\ Tüm Ülkeler \ Güney Avrupa Ülkeleri \ Yunanistan Vizesi
\ Tüm Ülkeler \ Güney Avrupa Ülkeleri \ Yunanistan Vizesi
Yunanistan vizesi başvurunuz için tüm işlemleri Yüzyıl Turizm sizin yerinize yapabilmektedir. Böylece hem zamandan tasarruf edebilir, hem de sorun yaşamadan işlemlerinizi hızlıca yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda vize başvuru sürecinizde aklınıza takılan tüm sorularla ilgili sadece bilgi almak için de bizi arayabilirsiniz. Yunanistan vizesi fiyatı ya da Yunanistan vizesi için gereken evraklar gibi konularda detaylı bilgiye erişmek için bu sayfanın sol ya da üst tarafında bulunan Yunanistan vize türlerinden; turistik, ticari ya da ziyaret vizesi seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Aşağıdaki vize başvuru formunu doldurmanız halinde Yunanistan vize başvurusu hakkında en bilgili vize danışmanımız sizinle hemen iletişime geçecektir.
Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin seyahatleri öncesinde Yunanistan vizesi sahibi olma zorunlulukları bulunmaktadır. Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olarak Yunanistan seyahati gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 ikame günü süresini aşmayan seyahatlerinde vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Yunanistan Devleti, Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu üye ülkesidir. Bu yüzden Yunanistan için gerçekleştireceğiniz vize başvurusu sonucunda alacağınız vize bir Schengen vizesidir. Yunanistan için almış olduğunuz bu vize ile geçerlilik süresi boyunca Yunanistan ve diğer tüm Schengen ülkelerine giriş yapabilme hakkına sahip olursunuz. Yine de size verilen Yunanistan vizesinin tek ya da çok girişli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tek girişli olması halinde 1’den fazla kez giriş çıkış yapmanıza müsaade edilmez. İlk girişinizin Yunanistan’a olması, sonraki başvurularınızın olumlu sonuçlanma ihtimalini arttırmak için son derece önemli olduğunu unutmayınız.
Yunanistan vizesi başvuru aşamasında ödenmesi gereken vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücreti konsolosluk harcı, Yüzyıl turizm vize başvuru merkezi danışmanlık bedelini içermekte olup, başvuru yapılan vize türüne ve gerçekleştirilecek olan seyahatin süresine göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan vize ücretleri Yunanistan Konsolosluğu tarafından dönemsel olarak güncellenmektedir. 12 yaş ve altı çocuklardan vize başvuru aşamasında vize harcı talep edilmemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinden gerçekleştirilen Yunanistan vizesi başvuruları Yunanistan Konsolosluğu tarafından 7 ila 15 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinin vize başvurularını değerlendirme ve onay verme yetkisi bulunmamaktadır. Yalnız unutmamalısınız ki; konsolosluk yoğunluğu, resmi tatiller, başvuru sahibinden ek evrak talep edilmesi ya da mülakata tabi tutulması gibi durumlarda vize başvuru sonuçlanma süresinin değişikliğe uğramasına neden olabilmektedir. Yunanistan vizesi başvuruları seyahat tarihinin 3 ay öncesinden gerçekleştirilebilmektedir.
Nüfus: Yunanistan ülkesinin 2017 yılında yapılan son nüfus sayımına göre ülke nüfusu tam 10,77 milyondur.
Etnik Yapı: Yunanistan çeşitli toplumlara ev sahipliği yapan bir ülkedir örneğin Makedonlar, Rumlar, Ulahlar ve Arnavutlara ev sahipliği yapmıştır.
Yüzölçümü: Yunanistan ülkesinin yüz ölçümü yapılan hesaplamalara göre tam tamına 131.957 km²’dir
Dil: Yunanistan ülkesinin resmi dili Yunancadır fakat Yunancanın evrim geçiren önceki halleri de vardır, bunlara bazı örnekler olarak; Kuzey Lehçesi, Demotikos, Katharevusa…
Din: Yunanistan’ın %90’ı Ortodoks Kilisesine bağlıdır ve Hıristiyanlık Yunanistan’ın egemen dini olarak gösterilmektedir.
Yunanistan, 2015 yılı itibari ile Avrupa birliğinin en büyük 15. Ülkesi olarak gösterilmektedir. Asgari ücretin Ocak 2019 itibariyle tam 683,76 euro olduğu Yunanistan ülkesinde işsizlik oranı da Aralık 2018 itibariyle %18’dir. Yunanistan’ın Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) ise 2017 yılı itibari ile tam 200,3 milyar USD’dir.
Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) açıkladığı verilere göre, mevsim etkisinden arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) çeyrek bazda yüzde 0,2 oranında artış gösterdi.
GSYH, yıllık bazda da yüzde 1,3 oranında arttı.
Tüketim harcamaları ise hem çeyrek hem de yıllık bazda yüzde 0,1 oranında düşüş kaydetti.
Yıllık bazda büyümede, gayri safi sabit sermaye oluşumundaki yüzde 7,9, ihracattaki yüzde 4 ve ithalattaki yüzde 9,5’lik yükseliş etkili oldu.
Ülkede ekonomik kriz döneminde yaklaşık yüzde 25 oranında daralma gerçekleşmişti. 2018’in son çeyreğinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 oranında daralma yaşanmıştı.
Avrupa Komisyonu, Yunanistan ekonomisinin 2019’da yüzde 2,2 oranında büyüyeceği tahmininde bulunuyor.
Ülkemiz sınırları içerisinde Ege kıyılarında tatildeyken, kumsala uzanıp karşıya baktığımızda sisler içerisinde bir ada görürüz. Bize ne kadar yakında olabildiğine hayret edip, oraya kadar yüzüp yüzemeyeceğimizi hayal ederken gördüğümüz esrarengiz yerin Yunanistan olduğunu biliriz. İşte Batıda, Ege Denizi’ni paylaştığımız kardeş ülke Yunanistan, dünyaya demokrasi kavramını armağan etmiş, çok zengin tarihi ve kültürel mirasın üzerinde yer alan bir ülkedir. Benzer birçok özelliğe sahip olduğumuz Yunanistan, Türk seyahat severlerin de yurt dışında sıklıkla tercih ettiği bir destinasyon.
Yunanistan vizesi aldınız. Şimdi nereleri gezeceksiniz?
Sayıları 3 bini bulan ada ve kayalığa sahip olan Yunanistan, özellikle yaz döneminde deniz, kum, güneş tatili arayanları birbirinden güzel adalarında ağırlıyor. Zengin tarihi geçmişi ile başkent Atina’ya İstanbul ve İzmir’de bir saatlik uçak yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Atina, dünyada olimpiyat oyunlarının gerçekleştirildiği ilk kent olarak gösteriliyor. Akropolis Müzesi, Monastiraki Meydanı, Parlamento Binası, Ulusal Bahçe, Plaka ve Psiri gibi semtleriyle şehir 24 saat bitmeyen hareketli bir görünüme sahip.
Ülkenin en büyük ikinci kenti Selanik ise Yunanistan’ın popüler turizm merkezlerinden. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olan Selanik, uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde kalan bir şehirdi. Başkent Atina’nın ardından ülkenin en büyük ikinci şehri olan Selanik, Balkanların en önemli kentlerinden. Osmanlı Dönemi’nde de büyük önem taşıyan Selanik, farklı kültürlerin izlerine tanık olabileceğiniz bir görünümdedir.
Sakız Adası, Rodos adası, Sisam Adası ve daha gezilecek birçok yeriyle Yunanistan, uzaklarda sisler arasında gördüğümüz bir ülke olmaktan ziyade, gidip gezilecek bir güzellikte ve gezmeye değer görünüyor.
1999 yılında kurulan Yüzyıl Turizm, 20 yılı aşan ticaret hayatında 2200’den fazla şirkete iş seyahatleri konusunda hizmet vermiştir. Ayrıca, 2015 yılına kadar, 12 yıl boyunca İstanbul-Moskova hattında yüzlerce charter uçuş organize etmiştir.
Yüzyıl Turizm, özellikle uçak bileti, vize, otel rezervasyonu ve transfer gibi konularda şirketlerin seyahat ihtiyaçlarını karşılamaktadır. İstanbul Aksaray’da bulunan merkez ofisinde ve Laleli, İstanbul Havalimanı ve Moskova şubelerinde bugüne kadar 1,5 milyondan fazla misafirini ağırlamıştır.
Seyahat fikirleri, fırsatlar ve promosyonlardan ilk siz haberdar olun!