Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan bir Schengen ülkesidir. Bu yüzden Yunanistan için gerçekleştireceğiniz vize başvurusu sonucunda alacağınız vize bir Schengen vizesidir. Yunanistan için almış olduğunuz bu vize ile geçerlilik süresi boyunca Yunanistan ve diğer tüm Schengen ülkelerine giriş yapabilme hakkına sahip olursunuz. Yine de size verilen Yunanistan vizesinin tek ya da çok girişli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tek girişli olması halinde 1’den fazla kez giriş çıkış yapmanıza müsaade edilmez. Yunanistan Schengen vizesi başvurunuz için gereken evraklara aşağıda ulaşabilirsiniz. Meslek grubunuza göre Almanya vize başvurusu için istenen belgelerde değişiklik olabileceğine dikkat ediniz.

Yunanistan Vizesi
Vize Başvuru Formu
İhtiyaç Duyulabilecek Dökümanlar
  • Minimum 6 ay geçerli pasaport
  • 2 adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
     Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını gösteren dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık Faaliyet belgesi çıktısı.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • Tapu, Ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı çıktısı yada banka yazısı.
  • Türkiye’ye dönüşünden İtibaren en az 6 aylık geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fon vesikalık resim.
  • A4 kağıda gidiş amacını, hangi tarihler arası gidileceğini, tüm masrafların kendi tarafından karşılanacağını adres ve telefonunu belirten İngilizce dilekçe.
  • Tapu,araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli içinde bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya İngilizce banka yazısı.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • Türkiye’ye dönüsünden İtibaren en az 6 aylık geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fon vesikalık resim.
  • A4 kağıdına seyahat sebebini, hangi tarihler arası seyahat edeceğini, tüm masrafların kendi tarafından karşılanacağını, adresini ve telefonunu belirten dilekçe.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli içinde bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya banka çıktısı.
  • Minimum 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını gösteren dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Hisse payı gözüken ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Transit gidilen ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.  Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını gösteren dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi çıktısı.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı çıktısı.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını gösteren iniglizce dilekçe.
  • İmza beyannamesi veya imza sirküleri.
  • Vergi levhası ve iİngilizce tercüme fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi ve İngilizce fotokopisi veya bağlı bulunduğu odaya yeni tarihli kayıt belgesi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıdına mesleğini, kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından veya kendi tarafından karşılanacağını belirten
  • İngilizce dilekçe.
  • Çalışma belgesi ve izinli olduğuna dair belgenin fotokopisi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıdına mesleğini, emekli olduğu kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten İngilizce dilekçe.
  • Emeklilik cüzdanı ve maaş kartının ön yüzünün fotokopisi.
  • Emekli olunan kurumun kimlik fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı.

Ailesi Emekliler İse;

  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıda mesleğini, emekli olduğu kurumu, gidiş amacını, hangi tarihler arası gideceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten İngilizce dilekçe
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Öğrenci belgesi fotokopisi.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi

Ailesi İşveren yada Çalışan İse,

  • Şirket Antetli kağıdına yaptığı işi, çocuğunun seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından veya kendi tarafından karşılanacağını belirten kaseli imzalı İngilizce dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesin fotokopisi.
  • Hisse payı gözüken ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi ve İngilizce çevirisi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Transit gidilecek ülkenin vizesi.
  • Transit gidilecek ülkenin uçak bileti.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Minimum 6 ay için geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş minimum 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını bildiren dilekçe.
  • Karşı taraftan faks yada mail olarak davetiye
  • Yunanistan ile ticari faaliyet içerisinde bulunduğunuza dair evraklar.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi veya banka yazısı.
  • Minimum 6 ay için geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını gösteren dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık Faaliyet belgesi çıktısı.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu, Ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı çıktısı veya banka yazısı.
  • Minimum 6 ay için geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş minimum 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve masraflarının şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağını bildiren dilekçe.Karşı taraftan faks yada mail olarak davetiye
  • Yunanistan ile ticari faaliyet içerisinde bulunduğunuza dair evraklar.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi çıktısı.
  • Ticaret sicil gazetesi çıktısı.
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • Tapu, Ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi yada banka yazısı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından veya kendi tarafından karşılanacağını belirten
  • İngilizce dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Hisse payı gözüken ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport veya oturum fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fetoğraf.
  • Şirket antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından veya kendi tarafından karşılanacağını belirten
  • İngilizce dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi fotokopisi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu fotokopisi.
  • Tapu,araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport veya oturum fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten
  • İngilizce dilekçe.
  • Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport veya oturum fotokopisi.
  • Son 3 aylık banka dökümü yada son 3 aylık maaş bordrosu.
  • İmza beyannamesi veya imza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi veya bağlı bulunduğu odaya yeni tarihli kayıt belgesi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Tapu,araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıda mesleğini, kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karışılacağını belirten
  • İngilizce dilekçe.
  • Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport veya oturum fotokopisi.
  • Son 3 aylık banka dökümü yada son 3 aylık maaş bordrosu.
  • Çalışma belgesi ve izinli olduğuna dair belgenin fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıda mesleğini, emekli olduğu kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karışılacağını belirten İngilizce dilekçe.
  • Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport yada oturum fotokopisi.
  • Son 3 aylik banka dökümü yada son 3 aylık maaş bordrosu.
  • Emeklilik cüzdanı ve maaş kartının ön yüzünün fotokopisi.
  • Emekli olunan kurumun kimlik fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.

Ailesi Emekliler İse:

  • En az 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • A4 kağıda mesleğini, emekli olduğu kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten İngilizce dilekçe.
  • Otel rezervasyonu yada Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport yada oturum fotokopisi.
  • Son 3 aylık banka dökümü yada son 3 aylık maaş bordrosu.
  • Tapu,araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Öğrenci belgesi fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.

Ailesi İşveren veya Çalışan İse,

  • Şirket Antetli kağıdına görevini, çocuğunun seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat amacını ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılanacağını belirten kaseli imzalı İngilizce dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi fotokopisi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu fotokopisi.
  • Tapu, araç ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Türkiye’ye dönüsünden İtibaren en az 6 aylık geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fon vesikalık resim.
  • A4 Kağıda gidiş amacını, hangi tarihler arası gidileceğini, tüm masrafların kendi tarafından karşılanacağın, adres ve telefonunu belirten İngilizce dilekçe.
  • Yunanistan’da ziyaret edilecek kişiden davetiye, pasaport yada oturum fotokopisi
  • Son 3 aylik banka dökümü yada son 3 aylık maaş bordrosu
  • Tapu, Araç Ruhsat Fotokopisi
  • Son dönemli içinde bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi
  • Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
  • Minimum 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Boş bir beyaz kağıda mesleğini, emekli olduğu kurumu, seyahat amacını, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından veya kendi tarafından karşılanacağını belirtilen dilekçe.
  • Yunanistan’daki akrabasından faks yada mail olarak gelmiş davetiye evrağı.
  • Davetiyeyi gönderen kişinin oturumu veya geçerli vizesinin fotokopisi.
  • Tapu, ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı çıktısı veya banka yazısı.
  • Öğrenci belgesi fotokopisi.

Ailesi İşveren yada Çalışan için;

  • Minimum 6 ay geçerli pasaport.
  • 2 Adet beyaz fonda çekilmiş son 6 aylık vesikalık fotoğraf.
  • Şirket Antetli kağıdına görevini, çocuğunun seyahat sebebini, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından veya kendi tarafından karşılanacağını belirten kaşeli imzalı dilekçe.
  • İmza sirküleri fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • Son 6 aylık Faaliyet belgesi fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu çıktısı.
  • Tapu, Ruhsat fotokopisi.
  • Son dönemli hesap cüzdanı çıktısı veya banka yazısı.

Ailesi Emekliler İçin;

  • Boş kağıda çocuğunun adı ve soyadı, hangi tarihler arası seyahat edeceğini ve tüm masraflarının kendi tarafından karşılanacağını, adres, telefon ve cep telefonunun belirtildiği dilekçe.
  • Emeklilik cüzdanı ve maaş kartının ön yüzünün çıktısı.
  • Emekli olunan kurumun kimlik fotokopisi.