Slovenya Vizesi

Slovenya Vizesi

Slovenya bir Schengen ülkesidir. Bu yüzden Slovenya için gerçekleştireceğiniz vize başvurusu sonucunda alacağınız vize bir Schengen vizesidir. Slovenya için almış olduğunuz bu vize ile geçerlilik süresi boyunca Slovenya ve diğer tüm Schengen ülkelerine giriş yapabilme hakkına sahip olursunuz. Yine de size verilen Schengen vizesinin tek ya da çok girişli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tek girişli olması halinde 1’den fazla kez giriş çıkış yapmanıza müsaade edilmez. Slovenya Schengen vizesi başvurunuz için gereken evraklara aşağıda ulaşabilirsiniz. Meslek grubunuza göre Slovenya vize başvurusu için istenen belgelerde değişiklik olabileceğine dikkat ediniz.

Slovenya Vizesi
Vize Başvuru Formu
İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar
  • 1 Adet eksiksiz doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu
  • Firmanın antetli kağıdına Slovenya büyükelçiliği-konsolosluğu dikkatine gideceği tarihleri ve tüm Masrafların firma tarafından karşılanacağını belirten orijinal dilekçe.
  • İsim detaylarının’da belirtildiği onaylı ticari davetiye.
  • 2 Adet yakın zamanda çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
  • Vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport.
  • Firmanın son tarihli vergi levhası çıktısı.
  • Firmanın faaliyet belgesi çıktısı.
  • Firmanın imza sirküleri çıktısı.
  • Firmanın sicil gazetesi çıktısı
  • Firmanın hesap cüzdanı çıktısı.
  • SSK işe giriş bildirgesi çıktısı.
  • Maaş bordrosu son 4 aylık.
  • Kredi kart fotokopileri.
  • Otel ve uçak rezervasyonları.
  • 30.000,- € teminatlı seyahat sağlık sigortası.
  • Pasaportu veren mercilerce işlem görmüş sayfalarının kopyaları.
  • Pasaport 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
  • 2 Adet yakın zamanda çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
  • Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekmektedir. Diğer
  • Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse seyahat programını da dosyanızda bulundurun.
  • Başka Schengen ülkelerine de seyahat ediliyorsa, detaylı seyahat planı gösteren evraklar.
  • Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakat name . Ebeveynlerin kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
  • İşveren tarafından görevi belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • İş yeri sahibi ise vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı.
  • Kamu personeli ise çalıştığınız kurumdan yazı.
  • Çiftçi ise ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanının veya toprağın bulunduğuna dair belge.
  • Emekli ise emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
  • Öğrenci ise Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
  • Çalışmayan kişilerden geçimini sağlayan kişinin evrakları.
  • Finansal durumu gösterir son dönemlere ait belgeler, banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
  • Yeni pasaport ve varsa eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen,
  • İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Yabancılar için ikamet belgesi, Türk vatandaşı olmayanların oturum izni.
  • Vize 0-12 yaş arası ücretsizdir.