci belgeleriniz Slovenya Konsolosluğuna sunmalıdır. (e-devletten alınabilir.)
Emekliler: Emekli maaşı aldığına dair belge sunulmalıdır.
Çiftçiler: Bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi temin etmelidir.
Yabancı Uyruklu Vatandaşlar: Türkiye’de ikamet ettiklerine dair oturum kartını ibraz etmelidir.
Slovenya Aile Ve Arkadaş Vizesi Kaç Günde Hazırlanır?
Slovenya Vizesi başvuru sonuçları eksiksiz evrakla ile başvuru yapıldığı takdirde seyahat tarihinden 2 gün önce sonuçlanmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşların Slovenya vize sonuçlanma süresi daha uzun olabilir. Vize başvuru sonuçlandırma yetkisi sadece Slovenya Konsolosluğuna aittir. Seyahatiniz için süre kaybı yaşamamanız adına Slovenya vize başvurunuzu 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Slovenya Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda başvuru sahibini mükalat için çağırabilir. Böyle bir durumda mülakat saatinde Slovenya Konsolosluğunda hazır bulunmalısınız. Vize işlem sonucunuz olumlu olursa vize işlenmiş olan pasaportunuzu ofisimizden teslim alabilir ya da istediğiniz yere kargo ile gönderebiliriz. Süreç boyunca aklınıza takılan her soruyu çekinmeden vize yetkililerimize danışabilirsiniz.
Başvuru Süreci Nasıl İşler?
Slovenya ticari vize başvurunuz için gideceğiniz ülkeden adınıza gönderilen bir iş, toplantı davetiyesi ile İstanbul/Aksaray’da bulunan Yüzyıl Turizm şirketimize mesai saatleri içinde dilediğiniz zaman gelebilir ve istediğiniz zaman başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz. Vize başvurunuz alındıktan sonra ticari vize için gereken tüm ödemeler adınıza tamamlanır ve başvurunuz sağlıklı bir şekilde tamamlanmış olur. Eğer yetkili kuruma randevu için görüşmeye gelmeniz gerekirse vize sorumlusu arkadaşımız sizi kurum önünde karşılayacak ve işlemleriniz hakkında size yardımcı olacaktır. Vize başvurunuz pozitif sonuçlandığında yani onaylandığında yoğunluk olmayan dönemlerde ortalama 10-12 günde sonuçlanır.
Kimler Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Alabilir?
Slovenya 21 Aralık 2007 tarihinden itibaren Schengen sisteminde yer almaktadır. Resmi pasaport sahipleri, diplomatik, hususi ya da hizmet türü pasaportları Slovenya’ya girişte vizeden muaftır. T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri için ise, Schengen C vize türüne sahip olanlar için Slovenya vizesine gerek yoktur. Avrupa Birliği ülkelerinde yer almış ülkelerin birinde sürekli konaklama hali varsa, ayrıca Slovenya vizesi almaları gerek görülmemiştir. Schengen vizesi olmayan TC vatandaşları için ise, vize almaları zorunludur. Slovenya sınır kapısında vize verme ya da bandrol tatbiki yapılmamaktadır. Yüzyıl turizm olarak vize danışmanlarımızın sizlere sunacağı detaylı bilgiler ile prosedürlere takılmadan, size sunulan belgeleri hazırladığınız anda, Slovenya vizesi için ve Slovenya’ya giriş yapma adına sorun yaşamamanız temenni edilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
İstanbul’dan Slovenya aile ziyaret vizesi almak için başvuruda bulunacak olan kişiler vize başvurularını anlaşmalı konsolosluk olan Macaristan Konsolosluğu vasıtasıyla yapabilirler. Başvuru sonrasında çıkan vize Macaristan vizesidir ancak bu vize ile Slovenya’ya seyahat edilebilir.
Ankara Elçiliğine bağlı şehirlerden ikamet eden kişilerden oda sicil kaydı istenmektedir. Ek olarak son 6 aylık banka dökümleri de Slovenya Büyükelçiliği tarafından talep edilebilir.
Seyahatinize 15 günden daha az bir süre kalmış ise başvurunuz Slovenya Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyebilir. Lütfen başvurularınızı en az 30 gün önceden yapmaya dikkat edin.
Türkiye ve Slovenya resmi tatil günleri öncesinde Slovenya Konsolosluğunun iş yoğunlukları olabilmektedir. Süre kaybı yaşamamak adına lütfen başvurunuzu bu çerçevede gerçekleştirin.
Banka Hesap Bilgileri
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
Çerezler, ürün ve hizmetlerimizi sağlamamıza, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olur. Web sitemizi kullanarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz (Gizlilik politikası).