Turist olarak gidilebilecek şehirlerden birisi olan Slovenya turistik vize başvurusu için tüm detaylara buradan ulaşabilir ve turistik vize fiyatı için en cazip teklifi bu sayfada görebilirsiniz! Yüzyıl Turizm aracılığı ile yapacağınız başvurunuz için turistik Slovenya vizesi evrakları listesi de aşağıda bulunmaktadır. Turistik vize için gereken evraklar kısmen Schengen vizesi evraklarına benzese de birtakım yerlerde farklılık göstermektedir.
Pasaportun aslı (Herkes): Seyahatten dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmalıdır ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
2 adet vesikalık fotoğraf (Herkes): Son 3 ay içinde çekilmiş 35×45 mm boyutlarında, tüm yüzün görüldüğü 2 adet biyometrik fotoğraf çektirilmelidir.
Pasaport fotokopisi (Herkes): İlk sayfası ve vize işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi Slovenya turistik vize için evrak dosyasına eklenmelidir.
Nüfus cüzdanı fotokopisi (Herkes): Ön ve arka yüzünün aynı sayfada olması gerekmektedir.
Öğrenci belgesi (Sadece öğrenciler): Öğrencilerin kayıtlı oldukları okullarından bir öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.
Hesap dökümü (Herkes): Son 3 aya ait bankadan ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü, son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı da sunulabilir. Eğer bir başkası sponsor olacaksa, sponsor kişinin hesap dökümü gerekmektedir.
İş yerinden izin belgesi (Sadece çalışanlar): Şirket antetli kağıdına işveren tarafından yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli izin/onay mektubu (Sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin adı, soyadı ve pozisyonu, çalışanın pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi bilgilerinin bu mektupta yer alması gerekmektedir.)
SGK giriş bildirgesi (Herkes): Çalışmakta olan başvuru sahipleri veya kendilerine birisi sponsor olacaksa bu kişi için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilebilir.
Son 3 aylık maaş bordrosu (Herkes): Başvuru sahibinin eğer resmi bir maaşı varsa bunu gösteren bankadan imzalı bir evrak sunmalıdır. Eğer sponsor desteğiyle seyahat ediliyorsa sponsor olan kişinin aynı evrak temin etmesi gerekir.
Şirket evrakları (Herkes): Çalışanlar, şirket sahipleri ya da sponsor olan kişiler için geçerlidir. Son 3 ay içerisinde alınan şirkete ait orijinal faaliyet belgesi ya da ito.gov.tr den son 1 ay içerisinde alınmış e-imzalı faaliyet belgesi gerekmektedir. Bunlar dışında ticaret sicil gazetesinin kopyası, imza sirküleri ve vergi levhası da sunulmalıdır.
Şahsi dilekçe (Herkes): Slovenya vize başvurusu ile ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı, ayrıca iletilmek istenen durumların dile getirildiği, Türkçe ya da İngilizce olarak yazılan bir mektup başvuru sahibi ya da sponsor tarafından ıslak imzalı ve güncel tarihli şekilde yazılmalıdır.
Sponsor dilekçesi (Sadece sponsorlu başvurular): Başvuru sahibi eğer Slovenya turistik vize başvurusunu bir sponsor desteğiyle yapacaksa, sponsor olacak bu kişinin başvuru sahibine seyahat giderlerini karşılamakta destek olacağına dair net bir yazı yazması gerekmektedir. Islak imzalı olması gereken bu evrakta sponsor olunan kişinin seyahat detayları ile ilgili bilgilere yer vermek olumlu sonuç alabilmek adına önemli olacaktır. Sponsor olan kişinin birinci derece akraba olması her zaman daha olumludur. Diğer sponsorluk bağlantılarında ret alma ihtimali birinci derece akrabalara göre oldukça yüksektir.
Vukuatlı nüfus kaydı ve ikametgâh (Herkes): Bu evraklar hem vize başvuru sahibi hem de varsa sponsor kişi için gereklidir. E-devlet sisteminden kolayca temin edilebilir.
Seyahat sağlık sigortası (Herkes): 30.000 Euro teminatlı ve Slovenya’nın seyahat sigorta kurallarına uygun olması gerekmektedir.
Uçak ve otel rezervasyonları (Herkes): Seyahat tarihleri dikkate alınarak yapılacak rezervasyonlarda başvuru sahibinin adı, soyadı, tarihleri, uçuş parkuru, kalınacak otelin adresi ve iletişim bilgilerinin açık olarak görülmesi gerekmektedir.
Çiftçi belgesi (Çiftçiler): Çiftçiler için geçerlidir. Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş resmi evrak olmalıdır.
Slovenya Turistik Vize Kaç Günde Hazırlanır?
Slovenya turistik vize başvurunuz herhangi olumsuz bir sonuç alınmaması halinde vizenizin çıkması yaklaşık olarak 15 gün sürmektedir. Bu süre ile birlikte aynı zamanda yoğunluk durumu da göz önünde bulundurulduğunda, en geç 30 gün içerisinde vize işlemleriniz sona erdirilebilmektedir. Yapılacak olan başvuru esnasında belgelerinizin eksik olmaması, bireyin şüpheli olarak görülmemesi durumunda vizeyle ilgili işlemler olumlu sonuçlanacaktır. Aksi durumda vize alınmasına izin verilmeyecek ve Slovenya’ya gidilmesi mümkün olmayacaktır. Ayrıca vize başvurunuzun sonuçlanması vize tipine göre de değişim göstermektedir. C ve D türlerindeki farklı yapılara sahip olan vizelerin çıkış ve izin süreleri de değişiklik gösterebilmektedir.
Başvuru Süreci Nasıl İşler?
Yukarıda belirtilen Slovenya turistik vize için gereken evraklar başvuru sahibi tarafından toparlanarak bize iletilip ödemesi yapıldıktan sonra evraklarla ilgili bir sorun olmaması halinde hızlıca başvurunuz başlatılır. Aracı kurum kullanmadan direk konsolosluk üzerinden gerçekleştirdiğimiz turistik vize başvurularında imza ya da parmak izi için herhangi bir yere gitmenize gerek olmayacaktır.
Yabancı Vatandaşlar için Slovenya Turistik Vize Nasıl Alınır?
Schengen’e dahil AB ülkelerinde geçici veya sürekli ikametle yaşayan Türk vatandaşlarımıza Slovenya tarafından bazı kolaylıklar tanınmaktadır. Bu çerçevede, Slovenya’dan transit geçen yukarıda kayıtlı niteliklere sahip vatandaşlarımız Slovenya’da 90 güne kadar ikamet etme hakkına sahiptir.
Schengen’e dahil olmayan AB ülkelerinde geçici veya sürekli ikameti bulunan vatandaşlarımız ise ayrıca vize almadan Slovenya’dan 5 gün içerisinde transit geçme hakkına sahiptir.
Ayrıca, Slovenya ile sınırı bulunan Hırvatistan 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren vatandaşlarımıza vize uygulamaya başlamıştır. Ancak, Schengen’e dahil AB ülkelerinde (geçici veya sürekli ikametle) yaşayan vatandaşlarımız ile çok girişli ve geçerli Schengen vizesi hamili vatandaşlarımız, bu konudaki belgelerini ibraz etmeleri kaydıyla vizeden muaf tutulmaktadır.
Tek girişli Schengen vizesini haiz vatandaşlarımız ise, Schengen ülkelerinden birine giriş yapmak suretiyle bu vizeyi kullandıkları için bu muafiyetten yararlanamamakta ve çıkışta Hırvatistan sınırından geri çevrilmektedirler. Bu durumdaki vatandaşlarımızın Lübliyana’daki Hırvatistan Büyükelçiliğinden vize almaları ya da Türkiye’ye havayolu ile dönmeleri gerekmektedir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Slovenya’ya gitmek üzere aldığınız vizeyle birlikte, gerçekleştireceğiniz yolculuklarda sadece başlangıç noktası belirlemek için başvurmadığınızı bilmeniz gereklidir. Eğer 30 günlük bir vize alacaksanız ve bu süre boyunca 20 günü Almanya’da, 10 günü Slovenya’da geçirecekseniz mutlaka Almanya konsolosluğuna başvurmalısınız. Aksi taktirde verdiğiniz bilgilerin doğru olmadığı, vize süresini kural dışı bir şekilde kullandığınız öne sürülerek sonraki vize başvurularında sorun yaşamanız olasıdır. Slovenya’nın de içinde bulunduğu 26 farklı Schengen ülkesine seyahat etmeniz mümkün olmaktadır.
Instagram’da Vize Çekilişleri!
Vize başvurularına çok mu para ödüyorsunuz? Yüzyıl Turizm Instagram hesabını takip ederek, yaptığımız vize çekilişleriyle yıl sonuna kadar kullanabileceğiniz ücretsiz vize şansını yakalayabilirsiniz. İster Slovenya turistik vize, ister farklı bir vize!
Çerezler, ürün ve hizmetlerimizi sağlamamıza, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olur. Web sitemizi kullanarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz (Gizlilik politikası).