Tarihi ve kültürel geçmişiyle Yunanistan, yeryüzündeki en eski uygarlıklardan birinin mirasçısıdır. Felsefe, sanat, edebiyat ve siyaset ile dünyaya yön vermiş Yunanistan’a vize almak için Yüzyıl Turizm’i tercih edebilirsiniz. Yunanistan vizesi başvurunuz için tüm işlemleri Yüzyıl Turizm sizin yerinize yapabilmektedir. Böylece hem zamandan tasarruf edebilir, hem de sorun yaşamadan işlemlerinizi hızlıca yaptırabilirsiniz.
Vize başvuru sürecinizde aklınıza takılan tüm sorularla ilgili yalnızca bilgi almak için de bizi arayabilirsiniz. Aşağıdaki vize başvuru formunu doldurmanız halinde Yunanistan vize başvurusu hakkında en bilgili vize danışmanımız sizinle hemen iletişime geçecektir.
"*" gerekli alanları gösterir
Yunanistan kısa süreli vize başvurularınızı Yüzyıl Turizm aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Vize başvurunuzu öncelikle başvurmak istediğiniz vize türünüzü belirledikten sonra o seyahat türünüzle ilgili vize ücreti ve vize evraklarınızı tamamladıktan sonra, tüm evraklarınız eksiksiz ise bizden randevu alarak gerçekleştirebilirsiniz. Vize evrakları zamana ve durumlara bağlı olarak değişebildiği için, en güncel Yunanistan vizesi evraklarını öğrenmek için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ni arayabilirsiniz.
Yunanistan vizesi başvuru aşamasında ödenmesi gereken vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücreti konsolosluk harcı, Yüzyıl turizm vize başvuru merkezi danışmanlık bedelini içermekte olup, başvuru yapılan vize türüne ve gerçekleştirilecek olan seyahatin süresine göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan vize ücretleri Yunanistan Konsolosluğu tarafından dönemsel olarak güncellenmektedir. 12 yaş ve altı çocuklardan vize başvuru aşamasında vize harcı talep edilmemektedir.
*** Turistik Yunanistan vizesi ödemenize seyahat sigortası ve kargo ücretleri dahildir. Ödemelerinizi nakit veya kredi kartıyla gerçekleştirebilirsiniz.
KARGO & SEYAHAT SİGORTASI ÜCRETİ YOK!
*Bizi arayarak temin edebileceğiniz kod ile Türkiye’nin her yerinden Aras Kargo aracılığıyla evraklarınızı ücretsiz gönderebilirsiniz.
*Başvurunuz için gerekli olan ve seyahat sürenizi kapsaması gereken seyahat sigortası için de ek bir ücret talep edilmeyecektir.
Sınır komşumuz olan Yunanistan Avrupa Birliği ve Schengen üyesi olmasıyla 90 güne kadar olan vize başvurularında Yunanistan Schengen vizesi vermektedir. Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin seyahatleri öncesinde Yunanistan vizesi sahibi olma zorunlulukları bulunmaktadır. Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olarak Yunanistan seyahati gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 ikame günü süresini aşmayan seyahatlerinde vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Başvuru süreci,öncelikle seyahat tarihlerinin belirlenmesiyle başlanmalıdır. Vize fiyatı ya da Yunanistan vizesi için gereken evraklar gibi konularda detaylı bilgiye erişmek için bu sayfanın üst kısmında bulunan Yunanistan vize türlerinden; turistik, ticari ya da ziyaret vizesi seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinden gerçekleştirilen Yunanistan vizesi başvuruları Yunanistan Konsolosluğu tarafından 7 ile 15 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinin vize başvurularını değerlendirme ve onay verme yetkisi bulunmamaktadır. Yalnız unutmamalısınız ki; konsolosluk yoğunluğu, resmi tatiller, başvuru sahibinden ek evrak talep edilmesi ya da mülakata tabi tutulması gibi durumlarda vize başvuru sonuçlanma süresinin değişikliğe uğramasına neden olabilmektedir. Yunanistan vizesi başvuruları seyahat tarihinin 3 ay öncesinden gerçekleştirilebilmektedir.
Uçak, otel, iş veren mektubu ve seyahat sağılık sigortası gibi dosyanızda bulunması gereken bu evraklar belirleyeceğiniz tarihlere göre düzenlenmektedir. Olumlu sonuçlanması takdirde vizeniz en az bu tarihlere göre verilmektedir. Unutulmamalıdır ki, vizenin verilip verilmeyeceği, vizenin süresi , Schengen ülkelerine giriş çıkış sayısı gibi hususlar tamamen Yunanistan Konsolosluğunun kararına bağlıdır.
Sosyal medya üzerinde dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz vize çekilişlerimizden anında haberdar olmak için, Yüzyıl Turizm Instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz.
Hesabımız için; Buraya tıklayabilirsiniz.
Hesap Adı : Yüzyıl Turizm Loj. İşl. Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Şube Adı : AKSARAY ŞUBESİ
Şube Kodu : 005
Türk Lirası (TRY) Hesap No : TR24 0006 2000 0050 0006 2984 74
Amerikan Doları (USD) Hesap No : TR92 0006 2000 0050 0009 0921 11
EURO (EUR) Hesap No : TR82 0006 2000 0050 0009 0918 06
Rus Rublesi (RUB) Hesap No : TR83 0006 2000 0050 0009 0761 71
İsviçre Frangı (CHF) Hesap No : TR55 0006 2000 0050 0009 0830 77
SWIFT Kodu : TGBATRISXXX
Uzaklardan görmeye aşina olduğumuz ve her daim komşumuz olan Yunanistan, Balkanlar’ın güneyinde yer alan adaları, kumsalları ile deniz tatilcilerin gözde yeri olan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı kültür turizmi için de tercih edilen bir ülkedir. Yunanistan ülkesinin doğusunda Türkiye, kuzeyinde Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan, güneydoğusunda Ege Denizi, güneyinde Akdeniz, batısında Adriyatik Denizi bulunmaktadır.
Yunanistan ülkesinin 2017 yılında yapılan son nüfus sayımına göre ülke nüfusu tam 10,77 milyondur.
Yunanistan çeşitli toplumlara ev sahipliği yapan bir ülkedir örneğin Makedonlar, Rumlar, Ulahlar ve Arnavutlara ev sahipliği yapmıştır.
Yunanistan ülkesinin yüz ölçümü yapılan hesaplamalara göre tam tamına 131.957 km²’dir
Yunanistan ülkesinin resmi dili Yunancadır fakat Yunancanın evrim geçiren önceki halleri de vardır, bunlara bazı örnekler olarak; Kuzey Lehçesi, Demotikos, Katharevusa…
Yunanistan’ın %90’ı Ortodoks Kilisesine bağlıdır ve Hıristiyanlık Yunanistan’ın egemen dini olarak gösterilmektedir.
Yunanistan, Avrupa ve Afrika kıtalarının en çok birbirine yaklaştığı yerlerden birinde bulunur. “Avrupa-Kıbrıs-Ortadoğu”, “Avrupa-Süveyş-Hind Okyanusu” ve “Rusya-Boğazlar-Ege Denizi-Akdeniz” su yollarını kontrol edebilecek coğrafi özelliğe sahiptir.
Yunanistan genel olarak beş bölgeye ayrılır: Makedonya, Trakya, Epirus, Teselya ve Mora. Yunanistan topraklarının hemen hemen beşte dördü dağlık, çok az bir bölümü de ovalıktır.
Orta Yunanistan’da uzanan sıra dağlar Korintos Boğazında son bulur. Bu dağlar, daha sonra Mora Yarımadasının içlerine kadar devam eder. Mora Yarımadasındaki başlıca dağlar şunlardır: Panahayiko, Erimantos, Zirra, Helmos, Mealo, Tavyetos, Parnonas.
Arnavutluk sınırından ülke içlerine doğru uzanan sıradağlara Pindos Dağları denir. Yaklaşık olarak 200 adet tepe bu bölgede birbirine paralel olarak yer alır. Pindos Dağlarının kuzeyine Grammos Dağları denir. Güneydeki kısımda ise, Nafpaktros ve Lodorikiyu dağları bulunur. Bu dağların ve ülkenin en yüksek noktası 2917 m’ye kadar yükselen Olimbos Dağıdır. Yunanistan ovaları kıyılarda yer alır ve genellikle denize açılır. Bir kısım ovalar ise iç kısımlarda bazı göllerin kurumasıyla ortaya çıkmışlardır. Başlıca ovalar şunlardır: Selanik, Argolidas, Messinas, Lakonias, Kopayidas ve Karlos.
Yunanistan ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayanır. Topraklarının % 29’una yakın bir bölümü tarıma elverişlidir. Çoğu bölgeler dağlık olduğundan tarım için müsait geniş ve verimli ovalar ve sulama ihtiyacı için gerekli akarsu miktarı azdır. Buna rağmen nüfusun % 30’una yakını tarım ve hayvancılıkla uğraşır. En önemli tarım ürünleri; tahıl, tütün, pamuk, pirinç, zeytin, üzüm, meyve ve sebzedir.
Yunanistan’da son yıllarda meyveciliğe ve sebzeciliğe çok önem verilmiştir. Özellikle kuru üzüm, limon ve portakal yetiştirilir. Hayvancılık gerektiği kadar gelişmemiştir. Kendisinin et ihtiyacını karşılayamamaktadır. Bu sebeple et dış pazarlardan satın alınmaktadır. Hayvancılığın geri olmasının başlıca sebebi yetersiz sayıdaki geniş otlak arazidir. Daha çok koyun, inek ve kümes hayvanları beslenir.
Yunanistan, 2015 yılı itibari ile Avrupa birliğinin en büyük 15. Ülkesi olarak gösterilmektedir. Asgari ücretin Ocak 2019 itibariyle tam 683,76 euro olduğu Yunanistan ülkesinde işsizlik oranı da Aralık 2018 itibariyle %18’dir. Yunanistan’ın Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) ise 2017 yılı itibari ile tam 200,3 milyar USD’dir.
Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) açıkladığı verilere göre, mevsim etkisinden arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) çeyrek bazda yüzde 0,2 oranında artış gösterdi.
GSYH, yıllık bazda da yüzde 1,3 oranında arttı.
Tüketim harcamaları ise hem çeyrek hem de yıllık bazda yüzde 0,1 oranında düşüş kaydetti.
Yıllık bazda büyümede, gayri safi sabit sermaye oluşumundaki yüzde 7,9, ihracattaki yüzde 4 ve ithalattaki yüzde 9,5’lik yükseliş etkili oldu.
Ülkede ekonomik kriz döneminde yaklaşık yüzde 25 oranında daralma gerçekleşmişti. 2018’in son çeyreğinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 oranında daralma yaşanmıştı.
Avrupa Komisyonu, Yunanistan ekonomisinin 2019’da yüzde 2,2 oranında büyüyeceği tahmininde bulunuyor.
Turizm, ülkenin çok önemli bir gelir kaynağıdır. Marathon, Mycenae, Olympia, Sparta, Thermopylae ve Tiryus gibi eski Yunan şehir devletleri turistlerin bir hayli ilgisini çekmektedir.
Ülkemiz sınırları içerisinde Ege kıyılarında tatildeyken, kumsala uzanıp karşıya baktığımızda sisler içerisinde bir ada görürüz. Bize ne kadar yakında olabildiğine hayret edip, oraya kadar yüzüp yüzemeyeceğimizi hayal ederken gördüğümüz esrarengiz yerin Yunanistan olduğunu biliriz. İşte Batıda, Ege Denizi’ni paylaştığımız kardeş ülke Yunanistan, dünyaya demokrasi kavramını armağan etmiş, çok zengin tarihi ve kültürel mirasın üzerinde yer alan bir ülkedir. Benzer birçok özelliğe sahip olduğumuz Yunanistan, Türk seyahat severlerin de yurt dışında sıklıkla tercih ettiği bir destinasyon.
Yunanistan vizesi aldınız. Şimdi nereleri gezeceksiniz?
Sayıları 3 bini bulan ada ve kayalığa sahip olan Yunanistan, özellikle yaz döneminde deniz, kum, güneş tatili arayanları birbirinden güzel adalarında ağırlıyor. Zengin tarihi geçmişi ile başkent Atina’ya İstanbul ve İzmir’de bir saatlik uçak yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Atina, dünyada olimpiyat oyunlarının gerçekleştirildiği ilk kent olarak gösteriliyor. Akropolis Müzesi, Monastiraki Meydanı, Parlamento Binası, Ulusal Bahçe, Plaka ve Psiri gibi semtleriyle şehir 24 saat bitmeyen hareketli bir görünüme sahip.
Ülkenin en büyük ikinci kenti Selanik ise Yunanistan’ın popüler turizm merkezlerinden bir tanesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olan Selanik, uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde kalan bir şehirdi. Başkent Atina’nın ardından ülkenin en büyük ikinci şehri olan Selanik, Balkanların en önemli kentlerinden. Osmanlı Dönemi’nde de büyük önem taşıyan Selanik, farklı kültürlerin izlerine tanık olabileceğiniz ve o izleri ruhunuzda hissedeceğiniz bir görünümdedir.
Sakız Adası, Rodos adası, Sisam Adası ve daha gezilecek birçok yeriyle Yunanistan, uzaklarda sisler arasında gördüğümüz bir ülke olmaktan ziyade, gidip gezilecek bir güzellikte ve gezmeye değer görünüyor.
Otelin havuz barından: bir mesaj gönderen Akropolis’i göreceksiniz. Öyleyse eğlenmenin tam zamanı! Yavaşça kokteylinizi yudumlayın, kendinizi müziğin ritmine kaptırdıkça, şehir önünüze serilecek ve adeta sizi eğlenceye davet edecek.
Akşamı geçirmenin binden fazla farklı yolunu keşfedeceksiniz. Yunan müziğinden hoşlanıyorsanız canlı Yunan müziği ve DJ setleri ile hip barları, açık hava kulüpleri ve buzukilerdeki dans masaları sizi bekliyor. Geceyi nerede bitirdiğiniz önemli değil, unutulmaz anlar yaşamak üzeresiniz.
Mikonos’un çok uluslu ortamında badanalı kaldırımlarında gezerken, sayısız meşhur bar ve kulüplerde rahatı yerinde Atinalılar, şık Avrupalılar ve ünlülerle karşılaşacaksınız. Zarif Kiklad estetiği ile dolu tasarım detayları ve gülümseyen yüzlerle, sihir ve parıltı dolu büyüleyici bir akşam sizi bekliyor.
Gece başladığında sahildeki kulüplere gidip Ege manzarası eşliğinde sabaha kadar çılgınca dans edeceksiniz. Plaj barlarında DJ’ler her türden parçalar çalarken sizin tek yapmanız gereken içinizi ısıtan güneşin altında, elinizde şampanya ayağınız kumlarda ritme ayak uydurmak olacaktır.
Selanik’te Gece Hayatı
Şehir merkezinde atmosfer gece ve gündüz boyunca diri bir enerjiyle doludur. Her bir adımda şu saklı cevherleri keşfedeceksiniz: tarihi kafeler, eski ambarlarda bulunan yenilenmiş sanayi ve müzik alanlarında tasarımı etkileyici şekilde yapılmış kulüplerin yanı sıra samimi barlar, canlı rock konserlerinin ev sahipliği.
Yerlilerin favori uğraklarına gidip her zevki tatmin edebilecek Selanik cevherleri hakkında size rehber olmalarına izin verin. ‘Kuzeyin gelini’ olarak anılan bu şehirde eğlence güneşin doğuşuyla sunulan sıcak bir çorba gibi yerel bir gelenektir.
Yunanistan vizesi aldıktan sonra gelin valizinizi doldurabilecek ipuçlarımızla sizlere yolculuk öncesinde destek verelim. Yunanistan genel olarak yazları sıcak, kışları ise ılık ve serin geçen, Akdeniz ikliminin tesiri altındadır. Ülke toprakları küçük olmasına rağmen, denizlerin ayırdığı ve oyarak meydana getirdiği girintili çıkıntılı kıyı bölgelerinde adalarda ve iç kesimlerde, bu iklim yer yer değişen ve başkalaşan bir özellik gösterir.
Adalarda, kıyılarda ve Halkidiki Yarımadasında yumuşak Akdeniz iklimi hüküm sürer. Dağlık bölgelerde ve iç kesimlerde ise Akdeniz’in dağ iklimi mevcuttur. Kuzeye doğru gidildikçe kış ayları soğuk ve yaz ayları daha sıcak geçer. Yağış miktarı genel olarak düşüktür. Batı sahilleri daha çok yağış alır. Bu bölgelerde esen güneyin nemli rüzgarları bol yağış getirir. Fakat yükselen dağlar, bu rüzgarların doğuya geçmesine mani olur.
Yunanistan’ın başkenti olan Atina’da şehiriçi ulaşım aşağıdaki gibi sağlanabilir:
Atina’da şehir içi otobüs ve troleybüsler aracılığı ile şehrin en uç noktalarına kadar gidebilirsiniz. Otobüs hattına, güne ve sezona göre değişiklik gösterse de otobüs ve troleybüsler sabah 5 ile akşam 12’ye kadar hizmet veriyor.
2004 yılında Başkent’te gerçekleşen Olimpiyat Oyunları için geliştirilmesi yapılan ve çok kısa bir sürede bitirilen metro ağı, Atina’nın birçok noktasına erişiyor. Atina metrosunun farklı noktalarda kesişen toplam 3 hattı bulunuyor:
Atina’da tramvay başlangıç noktası, şehrin aynı zamanda merkezi olan Sintagma Meydanı. Tramvayın istikameti ise şehrin güneyine doğru inerek sahil şeridini dolaşmak.
Özellikler yaz aylarında Atina’da bulunan insanlar, tramvayı tercih ederek şehrin için plajlara gitmektedirler.
Metroda olduğu gibi tramvayın da ilk seferi sabah 05.30’da başlamakta ve gece 00.30’da kadar devam etmekte. Cuma ve Cumartesi günleri ise yine aynı şekilde 02.30’a kadar hizmet vermektedir.
Yüzyıl Turizm, 1999 yılında TÜRSAB üyesi bir seyahat acentesi olarak İstanbul’da kurulmuştur. Bugün ise merkez ofisinin yanında İstanbul Havalimanı ve Moskova şubeleriyle onlarca şirkete kurumsal seyahatler alanında hizmet vermeye devam etmektedir.
24 yıl içerisinde 2250’den fazla şirkete kurumsal seyahatler konusunda hizmet vermiş olan Yüzyıl Turizm, bireysel seyahatlerle ilgili de ofislerinde bugüne kadar 1,6 milyondan fazla misafirini ağırlamıştır.
Aksaray Mahallesi İnkılap Caddesi Şenkaya İş Merkezi No 2 Kat 1 Fatih İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501
Ptesi – Ctesi 09:00 ~ 18:30
info@yuzyilturizm.com.tr
Tayakadın Mahallesi Terminal Caddesi No: 1 İstanbul Havalimanı Gidiş Katı 6. Ada İç Kapı No: 840295 – 34277 Arnavutköy İstanbul TÜRKİYE
+90 (212) 530 4501 | Dahili: 1023
+90 (542) 465 7413
Her Gün 09:00 ~ 23:00
havalimani@yuzyilturizm.com.tr
Geçtiğimiz ay ailemle birlikte vize başvurumuzu Yüzyıl aracılığıyla gerçekleştirdik. Salih bey sağolsun, herşey çok hızlı ve kolayca tamamlandı.. Sevgilerimle 🙂